- Член од
- 19 јули 2006
- Мислења
- 3.157
- Поени од реакции
- 129
Ако им иде не значи и дека ќе ја совладаат како што треба.Лелееее, блазе си ви вака спонтано што ви иде....ја треба да се окозам од вежбање за вакви ствари
Ако им иде не значи и дека ќе ја совладаат како што треба.Лелееее, блазе си ви вака спонтано што ви иде....ја треба да се окозам од вежбање за вакви ствари
Јас ипак мислам дека ова е некоја психолошка состојба и едноставно не можам да се помирам со тоа дека постои нешто надвор од материјалниот свет (иако имам еднаш доживеано вистинска АП и се имам видено себеси целосно свесен дека се гледам) уште намам замено став 100% да тврдам. Овие денови веројатно многу мислиш за АП и затоа ти се случило тоа.
Ова што го опиша ти не беше исто со моето искуство ама постојат различни начини за доживување АП. Ако си се "разбудила" и можела да видиш што има во собата а не можеш да се мрднеш, тоа би можело да значи дека свеста ти е будна а телото не (мозокот не му дава сигнал на телото дека треба да се активира) тоа претставува изменета состојба на свеста и медицински е докажано дека е можно. Само не ми е јасно како гледаме што има во собата ако ни се очите затворени (можно е психата да ни ствара слики од тоа што сме запамтиле каде сме легнале или пак очите да се малку подотворени, или биле пред некој момент).
Ако си доживеала ова тоа е одлична подлога за вонтелесно искуство, само треба со сета сила да се трудиш да се исправиш "одвоиш" од телото и ке доживееш многу интересни чувства кога ке го осетиш тоа, ама ке сакаш да се вратиш назад во телото дека ке ти се вртат мисли за тоа што треба допрва да направиш во животот, многу јако е чувството стварно ама исто време е и многу страшно затоа што се плашиш од смрт. Ама целосно ке бидеш свесна, значи може во тие моменти да си мислисш што сакаш, можеш на смешни работи да мислиш не е толку сериозно чувство како нешто во религиозни филмови и такви работи. Значи јас ти гарантирам дека ова е можно, сакаш верувај сакаш не. Само не ти гарантирам дека вистински се двоиме туку можно е да се само халуцинации и некој такви изменети состојби на свеста каде психата ни создава слики, не знам ни јас како да го објаснам што е ова ама знам дека постои.
Кога ке размислам за мојот случај не знам дали е 100% спонтано затоа што некогаш кога имав многу за учење знаев да медитирам за подобра концентрација и да слушам музика за концентрација. Ама ни на крај памет не ни очекував или пробував да направам нешто вакво.... што е до мене може случајно сум погодил некој вежби и по сплет на околности се погодило тоа што требало за да доживееш. Секој може да доживее има цели книги што опишуваат точно што да направиш и успева некоја метода кај сите луѓе....Лелееее, блазе си ви вака спонтано што ви иде....ја треба да се окозам од вежбање за вакви ствари
Болдираното и италикот.....чекај, чекај - имам прашање. Ја 99% кога медитирам се концетрирам на третото око. Стално слики искачаат, зуење во уши, топлина по рбет нагоре - а некогаш и звуци од кај моето десно уво и некад као струја да ме дрма. Што е ова? Некогаш телото го осеќам тешко, како тоне. Некогаш ако медитирам на 4-та чакра се осеќам лесна ко пердув и ми се плаче од љубов. Кажувам за 4-та затоа што имам читано дека концентрација на неа исто така може да доведе до АП.... a kako li zboruvame na son i komunicirame dodeka spieme vo sonot a ustata ne ja mrdame niti pa glasnite zici... ne se gleda samo so fizickiot vid(ocite) , postoi vnatresen vid , postojat vezbi za razvivanje na vnatresniot vid, kaj site e razvien vo pomala ili pogolema merka , tretoto oko , chakrata na srdinata megju ocite , so nea gledame, plus toa , samiot zbor astralna proekcija, znaci proekcija vo astralot , vo astralniot svet , tamu ne se odi so teloto , toa e fizicko , a fizicko i astralno ne e isto , tamu se odi ili se proektira svesta, ocite ne ni trebaat tamu , niti ustata, znaci svesno se proektirame , nie ... ne naseto telo , tuku svesta , znaci nie ne sme naseto telo tuku svesta sto upravuva so nego i koja e smestena vo nego , teloto e nanekoj nacin ogranicuvanje za da se spoznaat rabotite i nestata koi postojat na drugite nivoa nadvor od fizickiot svet.
--- надополнето ---
LU .. chakrite gi spomenav zatoa sto ako se dovolno razvieni i otvoreni visite chakri , tretoto oko ili krunata , preku niv vo sostojba na dlaboka meditacija mozes da izlezes svesno od teloto , koga ke izgubis kontakt so teloto vo meditacija , smesti ja svesta vo predelot na tretoto oko , koncentriraj se tuka i posle nekoe vreme treba da pocnes da gledas sliki ili da se otvori nesto kako prozorec pred tebe .... koga ke bide toa se sto treba e da pomines niz prozorecot i tamu si ...
pozdrav!
Може ќе дојде време кога ќе се запнеш да истражиш поише :smir:Кога ке размислам за мојот случај не знам дали е 100% спонтано затоа што некогаш кога имав многу за учење знаев да медитирам за подобра концентрација и да слушам музика за концентрација. Ама ни на крај памет не ни очекував или пробував да направам нешто вакво.... што е до мене може случајно сум погодил некој вежби и по сплет на околности се погодило тоа што требало за да доживееш. Секој може да доживее има цели книги што опишуваат точно што да направиш и успева некоја метода кај сите луѓе....
Али јас сум баталил ова веке не сакам да ми се повтори.... засега не сакам да истражувам ама ипак малку ме интересира. Не сум многу упатен во ова па да експериментирам нешто, затоа засега status quo ова нека си седи.
:motor:
па добро, јасно тоа...ама може ќе им треба помалку напор ако се запнат да го усовршатАко им иде не значи и дека ќе ја совладаат како што треба.
Болдираното и италикот.....чекај, чекај - имам прашање. Ја 99% кога медитирам се концетрирам на третото око. Стално слики искачаат, зуење во уши, топлина по рбет нагоре - а некогаш и звуци од кај моето десно уво и некад као струја да ме дрма. Што е ова? Некогаш телото го осеќам тешко, како тоне. Некогаш ако медитирам на 4-та чакра се осеќам лесна ко пердув и ми се плаче од љубов. Кажувам за 4-та затоа што имам читано дека концентрација на неа исто така може да доведе до АП.
Фала :smir: Ќе ја погледнам, иако не ми е лесно бугарски да читамЕве овде најдов еден текст каде се опишуваат искуствата на други луѓе и се говори за Астрална Проекција како доказ за духовното постоење....
http://duhovno-razvitie.com/izvan.htm
Страната е на Бугарски ама многу е добра, кој разбира добро кој не не. :pijan:
Да, да....запознаена сум подоста со чакри, само што не сум слушнала дека ако 4та е отворена доволно ја превзема функцијата на сите остали. Овие ствари ми се дешаваа при медитирање и вежби за други ствари, I was pathworking. Знам како да створам своја средина и да стигнам таму. Имам свое катче што ми е како втора дома кога сум у медитативна состојба. И мене ми е најлесно концентрирање на 6та, а посебно кога сакам да влезам подлабоку. Кундалинито некад иде до 4та, а некад у глава ме удара и осеќам притисок. Имаш ли совет што да се прави? Ја искрено ја уживам сензацијата кога тоа ќе се деси, само што не сум свесна дека тоа ми било actually an almost exit point. Неколку пати имам отворено очи, затоа што толку брзо ми се движеле што сами се отворија. И тогаш имам пробано да видам дали сум надвор, онака за секој случај, и не - уште бев у физичко тело.... konecno ...prasanje ... vaka, samo poleka , se nadevam deka ke ti koristi ova: 4 ta chakra = srceto e broj 1 , koga ke se otvori srceto dovolno , toa ja prezema fukcijata na site chakri , toa e se sto e potrebno , ama dali i voopsto znaete sto toa znaci , i sto pretstavuva... ama , ne e toa prasanjeto . Da , tocno e deka i so koncentracija na 4 ta chakra moze da se postigne AP, samo sto mene polesno mi izgleda so 6 ta , zatoa sto polesno reagirame koga imame vizuelizacija, i koga gledame nesto ... e sega iskacaat sliki , toa e otvoranje , pocnuva da se stvara nesto tuka i pocnuva da se otvora tretoto oko , ama koga e celosno otvoreno slikite ne prekinuvaat gi gledas kako film , ili moze da se pojavi nesto kako otvor ili kako prozorec, se sto treba e so napor na voljata da vlezes vo toj film ili da pomines preku toj prozorec , . Mozes i samata da kreiras situacija , na dobro poznato mesto, vizueliziraj go , kako da si tamu , vidi se sto moze da se vidi , detaljite se bitni , pa vkluci , zvuk , sto se slusa tamu , ( na primer selo , drvja , kukja, vrapcinja , veter...) posle vkluci i miris , ... pocuvstvuvaj deka si tamu i bi trebalo da vlezes vo slikata , > Ne znam kolku napor ke ti treba , jas nekolku pati imam i taka vlezeno ... se zavisi od resenosta , od vibracijata na teloto i od silata na koncentracija i voljata...
Drugo toa sto go cuvstvuvas se dve raboti : toplinata po rbetot , do kade odi ?(do koja chakra) ... toa e kundalini energijata (za ova drug pat)
zvucite ,strujata , se toa e znak deka procesot pocnuva , taka pocnuva odvojuvanjeto na astralnoto telo od fizickoto , nekogas mozes da cues i kako gramada kamenja da se istovara okolu tebe , ne se plasi , toa e normalno , sledi go i dozvoli da se sluci ... taka se odvojuva astralnoto od fizickoto telo , svesta se kopira od fizickoto vo astralnoto telo a toa nie go dozivuvame na razni nacini , kako zvuci , pukanje , zuenje , i sto uste ne...koga teloto ti tone , svesta treba da e vo nego i toa e znak na odvojuvanje , ama ovde ocigledno svesta ostanuva vo tvoeto fizicko telo , zasto ako tone , sto e normalno , treba i ti da pomines niz zidot zaedno so odvoenoto astralno telo, i toa e normalno i taka se postignuva astralna proekcija i sigurno deka e mozno da projdeme i niz zidovi i niz bilo sto ili da letame ili da patuvame bilo kade so brzina na mislata , sto e daleku pobrzo od brzinata na svetlinata ,,, pridobivkite od astralnata proekcija se nesto neverojatno ...tolku za sega
pozdrav!
Ај ние пробуваме да направиме Астрална проекција.
А што да се каже за оние кои што сакаат да ја намалат АП затоа што пречесто им се случува и се заморуваат
Еве на еден хрватски форум што прочитав (го копирав постов од тој форум)
Ovako s tim pojmom AP sam upoznat vec 3 godine...i dosad sam imao dosta iskustva s time...medutim zadnjih mjesec dana mi se desava da recimo dovoljno je da se usred noci probudim na 2 minute i kad pokusam ponovo zaspat opet se zaleti AP..i to po par puta u noči..problem je u tom sto to mene previse izmara i prečesto mi se to dešava(počelo mi je smetat) na tjedan dozivim i do 10 projection te me zanima mogu li ikako spriječiti AP?...ocekujem iskusnije odgovore....
Јас сум еден од тие што имаат доживеано и не сакаат пак да им се повтори (барем не засега), затоа што мислам дека не е уште 100% истражен овој феномен или пак јас не сум 100% упатен во што е тоа. Сите овие книги и техники објаснуваат како да се постигне тоа ама јас искрено не можам да си дадам објаснување што е самото тоа.ееееј, зошто го замара? Како шо имам читано, чести АП не замараат затоа што телото спие цело време Али глеаш, коа не си искусил не знаеш
Во право си, не е доволно истражен нити па препознат како валиден од модерната мејнстрим наука. Али, ова е возможно затоа што ние сме составено од 3 ствари - body, mind and spirit. Овој свет не е составен само од материјални ствари, а со читање малку на квантна физика ствари стануваат појасни. Исто така, книгата Поле може да помогне со сфаќање. Следејќи го сето ова, луѓе што се заинтересирани за овие ствари дошле до заклучок дека ние имаме неколку тела - физичко, астрално, емотивно....мислам дека имаше и поише, ама не ми текнува сега. :smir:Јас сум еден од тие што имаат доживеано и не сакаат пак да им се повтори (барем не засега), затоа што мислам дека не е уште 100% истражен овој феномен или пак јас не сум 100% упатен во што е тоа. Сите овие книги и техники објаснуваат како да се постигне тоа ама јас искрено не можам да си дадам објаснување што е самото тоа.
Како е можно "астралното тело" да гледа, слуша и се движи без никакви органи а приота да зафаќа одреден простор во материјалнот свет? Значи органите што и имаме ни се само за украс? :smir: Исто така јас кога се "одвоив" почувстував емоции.... како страв, возбуда и слично.... сите тие емоции можат да бидат резултат на одредени хормони кои се лачат во мозокот. А "астралното тело" ги чуствува овие емоции без мозок.
За мене не е прашањето дали ова постои или не, за мене прашањето е што е ова и како би го опишала медицината? Веројатно се некој состојби на транс и халуцинации.... не знам што да кажам затоа што не сум доволно упатен ама скептички гледам не се ова. Не тврдам ништо, може ке го сменам мислњето кога ке имам и доказ. (пр. за време на АП да видам нешто што се случуло вистина во другата соба и потоа да потврдат дека е така). Ама мене ме интересира како го објаснуваат ова научниците, дали вистина веруваат дека се "одвојуваме" или како?
- Во Астралното тело се префрла нашата свест,а со свеста идат и чувствата,емоциите...Јас сум еден од тие што имаат доживеано и не сакаат пак да им се повтори (барем не засега), затоа што мислам дека не е уште 100% истражен овој феномен или пак јас не сум 100% упатен во што е тоа. Сите овие книги и техники објаснуваат како да се постигне тоа ама јас искрено не можам да си дадам објаснување што е самото тоа.
Како е можно "астралното тело" да гледа, слуша и се движи без никакви органи а приота да зафаќа одреден простор во материјалнот свет? Значи органите што ги имаме ни се само за украс? :smir:
Исто така јас кога се "одвоив" почувстував емоции.... како страв, возбуда и слично.... сите тие емоции можат да бидат резултат САМО на одредени хормони кои се лачат во мозокот. А "астралното тело" ги чуствува овие емоции без мозок? Како така?
За мене не е прашањето дали ова постои или не, за мене прашањето е што е ова и како би го опишала медицината и науката? Веројатно се некој состојби на транс и халуцинации.... не знам што да кажам затоа што не сум доволно упатен ама скептички гледам не се ова. Не тврдам ништо, може ке го сменам мислњето кога ке имам и доказ. (пр. за време на АП да видам нешто што се случуло вистина во другата соба и потоа да потврдат дека е така). Ама мене ме интересира како го објаснуваат ова научниците, дали вистина веруваат дека се "одвојуваме" или како?
*А инаку можам да кажам дека можно е и да заморува, дека кога се будиш вистински уште си возбуден и имаш емоции што не знам како би ги опишал.
Ние луѓето имаме 4 тела: Физичко,Астрално,Ментално и Спиритуално тело.:smir:Во право си, не е доволно истражен нити па препознат како валиден од модерната мејнстрим наука. Али, ова е возможно затоа што ние сме составено од 3 ствари - body, mind and spirit. Овој свет не е составен само од материјални ствари, а со читање малку на квантна физика ствари стануваат појасни. Исто така, книгата Поле може да помогне со сфаќање. Следејќи го сето ова, луѓе што се заинтересирани за овие ствари дошле до заклучок дека ние имаме неколку тела - физичко, астрално, емотивно....мислам дека имаше и поише, ама не ми текнува сега. :smir:
Незнам што да ти кажам, дури и да е така пак не гледам објаснување како е тоа можно?- Во Астралното тело се префрла нашата свест,а со свеста идат и чувствата,емоциите...
- Тој пример што го даде,јас прочитав дека стварно се случил.
Некој човек могу искусен во АП што можел свесно да се проектира бил на тест.
И му рекле кога ќе направиш АП влези во таа и таа соба и кажи ни што има во неа (на човекот позната му била собата).
Тој тест се случувал денски и овој човеков свесно Астрално се проектирал во таа соба и после кога се разбудил им рекол „ Па ништо неможев да видам што има во собата бидејќи сте ги спуштиле ролетните и беше потполна темница „
Импресивно зар не
И овие што го праеле тестот останале со подотворени усти.
Баш ако го најдам кај го прочитав ќе го поставам тука.
...toa sto se osloboduva kundalini energijata e dobar znak , ama problemot e sto so nea i kako ... kaj mene ide do 3 chakra posle imam nekoja blokada vo rbetoti ne ide nagore ,...ona sto go znaev odporano e...kundalini na svojot pat gi otvora i cisti site chakri,go regenerira teloto,gi otvora kanalite itn. mnogu e mokjna i podobro da ne se osloboduva ako ne si spremen zasto moze svasta da se desi...ti si ocigledno spremna ...e sega stom se podigne do 7 chakra treba da se izvede iznad glavata do 9 chakra koja ne e vo fizickoto telo i tuka vizuelizirame zlatna svelost koja e bozestvenata energija i ja spojuvame so nea i posle kako tus se vrakja vrz naseto telo i dobivame nekoj vid banjanje vo taa energija...vekje rekov deka rabotite se menuvaat mnogu brzo... sega imam novi soznanija ama necelosni , naskoro se nadevam ke ja dobijam selosnata tehnika...se podiga kundalini (kundalini ima razliciti boi , vistinskata e svetloportokalova) do ispod 7 chakra do pinealnata zlezda ili epifiza koja se naogja vo centarot na glavata, a od gore kroz sedmata chakra ja spustame zlatnata bozestvena energija od duhovnoto sonce(ova ne go iskopav od kade doagja, dali ima vrska so fiz.sonce ili go stvarame vo nekoja od visite chakri pa ja spustame svetlosta) i tie dve energii se sudiraat ili spojuvaat vo epifizata .... eeee ova e cinot koj sekoj treba da go napravi , aktiviranjeto na epifizata donesuva nezamislivi moznosti...e sega kudalini ja vikaat uste i energija na zemjata ili majkata , zasto doagja od najniskata chakra so koja sme povrzani so zemjata... a bozestvenata energija e energijata na sonceto ili tatkoto zasto e od najvisokata chakra so koja sme povrzani so nego... i koga tie ke se spojat vo epifizata tuka nastanuva nesto neverojatno i neopisivo , treba da se stvori blesok vo glavata posle koj vise nisto ne e isto kako porano , nekoi toa go vikaat prosvetluvanje, se nadminuvaat dualitetite vo koi ziveeme, se se posmatra kako apsolutna i sovrsena celina i nie kako del od ednoto ... togas se stanuva sin/kerka koga tatkoto i majkata se spojat vo nas...toa gi otvora vratite na nevozmoznoto ....Фала :smir: Ќе ја погледнам, иако не ми е лесно бугарски да читам
Да, да....запознаена сум подоста со чакри, само што не сум слушнала дека ако 4та е отворена доволно ја превзема функцијата на сите остали. Овие ствари ми се дешаваа при медитирање и вежби за други ствари, I was pathworking. Знам како да створам своја средина и да стигнам таму. Имам свое катче што ми е како втора дома кога сум у медитативна состојба. И мене ми е најлесно концентрирање на 6та, а посебно кога сакам да влезам подлабоку. Кундалинито некад иде до 4та, а некад у глава ме удара и осеќам притисок. Имаш ли совет што да се прави? Ја искрено ја уживам сензацијата кога тоа ќе се деси, само што не сум свесна дека тоа ми било actually an almost exit point. Неколку пати имам отворено очи, затоа што толку брзо ми се движеле што сами се отворија. И тогаш имам пробано да видам дали сум надвор, онака за секој случај, и не - уште бев у физичко тело.