Регистрирање на фирма?

Robbie

Hope Never Dies
Член од
8 август 2008
Мислења
110
Поени од реакции
1
Па, велеа 200 евра пред 1 година, а дека сега се поефтиниле давачките за 50%.... 240 евра не е 50% од 200 евра :toe:

Депозит... 5000 евра?
Многу некако делува, макар и за депозит.... Мислев дека некои работи се средија... подобрувања за самовработувањето и малиот бизнис... јебига ако е така, може да се почека уште некоја година, кога ќе му дојде памет на политичарите...

Сепак, чудно ми делува ова од Сајберкор... ако некој знае СИГУРНИ информации, нека каже...

Да брат депозитот е минимум 5000 евра,пред две недели ја регистрирав фирма,може депозитот да е материјален а може да е во банка. И знаеш како е кај нас можеш да платиш на некој адвокат и он ке ти осигури се. Доколку знам фирма се регистрира за 200-300 евра а мене ми земаа искрено 1 000 евра ама не мрднав со прст, се ми заврши адвокатот, само бев да се потпишам кај нотарот и фирмата беше готова за три неполни дена, тоа е сега за сега ако има нешто нејасно тука сум. Поздрав.

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Доколку знам фирма се регистрира за 200-300 евра а мене ми земаа искрено 1 000 евра ама не мрднав со прст, се ми заврши адвокатот, само бев да се потпишам кај нотарот и фирмата беше готова за три неполни дена, тоа е сега за сега ако има нешто нејасно тука сум. Поздрав.
Ако ти зеле 1.000 евра фрли се во Вардар. Не, прво отиди кај адвокатот кој те поебал, скрши му нос, па фрли се после. Или те исекол поштено, или се курчиш и лажеш за да се направиш џек.

Регистрирав ДОО пред месец и кусур, адвокатот (адвокатката) ми заврши се, не мрднав со прст, ми зеде 8.000 денари (130 евра).

Robbie

Hope Never Dies
Член од
8 август 2008
Мислења
110
Поени од реакции
1
А имате ли представа колко излиза с хонорара на адвокат да jа отвори фирмата. Управител може ли да е чуждестранно лице, собственика да е чуждестранно лице и горе долу какви пари струва сметководството, както и да се плашта на трговски представител - адвокат ?

Разбира се, това наj-лесно се разбира очи в очи, но горе-долу да знам какви са разходите...
Управитела може да е чуждестранно лице и двама или повече содружници(собственици) може да се чуждострани лица, за добар сметководител(счетоводител) 100 евра , а за добар адвокат 500 евра на месец. барем јас толку плакам.(поне аз толко плаштам)

Robbie

Hope Never Dies
Член од
8 август 2008
Мислења
110
Поени од реакции
1
Ако ти зеле 1.000 евра фрли се во Вардар. Не, прво отиди кај адвокатот кој те поебал, скрши му нос, па фрли се после. Или те исекол поштено, или се курчиш и лажеш за да се направиш џек.

Регистрирав ДОО пред месец и кусур, адвокатот (адвокатката) ми заврши се, не мрднав со прст, ми зеде 8.000 денари (130 евра).

Исто и ние регистриравме ДОО ,нема причина да се курчам, фирмата ја основивме двајца странски и едно македонско лице. фирмата е за сите намени. Има разлика од адвокат до адвокат.

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Океј Баце, тогаш убаво те закрпиле, 870 евра плус. Добриот бизнис е низа од лесни, но правилни решенија:smir:

Dr_ViRuS

DarkSide with green light
Член од
9 јануари 2006
Мислења
1.076
Поени од реакции
29
Што стана со ДОЕЛ уште треба 5000 еу осонвен капитал?
мене ми земаа искрено 1 000 евра
Добар бизнисмен ќе излезе од тебе

Robbie

Hope Never Dies
Член од
8 август 2008
Мислења
110
Поени од реакции
1
Што стана со ДОЕЛ уште треба 5000 еу осонвен капитал?

Добар бизнисмен ќе излезе од тебе
Па се надеваме да излезе, знаеш дека секој почеток е тежок па да се пробиеш треба да фрлиш повеке пари на почетокот...

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Да брат депозитот е минимум 5000 евра,пред две недели ја регистрирав фирма,може депозитот да е материјален а може да е во банка. И знаеш како е кај нас можеш да платиш на некој адвокат и он ке ти осигури се. Доколку знам фирма се регистрира за 200-300 евра а мене ми земаа искрено 1 000 евра ама не мрднав со прст, се ми заврши адвокатот, само бев да се потпишам кај нотарот и фирмата беше готова за три неполни дена, тоа е сега за сега ако има нешто нејасно тука сум. Поздрав.
1000 евра...или поштено те заклал, или лажеш...
А ако се прошеташ до централен регистар...скоро без пари ќе ти излезе.
А добар адвокат 500 евра на месец...другпат...

Robbie

Hope Never Dies
Член од
8 август 2008
Мислења
110
Поени од реакции
1
1000 евра...или поштено те заклал, или лажеш...
А ако се прошеташ до централен регистар...скоро без пари ќе ти излезе.
А добар адвокат 500 евра на месец...другпат...
Ајде бе ке се најдеме и ке те однесам кај адвокатот и сам ке се увериш, пак ке ти кажам од адвокат до адвокат има разлика,мене се ми е јасно колку се плака за една фирма живеам до централниот регистар во Скопје,во Струмица фирмата што ја регистрирав ми излезе без пари што се вика,јасно ми е дека се многу пари,ама за тие пари имам и услуга што не можам да ја кажам.

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Ајде бе ке се најдеме и ке те однесам кај адвокатот и сам ке се увериш, пак ке ти кажам од адвокат до адвокат има разлика,мене се ми е јасно колку се плака за една фирма живеам до централниот регистар во Скопје,во Струмица фирмата што ја регистрирав ми излезе без пари што се вика,јасно ми е дека се многу пари,ама за тие пари имам и услуга што не можам да ја кажам.
Хехехехехе...ај ќе поверуваме...за болдот...хехехехе:vozbud:
И во Тетово и било каде фирма исто се плаќа, ама сам ако си завршиш работа, во Централниот регистар.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Davaj toa "advokatskata" adresa, pa moze i nie ke ostaime po 1000...mora da e epten dooobra advokatka ???...:)

Robbie

Hope Never Dies
Член од
8 август 2008
Мислења
110
Поени од реакции
1
Хехехехехе...ај ќе поверуваме...за болдот...хехехехе:vozbud:
И во Тетово и било каде фирма исто се плаќа, ама сам ако си завршиш работа, во Централниот регистар.
Абе читаш ли што пишувам, СЕ МИ Е ЈАСНО , ЈАСНО МИ Е КОЛКУ СЕ ПЛАКА И ВО ТЕТОВО И ВО ГОСТИВАР И ВО ЏЕПЧИШТЕ И У ПРОСЕНИКОВО И У НОВА МААЛА И У СЕКИРНИК И СЕГДЕ,ЗНАМ ДЕКА ИЗЛЕГУВА КАКО БЕЗ ПАРИ ,СЕ МИ Е ЈАСНО,ДОКОЛКУ ТИ ИМАШ ПОТРЕБА ОД НЕКОЈ ИЛИ НЕШТО СЛИЧНО МУ ДОПЛАКАШ ЗА УСЛУГИТЕ.

Robbie

Hope Never Dies
Член од
8 август 2008
Мислења
110
Поени од реакции
1
Davaj toa "advokatskata" adresa, pa moze i nie ke ostaime po 1000...mora da e epten dooobra advokatka ???...:)
Епа и јас не знаев кој се ама кога дознав ми се сврте во главата, не можам да ти кажам кој им се клиенти,ама можам да кажам дека се едни од најдобрите во Македонија.

P

Princ

Гостин
Не ни ги кажувај клиентите, кажи ни ја адвокатката!!!

Kajgana Shop

На врв Bottom