Да факт е дека не спомнува ... Да си бидиме сериозни и тоа кое го казува не е грешно ... НО зошто скоро сите кои излегуваат од тој центар стануваат сиентолози не кажува ????Поздрав Демнач! Добро е што не си бил појќе љубопитен.
А сега еве интересно видео со Борче Мирчевски, Извршен директор на Нарконон
Балкан, скиентолошка фронт група, која ги третира зависниците со скиентолошки методи од Л. Рон Хабард.
Интересно е што никаде не спомнува Рон Хабард или Скиентологија...
Да, да.Да факт е дека не спомнува ... Да си бидиме сериозни и тоа кое го казува не е грешно ... НО зошто скоро сите кои излегуваат од тој центар стануваат сиентолози не кажува ????
Двајца луѓе што ги познавам се лечеа во Нарконон и моментално работат таму и двајцата се Скиентолози. Таму (Нарконон) спијат, јадат и работат.Да, да.
Во нашиот Хабардов Центар од Нарконон центрите досега имаат дојдено следниве луѓе:
- Васил Шишков
- Вања Лазаревски
- Александар ? (самиот тој отвори уште еден Нарконон центар на Скопска Црна Гора , ама излезе неуспешен и набрзо се затвори.
- Мирче Самарџиоски
- Катерина ?
-Мартин Атанасовски
- Александар Туфа.
Инаку во Нарконон центрите обично работат бивши пациенти на истиот, ако не сте знаеле, и бидејќи Нарконон центрите работат според истата технологија како и во Скиентолошките организации, може слободно да се каже дека СЕ Скиентолози иако не се свесни за тоа. работат под исти услови како и во Хабардов центар освен што имаат платено сместување и јадење, за плата не знам. Може некој друг ако знае да напише за тоа.
Во принцип нема никој со нож да ти излезе и да ти бара вечна лојалност и сите пари на сметка и цел имот.Со една девојка што комуницирам на фајсбук ми кажа дека идела и дека не е толку лошо како што се кажува.Вика ни пари толку фрлала и дека сега неиде на тие курсеви.Не знам на што веќе да верува чоек
А бе види она те знае тебе и кога идела таму си била и ти.Сеа вика дека не те подржавала:baeh:Во принцип нема никој со нож да ти излезе и да ти бара вечна лојалност и сите пари на сметка и цел имот.
Не оди тоа така.
Башка, кога веќе спомна дека се работи за девојка, претпоставувам дека нема некој стабилен приход, така да не претставувала голем потенцијал, проспект за Хабардов Центар. Инаку ќе и се јавуваа и ќе и досаѓаа секоја недела да оди пак во центарот за нов тест да направи или за предавање или, или... курс....итн итн.
Јасно, и јас истото го велев на луѓе што ќе ми кажеа нешто негативно.А бе види она те знае тебе и кога идела таму си била и ти.Сеа вика дека не те подржавала:baeh:
Ко у смисол ништо не е такво какво што демек сме го набивале:smir:
Убаво велиш. Корист нема! Само штета!!!Немојте да се оптоварувате со глупости...што корист има од Д и С?
Без навреда ама 8 години и дури сега да се будиш мене ми е искрено премногу чудноУбаво велиш. Корист нема! Само штета!!!
Еве НАЈНОВИ ВЕСТИ ОД АВСТРАЛИЈА КАДЕ СЕНАТОР КСЕНОФОН БАРА СКИЕНТОЛОГИЈАТА ДА СЕ ОБЕЛОДЕНИ КАКО КРИМИНАЛНА ОРГАНИЗАЦИЈА, И ДАВА НЕКОЛКУ ЛИЧНИ ИСКУСТВА ОД ЕКС СКИЕНТОЛОЗИ:
Видео Дел 1
Видео Дел 2
Ова е религија според тебе Буден?
Од се што е кажано на темава, ти најде да поставиш вакво прашање за најбитно???Без навреда ама 8 години и дури сега да се будиш мене ми е искрено премногу чудно
Од каде си сигурна и дека сега нешто што правиш е правилно?
Да не се предомислиш?
Ај да го видиме овој трол... :kesa:Немојте да се оптоварувате со глупости...што корист има од Д и С?
Не,и сама знаеш.Малце ми е чудно,да си во заблуда и да учиш нешто 8 години.Неќам да ти судам и извини ако ме свати така.Сепак искреноста од твоја страна треба да се цени,има некои што немаше да кажат ни збор,а камоли нешто да напаѓаат.Од се што е кажано на темава, ти најде да поставиш вакво прашање за најбитно???
Дали ти го одобруваш тоа што го прави скиентлошката организација?
И за крај.... дали ТИ си Скиентолог? :kesa:
Ај да го видиме овој трол... :kesa:
Буден
Регистриран: 14-11-2009
Мислења: 24
Мислења на ден: 7,24 (се гледа дека брзал да стигне до одредена квота да може да коментира по профили)
Вид на постови? Што и да е, на тема на религија да е, и да каже дека Исус нема врска со библијата, туку со будизам исл.... :kesa:
Еххх Демнач, има луѓе со години што се во заблуда, по различни поводи и теми, така да... Секој сам си суди, и јас велам никогаш не е доцна. Што би рекол еден скиентолог, секој има право и слобода на избор да започне некаква игра или да влезе во постоечка и да излезе од истата ако не е тоа што го сака повеќе. :jaj:Не,и сама знаеш.Малце ми е чудно,да си во заблуда и да учиш нешто 8 години.Неќам да ти судам и извини ако ме свати така.Сепак искреноста од твоја страна треба да се цени,има некои што немаше да кажат ни збор,а камоли нешто да напаѓаат.