Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Преубава книга,ме натера да читам и други историски романи...“Папата Јована“ -Дона В. Крос, ја обожавам книгава. Жена која го превзема идентитетот на мртвиот брат, се преправа во маж и станува папа. Сето тоа се случува во време кога жените имаат мали, скоро никакви права, освен обврски за домаќинска работа и одржување на семејството.
Овде мора да ја споменам Демијан од Херман Хесе. Толку волшебно нешто никогаш немам прочитано. Нобеловецот Херман Хесе со оваа книга се надмина себеси. Исто и другите дела му се прекрасни но сепак во оваа книга се преплетени многу психолошки размислувања и чуства и секој различно може да ја толкува оваа книга интересното е тоа што долколку ја читаш секој нареден пат би ти бил поразлична од предходниот тоа е така затоа што создреваме и различно размислуваме за многу работи.
Кога сме кај John Grisham , многу подобра е ''Уличниот Aдвокат'' многу интересна книга на доста едноставен начин опишан е еден огромен светски проблем "бездомниците'
,,Демијан‘‘ од Херман Хесе е моја Библија. Книга што на секое препрочитување ми отвара нови хоризонти. Или јас премногу сериозно ја сфаќам и длабам и позади најзадната суштина или е до периодот коа првпат ја прочитав па апсолуно ме зашемети.
Znaes li da cuvas tajna? Sofi Kinisela mislam deka bese
Knigata e ednostavno bozanstvena, me rasplaka i ja preporacuvam na sekoj :smir::smir:
Znaes li da cuvas tajna? Sofi Kinisela mislam deka bese
Knigata e ednostavno bozanstvena, me rasplaka i ja preporacuvam na sekoj :smir::smir: