Дали и каков часовник поседувате?

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.267
Поени од реакции
2.268
Носам часовник, поклон од другарите и другарките за 18 роденден :wink:

Член од
29 март 2010
Мислења
4
Поени од реакции
0
Имав и јас рачен часовник направен од Stainless Steel, па после една година металот уствари почна да менува боја..
Ти овој што го користиш колку време го користиш и колку си задоволен?
abe zemi sat od 500 evra i nagore nema da menja boja ostavite gi ti casio swatch tie se prosti obicni

Немам толку мерак по часовници, и не сум толку по часовници од познати марки, попрво би купила повеќе часовници, во различни бои и дизајни - а поефтини, отколку еден скап часовник.:toe:
potpolno ne se slozuvam mnogu gresis

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
abe zemi sat od 500 evra i nagore nema da menja boja ostavite gi ti casio swatch tie se prosti obicni

potpolno ne se slozuvam mnogu gresis
Што има врска ако имаш саат од 500 денари и саат од 500 евра?
Да не ќе ти се исуши раката од евтин часовник?
Јас имам неколку копии на оригинали по 10тина евра и секој ден носам саат и тоа различен. Толку има копии на оригинали денес, што се 90% слични едни со други.
Сигурно не одиш со рака поткрената и кога се поздравуваш кажуваш 500 евра ми е саатов! Нов ми е!
Ако имаш пари купи 5 по 500 евра.
Ама не е грев да носиш ни 10 од по 500 денари и си носиш секогаш различен саат како моден додаток.

Кралот Марко

Не прилепчанецот, ами Јас
Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
Јас имам неколку копии на оригинали по 10тина евра и секој ден носам саат и тоа различен. Толку има копии на оригинали што се 90% слични.
Сигурно не одиш со рака поткрената и кога се поздравуваш кажуваш 500 евра ми е саатов! Нов ми е!
Ама не е грев да носиш ни 10 од по 500 денари и си носиш секогаш различен саат како моден додаток.
До времето е... часовникот од 500 евра ти го држи времето поточно и поспоро старееш. Додека оној од 500 денари врви напред и те старее побрзо. :) :smir:

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
До времето е... часовникот од 500 евра ти го држи времето поточно и поспоро старееш. Додека оној од 500 денари врви напред и те старее побрзо. :) :smir:
Можно е. Кога го гледаш скапиот саат се подмладуваш.

Едноставно не ми е јасно на неколку теми како за часовници, очила (за кои сепак постои и ризик од ефтината пластика) и како некои се чаламат дека не треба да се носи ефтино и да се купат скапи и квалитетни аксецосорис.
Ко оние ефтино што купуваат да не би одбиле саат Касио или Рејбан очила?
Не би одбиле, ама кога немаат по 300 евра за саат и очила, ќе носат од по 300 денари и среќни ќе се.
Нема посреќен човекот да го направи саатот и очилата од 300 евра.
А нема убавина и во тоа да им се потсмева на луѓето што носат евтини работи. Зашто тие луѓе се 90% од народот.

Кралот Марко

Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
Можно е. Кога го гледаш скапиот саат се подмладуваш.

Едноставно не ми е јасно на неколку теми како за часовници, очила (за кои сепак постои и ризик од ефтината пластика) и како некои се чаламат дека не треба да се носи ефтино и да се купат скапи и квалитетни аксецосорис.
Ко оние ефтино што купуваат да не би одбиле саат Касио или Рејбан очила?
Не би одбиле, ама кога немаат по 300 евра за саат и очила, ќе носат од по 300 денари и среќни ќе се.
Нема посреќен човекот да го направи саатот и очилата од 300 евра.
А нема убавина и во тоа да им се потсмева на луѓето што носат евтини работи. Зашто тие луѓе се 90% од народот.
Ме изпровоцира, е сега е доста, претера :) . Токму денеска истото го размислував. Факт е дека поскапото е можеби поквалитетно, меѓутоа, не секогаш е купено заради тоа. Повеќето скапи работи, меѓу нив и часовници од 500 и повеќе евра, оние што ги купуваат ги купуваат заради купување на лажен статус. Среќата ја бараат, во изнудувањето на воодушевеност кај другите, додека тие го завиткуваат ракавот до рамото за да го покажат часовникот со кој „поспоро“ стареат.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Ме изпровоцира, е сега е доста, претера :) . Токму денеска истото го размислував. Факт е дека поскапото е можеби поквалитетно, меѓутоа, не секогаш е купено заради тоа. Повеќето скапи работи, меѓу нив и часовници од 500 и повеќе евра, оние што ги купуваат ги купуваат заради купување на лажен статус. Среќата ја бараат, во изнудувањето на воодушевеност кај другите, додека тие го завиткуваат ракавот до рамото за да го покажат часовникот со кој „поспоро“ стареат.
генерализација :)
јас би купил скап саат пошо за 30тина години кога ќе иам деца и кога ќе потпораснат ќе им го дадам нив и ќе им речам “еееееееееееее овој саат е стар толку и толку години, чувај и дај го на децата!“
пошо едноставно шема ми е :)

ете, можело да се напраи дискусија и во мода и убавина

Кралот Марко

Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
генерализација :)
јас би купил скап саат пошо за 30тина години кога ќе иам деца и кога ќе потпораснат ќе им го дадам нив и ќе им речам “еееееееееееее овој саат е стар толку и толку години, чувај и дај го на децата!“
пошо едноставно шема ми е :)

ете, можело да се напраи дискусија и во мода и убавина
Добро де, со чесни исклучоци :)

Зошто мислиш дека скапиот часовник ќе остави поголем впечаток како твоја оставштина? Заради трајноста или точноста? И дали тие ќе го носат, па ќе го дадат на твоите внуци или ќе биде демоде кое ќе служи како обичен сувенир во некоја фиока :)

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Добро де, со чесни исклучоци :)

Зошто мислиш дека скапиот часовник ќе остави поголем впечаток како твоја оставштина? Заради трајноста или точноста? И дали тие ќе го носат, па ќе го дадат на твоите внуци или ќе биде демоде кое ќе служи како обичен сувенир во некоја фиока :)
не, пошо ќе изджи! а и инересно е да кажеш “еее овој на времето сум го платил толку и толку евра!, од првата плата!“

Кралот Марко

Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
не, пошо ќе изджи! а и инересно е да кажеш “еее овој на времето сум го платил толку и толку евра!, од првата плата!“
„И пак остарев...затоа мили мои дечиња чувајте го ова како сувенир, а вие купете си од оние на пазар поефтините, дигитронските... оти не за друго, сум се стегал од првата плата, море не сум се стегал, ами и половина од втората си ја дадов, да го платам“ :)

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
„И пак остарев...затоа мили мои дечиња чувајте го ова како сувенир, а вие купете си од оние на пазар поефтините, дигитронските... оти не за друго, сум се стегал од првата плата, море не сум се стегал, ами и половина од втората си ја дадов, да го платам“ :)
се слагаш или ме ребраш, неможам да погодам?

Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
Одамна бев мераклија на саати и уште сум.До сега немав скап саат ама решив да си купам со парите од матура.Земав Сертина од дубаи околу 200 евра и топ ми е него мењам за ништо.А незнам зошо се излагав да влезам во Ролекс хаха немој да се зезнете да влезете таму :D

Кралот Марко

Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
се слагаш или ме ребраш, неможам да погодам?
Како поклон, да, но, мислам дека кога одиш да купуваш часовник (скап) не одиш да купуваш со мисла да го оставиш како наследство, туку одиш да купуваш часовник и во тој момент се концентрираш на моменталните убедувања (а реков, тоа сигурно не оставнински), а моменталните убедувања се или поседуваш доволно средства за да можеш да си дозволиш скап часовник или преголема желба за часовник- марка или престиж. Желбата за наследство доаѓа дури по долга употреба (ако се покаже марката) издржлива. Се надевам дека успеав да дообјаснам, со оглед дека твоето внесување на елементи на наследство внесоа кај мене исто таква забуна.:smir:

Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
Јас имам неколку копии на оригинали по 10тина евра и секој ден носам саат и тоа различен. Толку има копии на оригинали денес, што се 90% слични едни со други.
зависи кој како го сваќа тоа.Некој купуваат од чалам.Ја на пример имам мерак и сакам марка али со мерка во рамките на можностите не да купам со сила.Плус за успомен ми е :D

Kajgana Shop

На врв Bottom