Македонска фудбалска репрезентација

• Креатор на темата Креатор на темата meazza
  • Време на започнување Време на започнување
Само Фетаи настапи против Албанија, Алими претходно имаше играно, против Русија влезе у второ полувреме...

Не викам дека се лоши ама сепак, (уште) не се покажале кој знае како па за да бидеме уверени во нивните квалитети...

У секој случај мене лично највеќе ме интересира баш Фетаи како ќе изигра против Кина пошто за него имам надеж дека може да биде добра опција за во репрезентација ама ќе видиме...

Него ме интересира кој ќе биде сеа капитен коа ќе играме против Кина? Лазаревски?????? ЛОЛ

Alimi i Fetai ne se za 1 pat vo dresot na makedonskata reprezentacija .
Bajram Fetai e napadac na nordjaelland vo danskata 1 liga .. Od 2006 e tamu ..
Alimi igra momentalno vo Istra 1961 vo Hr .

I dvajcata nastapija ako ne gresam protiv Albanija vo Korca .

После Владе Лазаревски и Бесар Ибраими едно од најголемите дрва шо играле у репрезентација али знаеме зошто добива повик за репрезентација само ради добрите врски со Јонуз односно Јонка е и воедно негов менаџер.
Фетаи се покажа добро со Албанија сега останува да ги потврди своите квалитети и со Кина.

Alimi i Fetai ne se za 1 pat vo dresot na makedonskata reprezentacija .
Bajram Fetai e napadac na nordjaelland vo danskata 1 liga .. Od 2006 e tamu ..
Alimi igra momentalno vo Istra 1961 vo Hr .

I dvajcata nastapija ako ne gresam protiv Albanija vo Korca .

Точно дека настапија против Албанија во Корча, а што демек ако игра у Нродјаленд и Истра којзнае какви тимој са а?

Точно дека настапија против Албанија во Корча, а што демек ако игра у Нродјаленд и Истра којзнае какви тимој са а?

Чим добиле повик добри се!

Иначе ете и за тебе важи ова:
Е ај сеа не праите проблем од ништо, 9 нови играчи се повикани и од нив (само) двајца се Албанци: Хасани и Демири. Вкупно 4 (со Алими и Фетаи кои се од претходно) од 18 на списокот... Мора ли одма да обвинувате дека се бирани по националност...

Чим добиле повик добри се!

Иначе ете и за тебе важи ова:

Абе добро е да добиеш повик од некоја некорумпирана репрезентација каде секој што има врски може да игра за неа...
Инаку за ова подоле, мене не ми е проблем дал ќе има појќе Македонци или Албанци во репрезентација,нека напраа барем еднаш добар резултат во Евроско или Светско првенство па макар и со дупло појќе Албанци што има сеа... Еве на пример ја имам лошо мислење за Величе Шумоликовски, Ванче Шиков и Наумовски исто како и за Алими.

Голмани:
Мартин Богатинов - Работнички
Кристијан Наумовски - Dinamo Bucureşti, Романија

Одбрана:
Менде Степановски - Ренова
Игор Кралевски - Металург
Даниел Мојсов - Војводина, Србија
Александар Тодоровски - Рад, Србија
Владе Лазаревски - Lokomotiv Astana, Казахстан
Александар Лазевски - Партизан, Србија
Никола Карчев - Shanghai Dongya, Кина
Златко Танвски - Bełchatów, Полска

Среден ред:
Мухамед Демири - Thun, Швајцарија
Арменд Алими - Istra 1961, Хрватска
Никола Глигоров - Работнички
Борче Маневски - Работнички

Напад:
Бајрам Фетаи - Nordsjælland, Данска
Христијан Кировски - Скопје
Мирко Ивановски - Arka, Полска
Ферхан Хасани - Шкендија

Од болдираните, никој не заслужува да игра! (барем според мене)

Ферхан Хасани..... и те како заслужи да се повика во репрезентација.
Демири.... не сум го гледал до сеа, па затоа не ни судам за него!

Најголемо промашување се Менде и Кралевски кои јас не гледам ама баш ниту една причина да се повикат во репрезентација.........барем да беа под 25 години ке ги разберев....али :uvo:

Глигоров и Маневски.... мислам дека има подобри дечки шо може да се повика одколку овие „извикани македонски ѕвезди“.

Алими според мене досеа не покажа ништо!

Незнам што се секирате за овие 2ца Степановски и Кралевски кога ќе добијат максимум 15 мин да играат,и ако заебат више никад нема да заиграат.Боље да се истестираат сите „надежни“ играчи сега кога не ни е потребна победа отколку на квалификации.
Иначе очекувам ваков состав
Богатинов

Мојсов Карчев Танески Лазаревски

Алими
Глигоров Демири

Фетаи Ивановски
Кировски

Јас се надевам на ваква (почетна) формација:

---------------------------- Богатинов ----------------------------

---- Тодоровски ---- Мојсов ---- Таневски ---- Лазевски ---

----------------------------- Демири ------------------------------
---------------- Алими ---------------- Глигоров ----------------

------------------------------ Фетаи -------------------------------
--------------- Кировски --------------- Ивановски --------------

Со тоа што Тодоровски би бил заменет со Лазаревски во текот на натпреварот, Богатинов со Наумовски, Таневски со Карчев, Глигоров со Маневски, Ивановски со Хасани.

Читајте го третиот пасус од ова што го копирал Горан16 (извадок од Македонски Спорт) па ќе видите колку е квалитетен Алими...

http://forum.kajgana.com/showthread.php?44557-%D0%A5%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%BB%D0%B0%D0%BC%D0%BF%D0%B8%D0%B5-%D0%A5%D0%B0%D1%9F%D0%B8-%D0%A0%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%B8-vol-3.&p=3080618&viewfull=1#post3080618

Како и што констатирав погоре Јонуз е менаџерот на Алими кој е исто пријател и со таткото на момчето.
Ако имаше квалитет и талент немаше да заглави во Истра еве 2-3 години колку е таму туку ќе направеше некој добар трансфер во некоја појака лига. :smir: Негов врв на кариерата ќе биде некој од нашиве албански клубови каде што ќе се врати да игра..

--- надополнето ---

Голмани:
Мартин Богатинов - Работнички
Кристијан Наумовски - Dinamo Bucureşti, Романија

Одбрана:
Менде Степановски - Ренова
Игор Кралевски - Металург
Даниел Мојсов - Војводина, Србија
Александар Тодоровски - Рад, Србија
Владе Лазаревски - Lokomotiv Astana, Казахстан
Александар Лазевски - Партизан, Србија
Никола Карчев - Shanghai Dongya, Кина
Златко Танвски - Bełchatów, Полска

Среден ред:
Мухамед Демири - Thun, Швајцарија
Арменд Алими - Istra 1961, Хрватска
Никола Глигоров - Работнички
Борче Маневски - Работнички

Напад:
Бајрам Фетаи - Nordsjælland, Данска
Христијан Кировски - Скопје
Мирко Ивановски - Arka, Полска
Ферхан Хасани - Шкендија

Од болдираните, никој не заслужува да игра! (барем според мене)

Ферхан Хасани..... и те како заслужи да се повика во репрезентација.
Демири.... не сум го гледал до сеа, па затоа не ни судам за него!

Најголемо промашување се Менде и Кралевски кои јас не гледам ама баш ниту една причина да се повикат во репрезентација.........барем да беа под 25 години ке ги разберев....али :uvo:

Глигоров и Маневски.... мислам дека има подобри дечки шо може да се повика одколку овие „извикани македонски ѕвезди“.

Алими според мене досеа не покажа ништо!

Koj се тие подобри дечки од нашава лига шо би можеле место овие двајца па макар и Џери глеам си го спомнал што моментално е најдобар напаѓач у нашава лига. :smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom