Балканска лига

• Креатор на темата Паспарту
  • Време на започнување

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.833
Поени од реакции
6.392
Абе а кога ќе дојдат по 2000 минимум делии,гробари,бојси и торцидаши , што ќе правите вие храбри Ѓорчевци?Вие ни со комити не можете,а не со нив.Не можете ни да ги надброите,бидејки тие групи можат и по 4-5 000 да дојдат на натпревар.Плус што неутралните трибини 80% празни ќе бидат Динамо,Звезда,Партизан,Хајдук ко на домашен терен ќе бидат против вас.

Член од
11 мај 2008
Мислења
3.358
Поени од реакции
7.343
Абе како племе симнато од планина сте, неедуцирани копачи од с. Ѓорче

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.833
Поени од реакции
6.392
Гледај што ќе се деси ако се оствари твојата фантазија и имагинација , ку..он еден напален погледни го клипов па кажи ми дали е вистина претпоставкава смешна твоја, што ќе им се деси :helou:гледај дали смее некој нешто да направи или да реагира кај нас :helou: Поздрав голем . УЖИВАЈТЕ П.С. Малце не е во контекст со темата на форумов ама пошто плукате на се живо и диво само колку да сте дел од таа ваша толку посакувана Балканска Лига ама приморан сум , сепак :helou: :
Еден тип со узи у воздух што пука и тоа у сред Ѓорче.Голема работа,а у позадина 50-60 души.

P-S-G

ЃОРЧЕ НАД СЕ ДРУГО...
Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.087
Поени од реакции
20
Абе а кога ќе дојдат по 2000 минимум делии,гробари,бојси и торцидаши , што ќе правите вие храбри Ѓорчевци?Вие ни со комити не можете,а не со нив.Не можете ни да ги надброите,бидејки тие групи можат и по 4-5 000 да дојдат на натпревар.Плус што неутралните трибини 80% празни ќе бидат Динамо,Звезда,Партизан,Хајдук ко на домашен терен ќе бидат против вас.
Коа ке дојде време тогаш ќе праиме моабет за тоа , ќе се види тогаш :helou:

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.833
Поени од реакции
6.392
И доста со ова препуцавање Ѓорче-Вардар доста забегавме од темава.Дај напишете нешто за оваа лига,кој би биле придобивките,кој недостатоците.

P-S-G

ЃОРЧЕ НАД СЕ ДРУГО...
Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.087
Поени од реакции
20
Бранители на честа на населбата во која живеење , нашето свето име , нашата ГОРДОСТ Македонија Ѓ.П. и нашата МАКЕДОНИЈА :helou: . Ве поздрави дечкото со узито . Кога ќе напраите клип нека ваков и коа ќе располагате со ваков арсенал а не со пиперки и ќумбиња со ајвар пред згради тогаш ќе праиме моабет :helou::helou::helou::helou::helou::helou:

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.833
Поени од реакции
6.392
Коа ке дојде време тогаш ќе праиме моабет за тоа , ќе се види тогаш :helou:
Е што ќе видам де ?Овие ќе ве стават у зуб.Едино Комити колку толку можат да им парираат.Иначе вие кој ќе бидете бе 100 души што идат секаде и 200-300 деца што само на една утакмица идат,а кога ќе им се стават овие по 2-3 000 ќе се разбегаат сите.А вие "Ѓорчевци" не рачунајте дека ќе дојде некој да ви помогне.Маалото Ѓорче против нив ќе биде само.

P-S-G

ЃОРЧЕ НАД СЕ ДРУГО...
Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.087
Поени од реакции
20
Еден тип со узи у воздух што пука и тоа у сред Ѓорче.Голема работа,а у позадина 50-60 души.
Голема работааааааааа ??? Е па дојди во Ѓорче па ќе видиме дали е голема работа , онака пријаелски колку да осетиш каква е атмосферата :helou::helou::helou::helou::helou::helou:

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.833
Поени од реакции
6.392
Бранители на честа на населбата во која живеење , нашето свето име , нашата ГОРДОСТ Македонија Ѓ.П. и нашата МАКЕДОНИЈА :helou: . Ве поздрави дечкото со узито . Кога ќе напраите клип нека ваков и коа ќе располагате со ваков арсенал а не со пиперки и ќумбиња со ајвар пред згради тогаш ќе праиме моабет :helou::helou::helou::helou::helou::helou:
Сега во Македонија да се најде оружје не е тешка работа.Баш напротив.Голема работа пукал типот со узи.На 15 години со пиштолот на другар имам пукано па голема работа,јест да беше 3 саат по полноќ али не ми требаше маска.

P-S-G

ЃОРЧЕ НАД СЕ ДРУГО...
Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.087
Поени од реакции
20
Е што ќе видам де ?Овие ќе ве стават у зуб.Едино Комити колку толку можат да им парираат.Иначе вие кој ќе бидете бе 100 души што идат секаде и 200-300 деца што само на една утакмица идат,а кога ќе им се стават овие по 2-3 000 ќе се разбегаат сите.А вие "Ѓорчевци" не рачунајте дека ќе дојде некој да ви помогне.Маалото Ѓорче против нив ќе биде само.
Имаме ние пријатели навивачки групи што дојдоа со нас за Купот Финалето 2006 . Фаланга се Први :helou:

Сега во Македонија да се најде оружје не е тешка работа.Баш напротив.Голема работа пукал типот со узи.На 15 години со пиштолот на другар имам пукано па голема работа,јест да беше 3 саат по полноќ али не ми требаше маска.
Ако си имал муда што не те снимале на You Tube и дење што не си пукал . Дечко шала на срана распрашај се убаво , повеќето момци во Ѓорче се вакви не е ни најмалку овој исклучок , незнаеш што чоек е овој со узиво :helou:

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.833
Поени од реакции
6.392
Имаме ние пријатели навивачки групи што дојдоа со нас за Купот Финалето 2006 . Фаланга се Први :helou:
Добро само тие и тие ќе бидат 200 души.И што ќе правите вие 500 дечурлана против 2-3 000 возрасни што цело време идат по гостувања?

Ако си имал муда што не те снимале на You Tube и дење што не си пукал . Дечко шала на срана распрашај се убаво , повеќето момци во Ѓорче се вакви не е ни најмалку овој исклучок , незнаеш што чоек е овој со узиво :helou:

Епа не сум ти ја мафиозо,и на крај краева 15 имав тогаш.И пијан бев у дрва цел пиштол го испразнивме.

И не реплицирам веќе за ова.Забегавме доста од темава.Ако имаш нешто да пишуваш за темава пиши а не за ова.

Еве едно,а колку би било тоа финансиски гледано.Колкави би биле уплатите,тв правата и колку оваа лига ќе привлече спонзори и какви.ДАли на балканов има фирми,луѓе финансиски јаки да ја спонзорираат лигава?

Z

ziko bt

Гостин
Ја читам темава од почеток ама ова највеќе ме иритираше
Ако се сметате за Држава Ѓорче...да не ви видам ваш транспарент на утакмица кога игра Македонија...поединечно одете си ама со транспарент Лавови Ѓорче да не сте дошле...вие сте држава, не сте македонци, ѓорчевци сте...
И за Балганскава Лига...
Добро бе...ај кажете ми...кој ќе го наполни Градски фул да биде освен Вардар?!НИКОЈ...коа ќе ви дојдат Делиите Гробарите Блуојсите Торцида ќе се осеќаат како да играат на домашен терен не на гостински...тогаш ќе биде срам за вас како навивачка група...не само за Лавови за било која...
ne se precenvaj decko samo vardar mozel neka dojdat bitola prilep da vidis kolku ke se napolnat stadionite ovie segasnite stadioni ke bidat mnogu mali i ova ne ti go kazvam od pamet posto ova se ima desavano vo bt i pp vo bt duri mi imat kazvano ko igravme so hajduk od so nemalo mesto na stadion ridot nad stadionot bil poln:toe:

ps i do gone 87 ti decko so go mislis vardar-partizan zvezda za da ima simpatizeri niz cela zemja pominaja tie denoj sea od so maka da ima simpatizeri niz cela zemja ko ne mozi da svrzi kraj so kraj i e prosecen klub vo ova mizerna fudbalska liga

/gone/87

+++FOR CLEAN SKOPJE+++
Член од
30 март 2009
Мислења
1.769
Поени од реакции
119
ne se precenvaj decko samo vardar mozel neka dojdat bitola prilep da vidis kolku ke se napolnat stadionite ovie segasnite stadioni ke bidat mnogu mali i ova ne ti go kazvam od pamet posto ova se ima desavano vo bt i pp vo bt duri mi imat kazvano ko igravme so hajduk od so nemalo mesto na stadion ridot nad stadionot bil poln:toe:

ps i do gone 87 ti decko so go mislis vardar-partizan zvezda za da ima simpatizeri niz cela zemja pominaja tie denoj sea od so maka da ima simpatizeri niz cela zemja ko ne mozi da svrzi kraj so kraj i e prosecen klub vo ova mizerna fudbalska liga
не знам кој како може да наполни стадион,но знам само досега само Вардар наполнил цел стадион,ова е за сите што серат дека вардар само во минатото полнел стадиони:
а зашто да нема???сеуште има дечки кои се активини на одредени утакмици на Вардар,а се од Велес,Кавадарци,Неготино не се голема бројка но........само не ми е јасно кооја е логиката да се палиш на Звезда-партизан кога ние овде си имаме дерби????зашто да нема од другите градови кои наместо да гледаат и собираат пари за Звезда-Партизан да дојдат на Вардар-Пелистер,не мислите дека ако барем на оваа утакмица има народ од мин, 10 000 нема да се крене МФЛ, а со тоа и посетеноста на македонската лига?????

зашто вакви непотребни испади???како прво Ѓорче е револуционер,како друго таа е населба во која порано а и сега живеаат голем број на патриоти(не зборам за овие нови недоквакани генерации) и навивачи на Вардар(може малку се ...но пак ги има) .....не паѓај на такви тинејџерски палења:drk:,кои да не беше youtube немаше да знаат што е навивање, не се замарај со такви малски патриоти кои не знаат ништо за својата населба а па да не зборам за нивниот клуб и навивачката група(ако може така да се каже),,,,:helou:

се гледа каква благодарност покажувате,изгледа не се сеќвате дека тие што ја правееа атмосферата за вашиот куп беа Комити,кои секогаш кога се игра со албански куп КОмити се таму........се виде вашето навивачко однесување....после некое врем одма да пцуете за вардар, а додека ви гостуваат албански клубови на некои утакмици не можета ни АБРЕ ......да ја запеете,бидејќи ќе ве зацрнат во новини и ќе го јадете од полицијата....НИЕ ви испаднавме најголеми душмани...пример.....најмногу се собирате кога играте со вардар,сите песни ги "ИЗМИСЛИВТЕ" против вардар итн

A бе ти си за лечење бе дружееее :tapp: . Што го вртиш моабетот бе Бардовци . Вие луѓе од пуста мака незнаете што зборите бе алоооо . Ако речеме Држава Ѓорче значи дека не сме МАКЕДОНЦИ а ??? Ти си за никаде да ти кажам право , постот ти е за смеење . Реков дека ние не сме Скопјани ние сме ЃОРЧЕВЦИ и крај , и немојда ми го вртиш моабетот од контекс да вадиш некои работи . Што треба да кажаѕ од Битола бе коа им пеете Држава Скопје а ??? Значи и ти не си МАкедонец туку си Држава Скопје така ???

Гледај што ќе се деси ако се оствари твојата фантазија и имагинација , ку..он еден напален погледни го клипов па кажи ми дали е вистина претпоставкава смешна твоја, што ќе им се деси :helou:гледај дали смее некој нешто да направи или да реагира кај нас :helou: Поздрав голем . УЖИВАЈТЕ П.С. Малце не е во контекст со темата на форумов ама пошто плукате на се живо и диво само колку да сте дел од таа ваша толку посакувана Балканска Лига ама приморан сум , сепак :helou: :
се гледа колку имаш познавање од навивачка култура:tapp:таа песна е пеена уште од 93 години,кога ривалството со Пелистер беше највисоко....тоа беше надмудрување на релација град-град Галвен град со тогаш 2иот по големина град....и како можеш вашата навивачка група да ја споредуваш со Комит,Чкембари(ќе наброев и други но скори сите згаснаа)????
и уше нешто ако НИЕ сме го пееле тоа,ЗАШТО ОДМА вие го Крадете т.е. препевувате???
ИМАТЕ ЛИ ПЕСНА ВАША,ИЛИ СТЕ БЛЕДА КОПИЈА НАША:baeh:
и зашто постираш вакви глупости-прослва на есенската титула................темата е балканска лига,ако не можеш да реплицираш на тоа не ставај глупави клипови,ако толку се јачате дека сте моќни стави некој клип со ВАШ успех---

Z

ziko bt

Гостин
samo edno do gone kako ocekvas da baras na pr pelister i pobeda da go napolnat gradski vo skopje tie si gi imat polnato nivnite stadioni i ne samo ednas
i za ova pelister-vardar nie ko ke igrame doma stadionot e stalno poln ama ko ke se igra sk ima samo malce pogolema posetenost od vasa strana pa mozi vie treba da porabotite na to:toe:

/gone/87

+++FOR CLEAN SKOPJE+++
Член од
30 март 2009
Мислења
1.769
Поени од реакции
119
не знам кој како може да наполни стадион,но знам само досега само Вардар наполнил цел стадион,ова е за сите што серат дека вардар само во минатото полнел стадиони:
а зашто да нема???сеуште има дечки кои се активини на одредени утакмици на Вардар,а се од Велес,Кавадарци,Неготино не се голема бројка но........само не ми е јасно кооја е логиката да се палиш на Звезда-партизан кога ние овде си имаме дерби????зашто да нема од другите градови кои наместо да гледаат и собираат пари за Звезда-Партизан да дојдат на Вардар-Пелистер,не мислите дека ако барем на оваа утакмица има народ од мин, 10 000 нема да се крене МФЛ, а со тоа и посетеноста на македонската лига?????

зашто вакви непотребни испади???како прво Ѓорче е револуционер,како друго таа е населба во која порано а и сега живеаат голем број на патриоти(не зборам за овие нови недоквакани генерации) и навивачи на Вардар(може малку се ...но пак ги има) .....не паѓај на такви тинејџерски палења:drk:,кои да не беше youtube немаше да знаат што е навивање, не се замарај со такви малски патриоти кои не знаат ништо за својата населба а па да не зборам за нивниот клуб и навивачката група(ако може така да се каже),,,,:helou:

се гледа каква благодарност покажувате,изгледа не се сеќвате дека тие што ја правееа атмосферата за вашиот куп беа Комити,кои секогаш кога се игра со албански куп КОмити се таму........се виде вашето навивачко однесување....после некое врем одма да пцуете за вардар, а додека ви гостуваат албански клубови на некои утакмици не можета ни АБРЕ ......да ја запеете,бидејќи ќе ве зацрнат во новини и ќе го јадете од полицијата....НИЕ ви испаднавме најголеми душмани...пример.....најмногу се собирате кога играте со вардар,сите песни ги "ИЗМИСЛИВТЕ" против вардар итн

се гледа колку имаш познавање од навивачка култура:tapp:таа песна е пеена уште од 93 години,кога ривалството со Пелистер беше највисоко....тоа беше надмудрување на релација град-град Галвен град со тогаш 2иот по големина град....и како можеш вашата навивачка група да ја споредуваш со Комит,Чкембари(ќе наброев и други но скори сите згаснаа)????
и уше нешто ако НИЕ сме го пееле тоа,ЗАШТО ОДМА вие го Крадете т.е. препевувате???
ИМАТЕ ЛИ ПЕСНА ВАША,ИЛИ СТЕ БЛЕДА КОПИЈА НАША:baeh:
и зашто постираш вакви глупости-прослва на есенската титула................темата е балканска лига,ако не можеш да реплицираш на тоа не ставај глупави клипови,ако толку се јачате дека сте моќни стави некој клип со ВАШ успех---
и за на крај еве ги мислењата на добро упатените форумџии PSG и superstarpizza за БАЛКАНСКАТА ЛИГА:
PSG-ajде кажи ми по кој основ да игра вардар во балканска лига . На стара слава ??? Ееее па друже мој тоа време помина одамна , ако заслужите да одите зошто да не , ама да се изборите машки и чесно , поштено . Зошто секогаш кога ќе се спомне Балканска Лига од кај нас се форсира вардар од некои структури , новинари и уште кој знам што , дека порано сте биле нешто ??? Ај погледнете ја ситуацијата сега па ќе правиме моабет кој да игра во Балканска Лига а кој не . Изборете се за Лигава ако биде Дај Боже зошто сум најголем оптимист за лигава и сакам да се направи . А не да се игра со детската градинката во Атина , Белград , Загреб итн. па луѓето да се смеат таму . Дај боже ако се реализира ова , можеби ќе ви дојде јак спонзор и ќе се средите колку толку ама 15 години не се опраивте па тек допрва ќе се оправате :toe: . Гледајте реално а не колку да се напише нешто без
врска
-Луѓе никој не спори дека сте биле нешто порано дека имате изградено какво такво име , ама вие не живеете во 1987 бе аллоооооо . За кое име ми збориш и како сакаш вардар да не претставува кога неможеше играчи да состави за припреми во пролетниов дел , за тепачки по планинине кај Стража за циркусите со гробовите на Градски , за што збориме за 11 нерешени по ред со онаков тим , за како име и реноме зборуваме кога неможете Милано да го тепате ште е комерцијала перење пари клуб и милион други работи . Дај не ме зафркавајте , реков никој не спори дека сте биле нешто . Еве вие имате играно во ЛШ квалификации порано и имате резултати за почит , сега што не играте во ЛШ еве на стара слава како што викаш ? Правило е да игра НАЈДОБРИОТ секаде во секое натпреварување . ВАс колку да ви смета ви ја земавме зацртаната титула уште од Август месец колку да ви се свиѓало тоа или не
-aјде добро така е , на вас неможе човек да ви укаже . Во филм живеете уште на стара слава , на старо име се шлепаат цццццц.
superstarpizza-Како прво шо ме боде у очи е тоа шо ставен е Вардар како тим кој мора да биде само тој во таа лига, занчи ако е работата да се прави некој комерцијален турнир каде старите шампиони може со извинение да дркааат на тој турнир ОК али вакво нешто мислам дека не е правилно и поштено.
-Кога ке слушнат дека Хајдук или Динамо или Партизан игра со Вардар нема да отидат ниту старците зашо тие се умрени од кога последен пат бил Вардар Шампион!
-
Е баш спротивно од вашите мислење, зборам вашите и алудирам на тие шо мислите дека цела Македонија е до уши затрескана во Вардар, како други екипи да не постојат во државата.
-А за ова последново те мислев дека си поупатен и по реален за некои работи ама изгледа кога се зборува за Вардар како да сте заслепени мајку му!!!
-
Ама ако е Балканска Лига таква каква овде многу форумџии ја замислуваат тогаш ја не гледам никакво правило да Вардар МОРА да биде во таа лига.

самите заклучете дали вакви испади се недоволна информираност,терање на инает,лечење на комлекси,незаинтересираност итн.......

значи ТОА НИЕ (фановите на Вардар),раководството на ФК Вардар или самите новинари не го потенцираа дека Вардар ќе игра,тоа беше нагласено од страна на иницијаторите:http://kafica.com/www/index.php?blog=1&title=inicijativa-za-dobar-fudbal&more=1&c=1&tb=1&pb=1
прочитајте го,или најдете нешто друго од таа Балканска лига,па после зборете Зашто и Кој нагаласил дека Вардар мора да игра.....ЦЕЛА ТЕМА ЈА ПРЕТВОРИВТЕ во АНТИ-ВАРДАР...и пак ќе напомена не се палете без врска таа лига нема шанис ни наредните 5 години за се реализира!!!

samo edno do gone kako ocekvas da baras na pr pelister i pobeda da go napolnat gradski vo skopje tie si gi imat polnato nivnite stadioni i ne samo ednas
i za ova pelister-vardar nie ko ke igrame doma stadionot e stalno poln ama ko ke se igra sk ima samo malce pogolema posetenost od vasa strana pa mozi vie treba da porabotite na to:toe:
за победа баш и не сум сигурен,и тие си видоа дека нема аир да идеш а да гледаш местена утакмица,што се сосема во ред!!!!
потполно се согласувам,
-како прво менталитетот во Скопје а воедно и во цела Македонија се смени за 360 степени,сите сакаат само да идат на утакмица која е од огромно значење за Вардар9квалификациите ЛШ,ракометот Лш пред две сезони итн) не можа да зборам за другите скоски клубови МЃП и Работнички зашто и самиот 100% си видел колку беше полн Градски кога тие играа ЛШ,а не па да зборам за домашно првенство
-како втор добро знаеш дека од Комити произлегоаа 4-5 навивачки групи во Скопје,и тое FA,CPB,Лавови и Пирати, нивните воџи а воедно и нивните постари членови(конкретно зборам за Пирати и Лавови,додека во FA и CPB не сум сигурен дека се до толку анти-Вардар настроени,тие само за баскет си навиваат) кои до вчера навиваа за Вардар сега истите го плукаат и ги учат нивните млади генерации на истото,НО кога Вардар како што напоменав ќе игра важна утакмица,истите индивидуално си одат на стадиот и чукаат во гради ЗА ВАРДАР:tapp:па самиот заклучи си колку се тоа НАВИВАЧИ а потоа љубители на вардар
-трето не можам да кажам дека градски е полн кога Вардар игра со Пелистер,но сепак на јужна колку толку има 2-3000 гледачи што за толкав град е стварно смешно,и на запад што има околу 700-800 но тоа е тоа.....
-но сепак се надевам мотивацијата кај Скопјани ќе биде поголема ако Пелистер се бори за титула,т.е. со Вардар да се борат рамо до рамо за титула:smir:
убаво е да дербито вардар-пелистер биде како што било порано,но и самиоот прочита какви индијанци има на форумов(зборам за тие новопечени навивачи до скопје),:tapp::drk:

Kajgana Shop

На врв Bottom