Mетал

Метал

• Обожавам

Гласови: 622 54,3%
  • Слушам чат-пат

Гласови: 287 25,1%
  • Не ми прави толку мерак

Гласови: 104 9,1%
  • Неможам органски да го поднесам

Гласови: 132 11,5%

• Вкупно гласачи
    1.145

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Yes. Metallica се добри, али новиот материјал не ми е по ќејф :)

Абе знам јас, тоа е Скопска финта, новиот материјал бил срање...

Епа што да ви кажам ако не знаете дека има нешто што се нарекува еволуција, уметничка еволуција кај артистот, дека тој созрева, дека по тоа всушност се гледа големината на некој уметник...

Слушајте си и почитувајте само треш и продолжете со уништувањето на металот.
Ова не се однесува на тебе, оти не те познавам ама предпоставувам од каде ти е тој фиљм.

Поздрави и честитки до сите хејтери на "новата" Металика... мада ова е од 2003...

И пази, ова било њу метал ? :pos:

Член од
7 октомври 2008
Мислења
163
Поени од реакции
23
Затоа што треш не е правец кај што музичарот има шанса да се покаже колку е музикален и колку го владее инструментот.
А Металот и Рокот во глобала се правци измислени за музичарот да покаже колку го владее инструментот?? Или се само чисто правци на нешто наречено музика која е создадена да ни влијае на чувствата во зависност од правецот... Deep Purple, Black Sabbath се бендови кои не се сложени а сепак звучат 100 пати подобро од кои било пластични срања шо ни се нудат денес.

Член од
23 септември 2010
Мислења
645
Поени од реакции
385
Од метал до метал има разлика, неможе техниките на свирење на инструменти да се искажат само на метал,
има џез, класика.......... а за искажување на техники на свирење во метал ја би издвоил дет.
Сеа да кажеме има бендови кои звучат многу добро а боза се за свирење, а има некои не звучат толку добро(не на секого) ама тоа они што го свират можат само они да си го свират(ај со исклучок на некои таленти)

ах да и ја сум хејтер на металика :toe:

Shity User Name

Is Shitty
Член од
24 декември 2010
Мислења
83
Поени од реакции
8
Затоа што треш не е правец кај што музичарот има шанса да се покаже колку е музикален и колку го владее инструментот.
Преслушај го цел Rust in Peace и после збори за музикалност и владеење на инструмент.

Nemorosus

Маршал Изет Фазлиновић
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.598
Поени од реакции
624
Абе знам јас, тоа е Скопска финта, новиот материјал бил срање...

Епа што да ви кажам ако не знаете дека има нешто што се нарекува еволуција, уметничка еволуција кај артистот, дека тој созрева, дека по тоа всушност се гледа големината на некој уметник...

Слушајте си и почитувајте само треш и продолжете со уништувањето на металот.
Ова не се однесува на тебе, оти не те познавам ама предпоставувам од каде ти е тој фиљм.

Поздрави и честитки до сите хејтери на "новата" Металика... мада ова е од 2003...

И пази, ова било њу метал ? :pos:
Дечко, каков пусти скопски материјал, не ме интересира што зборат останатите. Јас си зборам за мојот вкус, новиот материјал не ми се свиѓа и точка.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Дечко, каков пусти скопски материјал, не ме интересира што зборат останатите. Јас си зборам за мојот вкус, новиот материјал не ми се свиѓа и точка.
Добро бре не биди толку чуствителен.

Nemorosus

Маршал Изет Фазлиновић
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.598
Поени од реакции
624
Добро бре не биди толку чуствителен.
Не сум чуствителен, само си кажувам... Ама од што се нервирав пишав и скопски материјал, место скопска финта. Нема везе, еве малце блек метал, Мејхем како за почеток :smir:

Г

Господ

Гостин
А Металот и Рокот во глобала се правци измислени за музичарот да покаже колку го владее инструментот?? Или се само чисто правци на нешто наречено музика која е создадена да ни влијае на чувствата во зависност од правецот... Deep Purple, Black Sabbath се бендови кои не се сложени а сепак звучат 100 пати подобро од кои било пластични срања шо ни се нудат денес.
Не,туку нема ништо виртуозно во треш металот.Deep Purple ви звучат добро зошто песните им се воглавно прости рифови,лесни за слушање,мене ми се досадни пошо пример во 90% од треш песните ништо не се дешава.(не викам дека DP=треш,just making a point)
Нема приказна нема пресврти само некоја солажа демек леле добар сум и крај.
И реков,музиката нека ви буди кави сакате чувства само немојте да го дигате трешот на нивото на генијалност и виртуозност пошто не е.

Член од
23 септември 2010
Мислења
645
Поени од реакции
385
Не сум чуствителен, само си кажувам... Ама од што се нервирав пишав и скопски материјал, место скопска финта. Нема везе, еве малце блек метал, Мејхем како за почеток :smir:

Ништо и овие не ги бива:pos2: шала
коа сме кај блек

Член од
22 јануари 2011
Мислења
50
Поени од реакции
4
Ако у трешо нема ништо виртуозно, јас не знам у кој метал има виртуозност. (добро, и у дет има :D)

Г

Господ

Гостин
Ова е виртуозност.
Каде што секоја нота е осмислена,секој дел(а ги има вознемирувачки многу(се вика progressive)) е со свое посебно значење и всушност целото дело е епопеја сама по себе.
Нема што да се додаде и нема што да се одземе за да се подобри.
За разлика од трешот кај што се што се наоѓа се куп нафрлени рифови и по некоја бесмислена солажа.

Член од
22 јануари 2011
Мислења
50
Поени од реакции
4
Не знам зашо мислеш така, слушни го Rust In Peace од Megadeth (стварно квалитетен албум).
Иначе еве нешто прекрасно од Терион:

Член од
7 октомври 2008
Мислења
163
Поени од реакции
23
Пак се навраќаме на истото... имаше на форумов некој напишано "виртуозноста е и во едноставноста". Deep Purple звучат добро зашто се добри од друга страна Linkin Park имаат прости рифови и се лесни за слушање а пак не звучат добро (според мене). Ако Треш е нафрлани рифови ондак тоа важи и за 99% од Death Metal вклучувај ки ги и Nile, Atheist, Morbid Angel од проста причина шо влијанијата им се комплетно од Треш. Ке го цитирам Shity User Name
Преслушај го цел Rust in Peace и после збори за музикалност и владеење на инструмент.
без компромисно добар албум со двајца перфекно добри гитаристи. После имаме Coroner, Watchtower, Voivod, Annihilator, Municipal-Waste, Vektor пушти било кои од овие и ако стварно ти се досадни слободно врати се на Dream Theater и 30 минутните песни со кои не дават 20 години.

CroMkd

Someone
Член од
24 декември 2008
Мислења
114
Поени од реакции
35
A virtuoso (from Italian virtuoso, Late Latin virtuosus, Latin virtus meaning: skill, manliness, excellence) is an individual who possesses outstanding technical ability in the fine arts, at singing or playing a musical instrument.

Како ќе ја истакнеш виртуозноста при свирење некои рифчиња? Луѓето немаат скоро никакво познавање за музика (освен Јарзомбек пошо е ѕвер и Watchtower се јаки(и вочтауер имаат огромно влијание од џезот, а не користејќи квинтни акорди)), се фураат свирејќи безвезни солажи.
Ако се анализира една песна хармонски ќе видиш дека нема никаква логика туку само дрндање без везе.
И не ме сфаќај погрешно, комплексноста не значи убавина (постојат безброј примери). Ама да биде убаво осмислено, приказна преку ноти (читај за фразирање). Да се внесе некакво знаење во делото, нешто каде што се доведува талентот на изведувачот на виделина.

Kajgana Shop

На врв Bottom