Mетал

Метал

• Обожавам

Гласови: 622 54,3%
  • Слушам чат-пат

Гласови: 287 25,1%
  • Не ми прави толку мерак

Гласови: 104 9,1%
  • Неможам органски да го поднесам

Гласови: 132 11,5%

• Вкупно гласачи
    1.145

shadow_rr

Resistance is Futile
Член од
8 јули 2006
Мислења
1.807
Поени од реакции
323
Ви претставувам еден многу добар бенд што потсеќа на spiral architect. само што ги најдов, многу ми се допаѓаат, а исто така првиот вокалист и гитарист од spiral architect се тука. имаат само една песна на YT. повелеле:

Многу наликуваат на Spiral Architect. Ја обожавам песната, многу ме радува бас траката - совршенство...

Член од
26 ноември 2009
Мислења
171
Поени од реакции
8
Многу наликуваат на Spiral Architect. Ја обожавам песната, многу ме радува бас траката - совршенство...
Interesna e pesnata mi se sviga i mene:):):)Sekoja cest na momcite \m/

good_beer

ај за Мојанци!!!
Член од
13 април 2009
Мислења
80
Поени од реакции
2

--- надополнето ---

Член од
15 февруари 2010
Мислења
410
Поени од реакции
598
Кој ги слушал Agalloch, сигурно го слушнал и ова

Г

Господ

Гостин
Nest ги иам заприметено низ нетов,али им неам посветено доволно внимание.Сеа нетов ми е говно преограничен така да ветувам дека у вторник ја слушам песнава.
Иначе,Agalloch владеат :pipi:

Член од
15 февруари 2010
Мислења
410
Поени од реакции
598
Да да, закон бенд, мн ми е мило што постои ваков бенд како Agalloch, ме бендисаа уште од прво слушање (тогаш почнав од Ashes against the grain) за подоцна да допрам и до Pale Folklore (чиста 10ка),а и The mantle е прилично добар албум. Едвај го чекам новиот албум од нив. Ако знаеш нешто слично на Agalloch слободно препорачај. :salut:

Г

Господ

Гостин
Леле,нешо најбоље е Ashes against the grain,едно време го кинев од слушање,посебно Limbs,а за жал нишо слично неам :(
Мислам дека FallenHypaspist беше the guy коа стануе збор за doom :)

Член од
12 март 2007
Мислења
650
Поени од реакции
73
Nest се закон скрос, ептен така кулирачки некако ми се, баш тамн. а за Agalloch муабет да не праеме, тоа е бенд ипол, нај албум ми е Pale Folklore, обожавам го, слушам го веќе со години и не ми досадува. The Mantle е јака ствар такоџе, со неофолк моменти, топ е . а EPто The White е можда и најјакото ЕП евер шо го иам чуено, тоа е поезија од музика. а сличен бенд на Agalloch неам најдено, можда малце на нив наликуват Woods of Ypres, Drudkh и Primordial али ипак се далеко од квалитетот на Agalloch. a новиот албум ќе почнат да го снимат сеа скоро, беше објавил Don Anderson на facebook:
Don Anderson will be returning to his homeland (portland, oregon) between 6/9 and 7/5 or so. Things to do: record 4th Agalloch record
треба да испадне некое ремек дело

BruceDickinson'

Iron Maiden
Член од
1 јуни 2010
Мислења
4
Поени од реакции
2
Абе јас мислам дека Металика е едно од најбољите срања шо се десиле во музиката во послениов милениум... Такви сола, такви композиции, настап со симфониски оркестар, музика напишана од сите четворица, па и цел концерт симфониски напишан од тројца од групата... Леле мори мајко какви музичари. James Hetfield има ептем јак глас... Lars Ulrich тропа ко улафффф, па Kirk Hammett (ученик на Joe Satriani) е брз ко ураган на то гитарата, му нема мажиште... Тој е guitardemon, најбољи у светм, а батето свири металски најбрзи сола во костум со кравата... ЛУДО! И после Cliff Burton дури беше жив му немаше маж на бас. Па оние глаучите дојдоја, другите басисти после, кој ги еби... Епа сеа кажете шо мислите за Металика???
Абе дека се многу добри знајме... дека се улави дека се ко урагани... ама дека музиката и текстојте се написани од нив незнам... повеќе од 80% од песните се украдени!! А сеа кажи ти шо мислиш за Iron Maiden

Г

Господ

Гостин
Lele be braaaaaaaat
Zaso
Zaso
Zaso site komentirate post star 5 godini?!
Златна кирилица <3

Ајрон Мејден се добар бенд,сите се добри,добро игра напредок.
Него ти со кого најмногу другаруваш од башкими?

btw
Young или Old Buckethead is God^2

shadow_rr

Resistance is Futile
Член од
8 јули 2006
Мислења
1.807
Поени од реакции
323
Кога веќе сме кај ѕверот...

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Абе и јас кога бев млад зборував само за групи, опрема, техника, вештина и хомогеност на еден бенд, квалитет и така навака но дај малку да смениме, оти ...
... да не останеме со ова во рацете...

F

FallenHypaspist

Гостин
Nest се закон скрос, ептен така кулирачки некако ми се, баш тамн. а за Agalloch муабет да не праеме, тоа е бенд ипол, нај албум ми е Pale Folklore, обожавам го, слушам го веќе со години и не ми досадува. The Mantle е јака ствар такоџе, со неофолк моменти, топ е . а EPто The White е можда и најјакото ЕП евер шо го иам чуено, тоа е поезија од музика. а сличен бенд на Agalloch неам најдено, можда малце на нив наликуват Woods of Ypres, Drudkh и Primordial али ипак се далеко од квалитетот на Agalloch. a новиот албум ќе почнат да го снимат сеа скоро, беше објавил Don Anderson на facebook:

треба да испадне некое ремек дело
Чекаме со сите сили :))

Нешто ми текна да е навратам на October Tide, одамна ги менан слушнато... и сега ми паднаа мн по заразни еба ги -_-

Kajgana Shop

На врв Bottom