Дијанетика и Скиентологија

KeleS

insolitus res
Член од
22 јануари 2008
Мислења
734
Поени од реакции
57
Поздрав Демнач! Добро е што не си бил појќе љубопитен.

А сега еве интересно видео со Борче Мирчевски, Извршен директор на Нарконон
Балкан, скиентолошка фронт група, која ги третира зависниците со скиентолошки методи од Л. Рон Хабард.

Интересно е што никаде не спомнува Рон Хабард или Скиентологија...

Да факт е дека не спомнува ... Да си бидиме сериозни и тоа кое го казува не е грешно ... НО зошто скоро сите кои излегуваат од тој центар стануваат сиентолози не кажува ????

ElenaP

Master Yoda
Член од
16 октомври 2009
Мислења
62
Поени од реакции
9
Да факт е дека не спомнува ... Да си бидиме сериозни и тоа кое го казува не е грешно ... НО зошто скоро сите кои излегуваат од тој центар стануваат сиентолози не кажува ????
Да, да.

Во нашиот Хабардов Центар од Нарконон центрите досега имаат дојдено следниве луѓе:

- Васил Шишков
- Вања Лазаревски
- Александар ? (самиот тој отвори уште еден Нарконон центар на Скопска Црна Гора , ама излезе неуспешен и набрзо се затвори.
- Мирче Самарџиоски
- Катерина ?
-Мартин Атанасовски
- Александар Туфа.

Инаку во Нарконон центрите обично работат бивши пациенти на истиот, ако не сте знаеле, и бидејќи Нарконон центрите работат според истата технологија како и во Скиентолошките организации, може слободно да се каже дека СЕ Скиентолози иако не се свесни за тоа. работат под исти услови како и во Хабардов центар освен што имаат платено сместување и јадење, за плата не знам. Може некој друг ако знае да напише за тоа.

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
Да, да.

Во нашиот Хабардов Центар од Нарконон центрите досега имаат дојдено следниве луѓе:

- Васил Шишков
- Вања Лазаревски
- Александар ? (самиот тој отвори уште еден Нарконон центар на Скопска Црна Гора , ама излезе неуспешен и набрзо се затвори.
- Мирче Самарџиоски
- Катерина ?
-Мартин Атанасовски
- Александар Туфа.

Инаку во Нарконон центрите обично работат бивши пациенти на истиот, ако не сте знаеле, и бидејќи Нарконон центрите работат според истата технологија како и во Скиентолошките организации, може слободно да се каже дека СЕ Скиентолози иако не се свесни за тоа. работат под исти услови како и во Хабардов центар освен што имаат платено сместување и јадење, за плата не знам. Може некој друг ако знае да напише за тоа.
Двајца луѓе што ги познавам се лечеа во Нарконон и моментално работат таму и двајцата се Скиентолози. Таму (Нарконон) спијат, јадат и работат.
Ко мал ме замараа со анкети, тестови ми бараа да дадам број од моите, од дома и ми даваа материјали да однесам дома, не викаа со тој другарот да се качиме горе во зградата, уште кога беа кај грчка амбасада али ги одјебавме и си отидовме. Срамота на мало дете да форсираш таква работа и преку нив да пробуваш да стигнеш до неговите родители.

демнач

Неафирмиран кајганџија
Член од
11 август 2008
Мислења
1.621
Поени од реакции
413
Со една девојка што комуницирам на фајсбук ми кажа дека идела и дека не е толку лошо како што се кажува.Вика ни пари толку фрлала и дека сега неиде на тие курсеви.Не знам на што веќе да верува чоек

ElenaP

Master Yoda
Член од
16 октомври 2009
Мислења
62
Поени од реакции
9
Со една девојка што комуницирам на фајсбук ми кажа дека идела и дека не е толку лошо како што се кажува.Вика ни пари толку фрлала и дека сега неиде на тие курсеви.Не знам на што веќе да верува чоек
Во принцип нема никој со нож да ти излезе и да ти бара вечна лојалност и сите пари на сметка и цел имот.

Не оди тоа така.

Башка, кога веќе спомна дека се работи за девојка, претпоставувам дека нема некој стабилен приход, така да не претставувала голем потенцијал, проспект за Хабардов Центар. Инаку ќе и се јавуваа и ќе и досаѓаа секоја недела да оди пак во центарот за нов тест да направи или за предавање или, или... курс....итн итн.

демнач

Неафирмиран кајганџија
Член од
11 август 2008
Мислења
1.621
Поени од реакции
413
Во принцип нема никој со нож да ти излезе и да ти бара вечна лојалност и сите пари на сметка и цел имот.

Не оди тоа така.

Башка, кога веќе спомна дека се работи за девојка, претпоставувам дека нема некој стабилен приход, така да не претставувала голем потенцијал, проспект за Хабардов Центар. Инаку ќе и се јавуваа и ќе и досаѓаа секоја недела да оди пак во центарот за нов тест да направи или за предавање или, или... курс....итн итн.
А бе види она те знае тебе и кога идела таму си била и ти.Сеа вика дека не те подржавала:baeh:
Ко у смисол ништо не е такво какво што демек сме го набивале:smir:

ElenaP

Master Yoda
Член од
16 октомври 2009
Мислења
62
Поени од реакции
9
А бе види она те знае тебе и кога идела таму си била и ти.Сеа вика дека не те подржавала:baeh:
Ко у смисол ништо не е такво какво што демек сме го набивале:smir:
Јасно, и јас истото го велев на луѓе што ќе ми кажеа нешто негативно.

ама нека повели овде нека каже што не е точно, па со факти да се позанимаваме...

Скиентолог секогаш ќе гледа да не потврди било какви „лоши“ вести за Скиентологијата, оти принципот во скн вели дека ако знаеш за нешто лошо што се прави во скн, треба да напишеш извештај до Етика, и да не го шириш на други скиентолози или недај боже на нескиентолог. За скиенотлог што шири негативни вести, без разлика дали сам ги посведочил или не, си добива Извештај за Информирање - белешка до Етика, после која те собира Етичкиот офицер и те „дрибла“. :nesvest: :tapp:

Член од
14 ноември 2009
Мислења
26
Поени од реакции
0
Немојте да се оптоварувате со глупости...што корист има од Д и С?

:toe:

ElenaP

Master Yoda
Член од
16 октомври 2009
Мислења
62
Поени од реакции
9

Убаво велиш. Корист нема! Само штета!!!

Еве НАЈНОВИ ВЕСТИ ОД АВСТРАЛИЈА КАДЕ СЕНАТОР КСЕНОФОН БАРА СКИЕНТОЛОГИЈАТА ДА СЕ ОБЕЛОДЕНИ КАКО КРИМИНАЛНА ОРГАНИЗАЦИЈА, И ДАВА НЕКОЛКУ ЛИЧНИ ИСКУСТВА ОД ЕКС СКИЕНТОЛОЗИ:

Видео Дел 1

Видео Дел 2

Ова е религија според тебе Буден?

демнач

Неафирмиран кајганџија
Член од
11 август 2008
Мислења
1.621
Поени од реакции
413
Убаво велиш. Корист нема! Само штета!!!

Еве НАЈНОВИ ВЕСТИ ОД АВСТРАЛИЈА КАДЕ СЕНАТОР КСЕНОФОН БАРА СКИЕНТОЛОГИЈАТА ДА СЕ ОБЕЛОДЕНИ КАКО КРИМИНАЛНА ОРГАНИЗАЦИЈА, И ДАВА НЕКОЛКУ ЛИЧНИ ИСКУСТВА ОД ЕКС СКИЕНТОЛОЗИ:

Видео Дел 1

Видео Дел 2

Ова е религија според тебе Буден?
Без навреда ама 8 години и дури сега да се будиш мене ми е искрено премногу чудно:toe:
Од каде си сигурна и дека сега нешто што правиш е правилно?
Да не се предомислиш?

ElenaP

Master Yoda
Член од
16 октомври 2009
Мислења
62
Поени од реакции
9
Без навреда ама 8 години и дури сега да се будиш мене ми е искрено премногу чудно:toe:
Од каде си сигурна и дека сега нешто што правиш е правилно?
Да не се предомислиш?
Од се што е кажано на темава, ти најде да поставиш вакво прашање за најбитно???

Дали ти го одобруваш тоа што го прави скиентлошката организација?

И за крај.... дали ТИ си Скиентолог? :kesa:

Ај да го видиме овој трол... :kesa:

Буден

Регистриран: 14-11-2009
Мислења: 24
Мислења на ден: 7,24 (се гледа дека брзал да стигне до одредена квота да може да коментира по профили)

Вид на постови? Што и да е, на тема на религија да е, и да каже дека Исус нема врска со библијата, туку со будизам исл.... :kesa:

демнач

Неафирмиран кајганџија
Член од
11 август 2008
Мислења
1.621
Поени од реакции
413
Од се што е кажано на темава, ти најде да поставиш вакво прашање за најбитно???

Дали ти го одобруваш тоа што го прави скиентлошката организација?

И за крај.... дали ТИ си Скиентолог? :kesa:

Ај да го видиме овој трол... :kesa:

Буден

Регистриран: 14-11-2009
Мислења: 24
Мислења на ден: 7,24 (се гледа дека брзал да стигне до одредена квота да може да коментира по профили)

Вид на постови? Што и да е, на тема на религија да е, и да каже дека Исус нема врска со библијата, туку со будизам исл.... :kesa:
Не,и сама знаеш.Малце ми е чудно,да си во заблуда и да учиш нешто 8 години.Неќам да ти судам и извини ако ме свати така.Сепак искреноста од твоја страна треба да се цени,има некои што немаше да кажат ни збор,а камоли нешто да напаѓаат.

ElenaP

Master Yoda
Член од
16 октомври 2009
Мислења
62
Поени од реакции
9
Не,и сама знаеш.Малце ми е чудно,да си во заблуда и да учиш нешто 8 години.Неќам да ти судам и извини ако ме свати така.Сепак искреноста од твоја страна треба да се цени,има некои што немаше да кажат ни збор,а камоли нешто да напаѓаат.
Еххх Демнач, има луѓе со години што се во заблуда, по различни поводи и теми, така да... Секој сам си суди, и јас велам никогаш не е доцна. Што би рекол еден скиентолог, секој има право и слобода на избор да започне некаква игра или да влезе во постоечка и да излезе од истата ако не е тоа што го сака повеќе. :jaj:

Како и да е фала, знам дека со добри намери постираш, продолжи и понатаму со прашања, а јас што знам ќе одговорам. :pipi:

na Today Tonight Show, zboruvaat eks skientolozi, od koi na eden od niv dvete kerkicki mu umiraat poradi Skientoloskata crkva:

video 1:

video 2:

Kajgana Shop

На врв Bottom