- Член од
- 11 јуни 2010
- Мислења
- 230
- Поени од реакции
- 74
Да ти кажам право и јас сега ја читам темава ама и доста најдов на интернет. Всушност мислењето од еден автор кој има книги за ова (не ми текнува на името ке ти го најдам ако сакаш) парализата во сон е ДИРЕКТНО поврзана со вонтелесните искуства и тоа е преодна фаза за доживување на вонтелесно искуство, тој тврди дека секој кој доживеал парализа во сон неминовно некојгаш ке доживее и вонтелесно искуство. Тоа е и еден од начините за доживување на вонтелесно искуство. Ова го имам гледано и На Рубу Знаности, види ги имаш на YouTube под наслов Изменети сосотјби на свеста исто и тука викаат дека парализата во сон е преодна етапа кон вонтелесно искуство.Ова се однесува на болдираното,
Да точно, тоа се вика парализа во сон и тоа се случува кога умот/свеста се буди пред телото да се разбуди и затоа си свесен дека лежиш али неможеш да го мрднеш телото бидејќи телото не е сеуште будно и затоа неможе да одговори на твоите движења.
А астрална проекција е сосема друго од парализа во сон или луцидно сонување.
Јас едно добри 2 - 2,5 саати ја читав темава и цела ја прочитав и има доста корисни и интересни мислења од некои членови.