Фан Клуб: Македонија Ѓорче Петров

P-S-G

ЃОРЧЕ НАД СЕ ДРУГО...
Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.087
Поени од реакции
20
за утакмицата со Металург ке кажам само едно...судијата Ставрев како и секогаш кога судел,така и на оваа утакмица беше во главна улога...судеше без врска,како некој аматер,а богами и бетер од аматер беше во неделата !!!
-публиката се смешкаше на неговите судиски одлуки,кој повеке од пола ги судеше во полза на Металург,а немаше врска од фаули,офсајди и такви работи !!!

-Немам повеке што да кажам за него,освен да си најде друга работа,не го бива за судија !!!

-Ако суди вака без врска во Ѓорче,црно му се пишува...:toe::smir:
Па минатото коло со Шљога го судеше кај нас бе ама немаше прилика да покаже колку го бива зошто ќе имаше награда за заслуженото :pos2::pos2::pos2: . ACAB брат сте имале јака конкуренција на трибина а се слушаа дури преку телевизија ???:pos2::pos2::pos2:

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Па минатото коло со Шљога го судеше кај нас бе ама немаше прилика да покаже колку го бива зошто ќе имаше награда за заслуженото :pos2::pos2::pos2: . ACAB брат сте имале јака конкуренција на трибина а се слушаа дури преку телевизија ???:pos2::pos2::pos2:

Требаше да дојдеш и да видиш...а не да ветуваш нешто што знаеше и сам дека ке го зезнеш ;):smir:

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Оправдано беше друже и самиот знаеш :toe::helou: .
Не знам не знам тоа...да не ја уништам темава сега,ама тебе секое гостување оправдано ти е,не доагаш,а ветуваш !!!:*::smir:

P-S-G

ЃОРЧЕ НАД СЕ ДРУГО...
Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.087
Поени од реакции
20
Не знам не знам тоа...да не ја уништам темава сега,ама тебе секое гостување оправдано ти е,не доагаш,а ветуваш !!!:*::smir:
Батали тие работи , ќе се разбереме ја и ти :smir::pos2: .Има нешто поважно утре :helou:.

КУП НАТПРЕВАР 1/8 ФИНАЛЕ (утре)
СИЛЕКС - МАКЕДОНИЈА Ѓ.П.

Исклучетилно тежок и важен натпревар за нас утре . Гостуваме во Кратово кај секогаш незгодниот Силекс кој годинава и тоа како се држи на врвот на прволигашката табела . Но Купот е сосема друга работа и тука секој секого може да изненади па утре сигурно нашиве ќе одат да постигнат гол во Кратово што би ја олеснило работата на реваншот во Ѓорче .Сите се на располагање колку што знам нема повредени ни казнети па така со сите сили одиме да се надигруваме во Кратово . Со среќа на момците утре и нека донесат поволен резултат назад .

СИЛЕКС - МАКЕДОНИЈА Ѓ.П. Главен судија Спиркоски Горан - Прилеп
1 асистент Ристески Љупчо - Прилеп
2 асистент Димоски Љупчо - Прилеп
КОНТРОЛОР:Петрушевски Мирослав - Тетово

4 судија Ангелески Горан - Прилеп

Член од
22 март 2009
Мислења
2.356
Поени од реакции
454
:pos2::pos2::pos2: Не бе друже тоа некои деца се собрале од Железара ги слушнав и ја на почетокот ги дадоа у кадар со зелени знамиња :pos2: . Беа 7-8 членови на ЛАВОВИ на натпреварот чисто како гледачи . Сепак забрането е секаков собир на навивачи (гостински) на друг стадион .
Епа затоа чудно некако ми падна мене,заш знаем дека навијачи на Металург не ида на утакмица па затоа помислив дан све вие,а и плус не го затеков почетокот на натпреварот кога ги прикажале.

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Епа затоа чудно некако ми падна мене,заш знаем дека навијачи на Металург не ида на утакмица па затоа помислив дан све вие,а и плус не го затеков почетокот на натпреварот кога ги прикажале.
“Навивачите“ на Металург беа дечишта од 3 до 6 одделение кој немале за учење,дома им било досадно и си навиваа :pos2::pos2:

Член од
22 март 2009
Мислења
2.356
Поени од реакции
454
“Навивачите“ на Металург беа дечишта од 3 до 6 одделение кој немале за учење,дома им било досадно и си навиваа :pos2::pos2:
:pos::pos::pos: Па убоо викаш им здосадило дома зш немаат книги да учат,па ај ке одат на утакмица :pos::pos::pos::pos:
А све деца беа или имаше некој повозрасен..?!

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
:pos::pos::pos: Па убоо викаш им здосадило дома зш немаат книги да учат,па ај ке одат на утакмица :pos::pos::pos::pos:
А све деца беа или имаше некој повозрасен..?!
Све деца бе ама се гледаше дека се по мафијашките филмови многу...кој од кој поразбацано идеше,а суви како соленки беа....како сум се смеел :pos2::pos2::pos2:

Член од
22 март 2009
Мислења
2.356
Поени од реакции
454
Све деца бе ама се гледаше дека се по мафијашките филмови многу...кој од кој поразбацано идеше,а суви како соленки беа....како сум се смеел :pos2::pos2::pos2:
Уфилмани значи невидено биле :pos::pos::pos:
Може ги следат филмовите од своите мафијаши од Автокоманда :pos::pos::pos:

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Уфилмани значи невидено биле :pos::pos::pos:
Може ги следат филмовите од своите мафијаши од Автокоманда :pos::pos::pos:
:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

Да бе брат...главна улога ________ а децата статисти биле :pos2::pos2::pos2:

Член од
16 јануари 2009
Мислења
255
Поени од реакции
135
тие шо "навиваа" за металург биле децата шо тренираат у металург :pos2::pos2::pos2:

P-S-G

ЃОРЧЕ НАД СЕ ДРУГО...
Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.087
Поени од реакции
20
Чекор до 1/4 финалето на Купот на Македонија !!!
1 - 1
Прв Натпревар 1/8 финале Куп на Македонија

Стрелци :
Митревски (Силекс 33 мин.)
Попол (Македонија Ѓ.П. 40 мин.)

Натпреварот помеѓу Силекс и Македонија Ѓорче Петров се очекуваше да биде најтешкиот и најнеизвесниот натпревар во осминафинале на националниот куп на Македонија. Натпреварот заврши без победник и се очекува патникот за четврт-финалето да го имаме во среда, 30.09.2009 година, кога се игра реваншот на стадионот во Ѓорче Петров. Како што ни е познато на сите стадионот е несовладлива тврдина на фудбалерите на Македонија Ѓорче Петров и само мал број на екипи, таму, успеале да украдат некој поен.
Натпреварот започна со дефанзивна игра од двете страни. Наместо да напаѓаат и да постигнуваат голови фудбалерите беа концентрирани околу своите голови. Двете екипи во првото полувреме имаа стопроцентна реализација. Тие имаа по една шанса која ја претворија во гол. Првиот гол го постигаа фудбалерите на Силекс. Во 33' Златко Митревски прими топка на триесетина метри од голот на противникот, од таа позиција упати вистинска бомба кон горниот десен агол на голот на Маџаровски. Иако Маџаровски ја допре со врвот на своите прсти сепак не успеа да ја одбрани својата мрежа.
Кон крајот на првото полувреме, поточно во 40', Попол во еден соло продор од средината на теренот успеа да го совлада противничкиот гол и да се избори за бод. Тој со прекрасни дриблинзи ги совлада Џангаровски и Петров, иако имаше слободен пат кон голот, мајсторски биеше од околу десетина метри и го совлада противничкиот голман Костуранов.
Во второто полувреме се играше поофанзивна игра, имаше поголем број на шанси на двете страни. Мојсов се закани два пати, првиот пат во 53' од слободен удар и вториот пат во 93' со удар со глава, но и двата обида му беа непрецизни. И домашната екипа имаа неколку добри шанси. Би ја издвоиле шансата на Андонов во 47' кога тој ја изигра одбраната на гостите го изигра и голманот но сепак поставеноста не му дозволи да го совлада и голот.
Тренерот на Македонија Ѓорче Петров, Илчо Ѓорѓиоски, беше задоволен од играта на својот тим, го истакна квалитетот на кратовскиот прволигаш, и потсети дека има да се играат уште еден натпревар. Тој напомена дека шансата се на страната на неговата екипа.

Kajgana Shop

На врв Bottom