Дијанетика и Скиентологија

Член од
9 ноември 2007
Мислења
395
Поени од реакции
6
Многу добар пост ExScientologist ! ! !:aplauz:

Колку многу празни работни места !

Член од
9 ноември 2007
Мислења
395
Поени од реакции
6
И после владата е крива нема работа, туку стварно е добар постот да видат и другиве форумџии ако некој им залета од овие лица да знаат што ги очекува да бидат спремни.

Дали само гореспоменатите се вработени во ХЦДС, или има уште некој?

Дали кај нас во македонија има некој од политичарите, новинарите и други што се членови на Саентологијата?

Член од
9 март 2009
Мислења
53
Поени од реакции
5
И после владата е крива нема работа, туку стварно е добар постот да видат и другиве форумџии ако некој им залета од овие лица да знаат што ги очекува да бидат спремни.

Дали само гореспоменатите се вработени во ХЦДС, или има уште некој?

Дали кај нас во македонија има некој од политичарите, новинарите и други што се членови на Саентологијата?
Освен гореспоменатите главни фаци, тука е и Дино Николиќ, кој работи на продажба на книги, читање тестови. анкети на нови луѓе... другите веќе ги спонеав како замена на главните ликови. Од познати личности Филип пертовски на едне курс пред 6 години, Ребека Јанковска на два три курса пред три, 4 години,,, гинема од тогаш.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
395
Поени од реакции
6
Можеш ли да кажеш од твоето лично искуство кога ја напушташе саентологијата дали беше уценуван со било што, и дали целосно расчисти со нив?

Член од
9 март 2009
Мислења
53
Поени од реакции
5
Можеш ли да кажеш од твоето лично искуство кога ја напушташе саентологијата дали беше уценуван со било што, и дали целосно расчисти со нив?
Јас официјално не сум ја „напуштил“ скиентологијата, затоа можам да ви ги кажам само овие работи, да не влегувам во детали од лично искуство. Вака не се шират лаги за мене, и можам да помогнам повеќе луѓе да ја дознаат вистината за Хабард и Дн и Скн.

Кое е твоето искуство со нив, имас ли пријател кој е скиентолог или во минатото? Линукс?

Член од
9 ноември 2007
Мислења
395
Поени од реакции
6
Немам никакво лично искуство со нив, ниту пак пријатели кои се или биле саентолози.

Чисто се заинтересирав и почнав да барам по интернет за нив од тоа што на улица ми имаат дадено тест, и кога барав на интернет да видам што е и како е ја најдов и темата тука за нив.

Член од
9 март 2009
Мислења
53
Поени од реакции
5
По грешка ми се повтори пораката. ОК.

Чудно е што луѓе неповрзани со Скн повеќе истражуваат з аистата на интернет.

Причината е што имаат Скн правбило да не сурфаат на сајтови критички настроени кон скн.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
395
Поени од реакции
6
Mozes li da ni kazes sto e toa sto te natera da se odlucis da se otkazes, dali sam ja donese taa odluka ili od pritisok od rodnini prijateli?

Ako sam si ja donel taa odluka kolku vreme ti bese potrebno da svatis za sto se raboti?

Член од
9 март 2009
Мислења
53
Поени од реакции
5
Чудно е што луѓе неповрзани со Скн повеќе истражуваат за истата на интернет.

Тоа е затоа што скиентолозите имаат правило да НЕ сурфаат на критички настроени сајтови кон Скн.

Mozes li da ni kazes sto e toa sto te natera da se odlucis da se otkazes, dali sam ja donese taa odluka ili od pritisok od rodnini prijateli?

Ako sam si ja donel taa odluka kolku vreme ti bese potrebno da svatis za sto se raboti?
Прво, мистеријата за животот на Хабард и почетоците на Скн, ме натераа да сурфам. А со сурфањето наоѓав се повеќе и повеќе факти за да изелзам од Скн.

Ми требаше околу година дена да сфатам што е вистина а што не.

Излезе дека повеќе вистина за Скиентологијата има надвор од организациите и книгите на Хабард

Член од
9 ноември 2007
Мислења
395
Поени од реакции
6
Чудно е што луѓе неповрзани со Скн повеќе истражуваат з аистата на интернет.

Тоа е затоа што имаат правило да сурфаат на критички настроени сајтови кон Скн.

Pa ako ja procitas celata tema i ne e taka mnogu cudno zosto lugjeto istrazuvaat na ovaa tema.

Jas od temata svativ deka saentolozite potocno kaj nas HCDS se premnogu napadni i normalno e na site onie sto im go ponudile toj besplaten test da si proverat za sto konkretno se raboti, vo ova vreme so golemi moznosti da dojdes do informacija i toa besplatna, normalno e da si proveris pred da doneses bilo kakva finalna odluka za nestata.

Член од
9 март 2009
Мислења
53
Поени од реакции
5
Излезе дека повеќе вистина за Скиентологијата има надвор од организациите и книгите на Хабард

Да, да Линукс, сега ми е јасно, имам прочитано скоро се на интернет.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
395
Поени од реакции
6
Чудно е што луѓе неповрзани со Скн повеќе истражуваат за истата на интернет.

Тоа е затоа што имаат правило да сурфаат на критички настроени сајтови кон Скн.

Прво, мистеријата за животот на Хабард и почетоците на Скн, ме натераа да сурфам. А со сурфањето наоѓав се повеќе и повеќе факти за да изелзам од Скн.

Ми требаше околу година дена да сфатам што е вистина а што не.

Во врска со болдираното на интернет имам видено доста интересни оригинални документи од ФБИ од личното досие на ЛРХ, исто така ја имаше и посмртницата за него а и обдукцијата.

Деновиве ке пробам да ги најдам на интернет и ке ти ги пратам линковите на ПП да ги видеш.

Можеби и веке си ги видел?

Член од
9 март 2009
Мислења
53
Поени од реакции
5
Кога за прв пат согледав колку сум бил во заблуда, не знаев што да правам со себе!

Член од
9 март 2009
Мислења
53
Поени од реакции
5
Да, посмртницата беше клучен фактор, фактот дека скоро цел живот зимал дроги Хабард.

Kajgana Shop

На врв Bottom