Дијанетика и Скиентологија

Член од
9 март 2009
Мислења
53
Поени од реакции
5
Повели друже, тука сум! Сигурен си дека знаеш кој е GirlSk?
99.9% sum siguren! E sega posle mal muabet ke mo\e da potvrdam ili ne.

a za da ne mo\at mene da me otkrijat nema da navleguvam vo mnogu licni informacii tuku 'e zboruvam za raboti sto sum gi posvedocil bez da kazam koj sum, ok?

Za tie sto ja sledat temava za da razberat, neka prebaraat na internet Scientology Fair Game, toa e pravilo ostaveno od Habard, osnovacot na Skientologijata, koe veli, sekoj sto ja kritikuva Skientologijata e neprijatel i skientologot ima pravo da go ucenuva, napagja, i celosno unisti neprijatelot.. nesto slicno...

Pred da se pojavat Anonymous, lugjeto koi se Ex skientolozi stom ke pocnea da zboruvaat za vistinata pozadi skientologijata, bea napagjani, se skientolozite sire lagi za niv, za da gi giskreditiraat i pravea napori ovie lugje da ostanat bez rabota, pari, mentalno i psihicko zdravje....

Zatoa jas ke bidam pameten i ke si ostanam anonimen dodeka mozam...:wink:

G

GirlSk

Гостин
Леле мори мајко, ти ептен си влегол во филмот на овие од Anonymous!:pos2:
Мене ич не ме интересира кој си ти иако може и да се знаеме, само те прашав што толку ти се деси страшно за да ја напаѓаш Скиентологијата?
Ако си 99.9%сигурен дека знаеш, слободно кажи, ја од ништо и од никој не се срамам!
Гледам дека бараташ со “факти“ од интернет што си ги симнал, што за мене се чиста глупост и не ме интересираат тие тврдења, ги знам тие теории, во тоа само мали деца може да поверуваат.

Член од
9 март 2009
Мислења
53
Поени од реакции
5
Ај сеа да пишуваме кирилица малку...

ќе ви ја раскажам историјата на Дијаетиката и Скиентологијата во Македонија... Одберете си комфорно местенце за седење, лежење, земете тоа пуканките и да почнеме.....

А GirlSk може да ме корегира каде што ќе згрешам.

Сакам да ви дадам опција на сите овде да ја знаете вистината, тоа не значи дека целосно сум против се што произлегло од дијанетиката и скиентологијата. Важно е да се знаат фактите, нели?

Многумина знаат дека Мони Дамевски 1996г. ја донесе Дн (дијанетиката) и Скн (Скиентологијата) овде во Скопје. Ги собра своите најблиски од фамилија и пријатели, им ја даде Дијанетиката, тие ја прочитааа, почнаа да ги прават техинките од книгата еден на друг, им се вида убаа работа да зборат за минати лоши искуства (како и обично што си помагаат фамилијата и пријателите, кога му зборуваш на некој што му веруваш подоцна ти олеснува, ништо ново), и решија дека на македонскиот народ му треба вакво нешто за да се издигне од тешката транзиција и морална криза. Најблиската Скн организација во тоа време беше во Атина, каде сестрата на Мони, Жана и нејзиниот нов сопруг Стефан Ќостаров решија да посетат почетни курсеви како курсот До успех низ комуникација, Надминување на нестабилноста , Лични вредности и интегритет исл. ..... Во Грција всушност е донесена одлуката за званично отворање на Скн организација во МК, и е одлучено кој ќе биде „основачот“...

Да продолжам?

Ме чита некој??? да продолжам?

G

GirlSk

Гостин
Многу си “храбар“ да спомнеш туѓи имиња али ти нејќеш да кажеш кој си, кога веќе спомињаш други луѓе што не се на форумов и неможат да ти одговорат, бар претстави се, вака ептен не ти држи муабетот. Ја те прашав лично за тебе, а не за историјата на Хабардов Центар

Не спомињај луѓе што не ги знаеш лично и што немаат никаква врска со муабетов, ја вртиш темата, од што бегаш?

igor108367

Dark Lord Sauron
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.516
Поени од реакции
113
Многу си “храбар“ да спомнеш туѓи имиња али ти нејќеш да кажеш кој си, кога веќе спомињаш други луѓе што не се на форумов и неможат да ти одговорат, бар претстави се, вака ептен не ти држи муабетот. Ја те прашав лично за тебе, а не за историјата на Хабардов Центар
А оти ти не кажеш кој си и тои воопшто си дојдена на форумов. Овде коментира кој што сака за што сака и останува анонимен. Не смее само да навредува.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
395
Поени од реакции
6
ExScientologist ne potkleknuvaj na provokaciite od GirlSK za tebe dobro poznati, teraj si brat i jas te podrzuvam za se sto ke resis da pravis vo makedonija vo vrska so scientology-ta, voedno i ke se nadovrzuvam na tvoite postovi.

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
Имаш и моја целосна поддршка и Грл исто како што ја правите пропагандата бидете спремни и на антипропаганда ако сте стварно чесни и држи се на интелектуално ниво не напаѓај без врска.

G

GirlSk

Гостин
Прв што почна да напаѓа без врска е ExScientologist, со тоа што кажува луѓе со име и презиме, што како правеле, иако тие луѓе не се тема на муабет, дрско почна друже, у старт знам дека муабет со тебе е само губење време, така да можеш да си продужиш со твојот монолог и лаги ако тоа те прави да се осеќаш боље.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
395
Поени од реакции
6
GirlSK prisustvoto na forumot e nezadolzitelno ! ! !

Член од
9 март 2009
Мислења
53
Поени од реакции
5
Леле мори мајко, ти ептен си влегол во филмот на овие од Anonymous!:pos2:
Мене ич не ме интересира кој си ти иако може и да се знаеме, само те прашав што толку ти се деси страшно за да ја напаѓаш Скиентологијата?
Ако си 99.9%сигурен дека знаеш, слободно кажи, ја од ништо и од никој не се срамам!
Гледам дека бараташ со “факти“ од интернет што си ги симнал, што за мене се чиста глупост и не ме интересираат тие тврдења, ги знам тие теории, во тоа само мали деца може да поверуваат.
Искрено, знам како ти е Ненад. Додека си во Скн сметаш дека само Скн е ВИСТИНА, и не смееш да погледнеш во друга вистина а камоли да се посомневаш.

Во Скн постои курсот Надминување на нестабилноста, кој те учи дека постојат добри (социјални) и лоши луѓе (Супресивни личности - Антисоцијални личности).
Прво те учат дека се лошо што ти се случува во животот, и секоја болест или грешка, се бидејќи си поврзан со Супресивна личност. тоа е за почетници, бидејќи нели? Многу убаво звучи сите мизериии и грешки во твојот живот, целата вина да ја префрлиш на некоја „супресивна личност“ што ја знаеш. Со ова автоматски ти е полесно на душичката а на „стафовите“ (вработените) во Скн им е полесно да те обработат за следни курсеви, оти сега кутриов човек уништен од супресивна личност, кој сега се сомнева во цела своја фамилија, и пријатели дека му мисдлат лошо, ќе се сврти кон скиентологијата за да биде спасен.

Ама чееекај, не било така лесно, после неколку курсеви кога веќе си проголтал дека Хабард со Скиентоогијава го пронашол (измислил ) секое решение за сите проблеми, сега ти кажуваат дека всушност се што ти се случува добро и лошо е затоа што ти си го предизвикал тоа. :nesvest: Ти дава гоолемо чувство на одговорност, а? Тоа значи ако некој ти ја украде колата, тоа е затоа што ти претходно си направил некоја штета што сега ја криеш, и „сам си го барал“ со други зборови.

Тука доаѓа Скн на спас и во Скн организација постои стаф наречен Етички офицер, кој за да не ти се случуваат вакви работи, ќе бара од тебе да му ги откриеш сите мали, големи злочини, лоши мисли, нешта што си мислел дека треба да ги направиш а не си ги направил, нешта што си ги направил па си се покајал што си ги направил исл, тука спаѓаат и секс мисли, :drk:, мисла дека некоја женска изгледа добро, додека ти имаш девојка... исл. Штетните акти ги нарекуваат ОВЕРТИ, а ако си го премолчел овертот тоа е ВИТХОЛД.

Сите овие работи ти ги запишуваш детално на овој начин:

Наслов: (пример ја излажав девојка ми)

Време: петок 13ти 2006
Место: дома кај мене во дневна
Форма: девојка ми не може да го поднесе Зоки еден од моите другари, сабајлето ме викнаа друг другар да му помогнам со компјутерот нешто, и кај него беше и Зоки, и подоцна сите излеговмена ручек Кај Злате. Бев договорен Девојка ми да дојде вечерта дома. и кога дојде и ме праша за дента што праев, јас и кажав дека јас бев сам со другаров со расианиот компјутер. Не и кажав дека и Зоки беше со нас.
Настан: Не и ја кажав вистината и сега се плашам да не дознае од другиот другар и после тоа да имаме голема расправија.

И батка, ако завршиш кај етичкиот офицер, или ако си на курсот Лични вредности и интегритет, ќе зазвршиш пишувајќи многу вакви вистински оверти и витхолди, и тие НЕ завршуваат во канта, туку остануваат во твое личнбо досие во Скн организација.
Во случај после некое време да почнеш да критикуваш некоја нивна практика, наместо тивко да си ќутиш и да не ја кажуваш вистината на другите, тогаш ти стануваш супресивна личност официјално. т.е. Те декларираат Супресивна личност, каде често ќе искористат нешто од твоите пишани оверти и ќе го испревртсат да изгледа многу лошо, или во случај да не најдат ништо, без проблем ќе го измислат и ќе им забаранат на другите скииентолози да комуницираат со тебе.

Искрено многу скиентолози од страв да не бидат злоупотребени нивните „исповеди“, официјално остануваат скиентолози и се сеуште љубезни кон стафовите што ги тормозат по телефон за да дојдат во Скн организација за да следат некое предавање, или Настан (после кој обавезно те тераат да купиш некоја книга или да донираш пари за нешто)....

Girl Sk tuka si? :smir:

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
Ако сака нека каже кое сака име и презиме, не е забрането ништо такво на форумов и не е криминал спомнување имиња, ако викаш дека не е така како што он вели тогаш кажи си го својот став.

G

GirlSk

Гостин
Човеку па ти ептен си ја забегал, 99.9% не уствари 199.9% си грешка за мене, мислам од небо се гледа дека сум женско, така да само потврди дека си у филм влезен

Член од
9 март 2009
Мислења
53
Поени од реакции
5
Човеку па ти ептен си ја забегал, 99.9% не уствари 199.9% си грешка за мене, мислам од небо се гледа дека сум женско, така да само потврди дека си у филм влезен

ОК. Јас од познати причини не се кажувам кој сум, а ти?

Добро тогаш јас ќе кажам кој си. Бидејќи не измислувам ништо не гледам проблем да кажувам имиња. Можно е да направам некои мали грешки во дати, и ли редослед на настани, но слободно корегирај ме, немам против.

Договорено друже? :smir:

Јас сум тука да ја кажам мојата вистина, ништо повеќе.

G

GirlSk

Гостин
Тие што таму работат не се замараат кој што мисли и пишува за нив на интернет, така да не си ласкај дека некој од нив се потегнал да дојде на форумов и да праи муабет со тебе.

Јас не работам таму, чисто да ти го намалам изборот при твоето нагаѓање

Kajgana Shop

На врв Bottom