Whitesnake

• Креатор на темата Креатор на темата bluu
  • Време на започнување Време на започнување
Хахаха, а ти да отидеш на концерт на бендот на LouWeed и после ќе ти дозволам да спориш. Се викаат Last Act Of Defiance и многу повеќе ми праат ќејф отколку белазмија*.
Разбирам дека си ОГРОМЕН ФАН. Ама тотално не разбирам што толку сте полетале по хеар метал бендови.

za zal ti ne si bil na koncert na whitesnake pa da vidis kako e :duel:

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa najdobri se,pesnite i se zakon.Lofkam gi puno

WHITESNAKE FOREVER

лол:pos: David Coverdale е најдобриот вокал.Имаат прекрасни песни, мајстори се за балади, имаат праено добри концерти...Мене не ми прават многу ќејф балади, ама коа сакам да слушнам некоја добра балада секогаш ги барам Whitesnake(значи не се пишува одделно).

Whitesnake се едни од најдобрите рок бендови на сите времиња.Дејвид Ковердил,човек со неверојатен глас,харизма.Со нив има свирено Стив Ваи,но сегашниот состав многу ми се допаѓа Дејвид Ковердил,Реб Бич(ритам гитара) ного јак гитарист,Док Алдрич(главна гитара)многу специфично свири,Томи Елдрич(тапанарот)ми се допаѓа по солата што ги свири,басистот е мексиканец името му го заборавив и клавјатуристот Тимоти Дјури ѕвер.

Една од омилените песни од Whitesnake ми е Lay Down Your Love , вреди да се чуе.

Ги слушав во живо.:pipi:

Whitesnake или Вајтснејк е англиска хард рок група, основа во 1977 година од поранешниот фронтмен на групата Deep Purple Дејвид Ковердејл. На своите почетоци оваа група била под силно влијание од Deep Purple, но подоцна се отргнала од тој правец и од блуз-рок почнале да свират комерцијален хард рок музика.

Првиот албум излегува во 1978 г. под името Snakebite кој содржи 8 песни во две продукции.
Песните Come On, Bloody Mary, Ain't No Love in the Heart of the City i Steal Away се во продукција на Martina Birch, а песните Keep On Giving, Me Love, Queen of Hearts, Only My Soul i Breakdown во продукција на Rogera Glover.

Групата тогаш ја сочинуваат:

David Coverdale – вокал
Micky Moody – гитара
Bernie Marsden – гитара
Neil Murray – бас гитара
Dave Dowle – тапани
Tim Hinkley – клавир
Alan Spenner – бас гитара
Tony Newman – тапани
Lee Brilleaux – хармоника
Roger Glover – кларинет
Graham Preskett - виолина

Истата година го издаваат албумот Trouble. Во 1979 го издаваат својот трет албум наречен Lovehunter. Во 1980 год. излегува нивниот четврти албум Ready an' Willing, а во годината 1981 излегува албумот Come an' Get It.

Со албумот Saints & Sinners снимен во 1982 год. го постигнуваат својот прв и поголем успех.

Во 10 март 1987 со албумот Whitesnake ја освојуваат Америка, освен преубавата балада "Is This Love" на албумот се наоѓа и големиот хит "Here I Go Again" кој со недели се наоѓаше на врвот на топ листите,
по излегувањето на албумот David Coverdale прекинува со членовите на групата кои работеа на снимањето на албумот Whitesnake и го задржува само Adrian Vandenberg во новата постава која тогаш ја сочиинуваат:

David Coverdale – vвокал
Steve Vai – прва гитара, ритам гитара, акустична гитара
Rudy Sarzo – бас
Tommy Aldridge – bubnjevi,

во 1989 год. го снимаат албумот Slip of the Tongue кој бележи лош успех иако на него свиреше виртуозниот гитарист Steve Vai, после тој неуспех групата се повлекува.

Албумот Restless Heart го издаваат во 1997-та година, а во 2003 David Coverdale повторно го обединува бендот заради јубилејната турнеја по повод 25 години работа.

David Coverdale

whitesnake_image__2_.jpg

МУЗИКА

Here I Go Again

Is This Love

и мојата омилена

Dont break my heart again

сите ја знаете добро групава па повелете...

ја обижавам групава најомилена песна до нив ми е Here i go

Според мене најдобрата песна од нив е..

супер се дечките стварно какви песни имаат:aplauz:

Sto mislite za ovoj bend, dali e dobar, ima li dobri pesni itn. Ja mislam deka White Snake e eden od najdobrite rok bendovi vo istorijata. Pa sto mislite pisete ovde,da znajme :P

:salut:
Abe nemoze da se kaze ovaa grupa e `najdobra,site si imaat po neso svoe,a whitesnake da dobri se,.,.,.,

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom