- Член од
- 11 јуни 2010
- Мислења
- 230
- Поени од реакции
- 74
Јас имам доживено и тоа одкако неколку пати доживеав парализа во сон а само еднаш вонтелесно искуство, погледни на страна 19 опишав што се случи. Ако сакаш да доживееш вонтелесно искуство а доживуваш парализа во сон мислам дека е полесно, веројатно и ти ке доживееш порано или покасно. Јас доживеав можеби 7-8 парализи во сон и после следеше вонтелесно искуство.Добро, има некој од вас доживеано вонтелесно искуство? Колку далеку може да се иде од телото или не функционира тоа така? До сега ми се има случено само еднаш парализа во сон пред будење, значи според тоа што го прочитав ќе ме биде.
Нареден пат кога ке доживееш парализа во сон, нели не можеш да се исправиш? Ако константо даваш напор нема да може да се исправиш ама пробај да стануваш на сец.... сега за некој што немаат доживаено ништо слично може смешно звучи ама мене така ми успеа. Пробај да стануваш па одмарај ама брзо затоа што нема да имаш многу време (минута максимум)..... одкако ке осетиш дека напредуваш свртисе назад ке се видиш..... многу е јако жими све .
Знам дека глупо звучи сега али постои ова нешто ке се зачудиш коа ке доживееш, ке се уплашиш само малце ама повекето тврдат дека не е опасно! Тој ден кога ке успееш да се видиш ке се осекаш цел ден некако чудно и кога ке излезеш надвор ке ги гледаш другите луѓе како не свесни за тоа дека постојат, незнам како да ги опишам чувствата... веројатно и уште нема соодветни зборови, само може да се доживее.
*И да секогаш парализа во сон ми се случувало пред да се разбудам, исто и вонтелесното искуство. Сега кога размислувам мислам дека повеке се случува ако еднаш се разбудиш па продолжиш да спиеш или се префрлаш на друг кревет, а за колку далеку можеш да одиш не знам тоа, не ни верувам дека може целосно да се одвоиш.