crtanov e najzakon na cel svet ... ali se nervirav sto nikad ne go dadoa do kraj na televizija koa go davaa....
Каков крај, обичната Dragon Ball беше до прикрај, а Dragon Ball Z само првата сага. Со други зборови: НИШТО не дале на телевизија.
Jas DragonBall i DragonBall GT gi iam site gleano, a imam i del od DragonBall GT ali tapa mi se tie i gi neam gleano
Можеби тапа ти се GT затоа што имаш пропуштено едно 276 епизоди од Dragon Ball Z.
najdobar crtan za mene!!
Koga ke izleze dragon ball online igrata sekako da kazete
И јас ја очекувам само има една невидена мана. Бидејќи се работи за 200 години после Гоку, сајонци како раса нема да може да се бираат.
не ми се допаѓа кај ови попопуларните цртани што има многу епизоди, па телевизиите откупуваат по половина од нив а и помалку... иначе овој цртан и јас го гледав на времето... закон
Нека има уште 1000 ако мене ме прашуваш. Еден од најлошите периоди во животот ми беше месец дена после гледањето на сите Dragon Ball кога се рехабилитирав и душевно патев затоа што најдобриот дел од животот ми заврши.
Ја сум најголем Драгон Бол фанатик на свет .. После долго време успеав да ги изгледам сите епизоди .. мислам дека се
490 вкупно .. колку сум мрднат
.. а моментално ги гледам долгометражните Драгон Бол епизоди и многу се закон .. мој омилен карактер е ѕверот на аватар што го имам .. Легендарниот Пиколо .. и морам да го гледам филмот ако излезе, тоа ке биде лудница !
Не се надевај на најголем. А вкупно се 493 + уште една во GT како навраќање.
И јас бев така кога чув за филмот. Ама не се надевај многу, покрај тоа што Гоку е белец, Master Roshi е Chow Yun-Fat (Respect за Chow само мислам дека не му одговара оваа улога), филмот ќе биде невиден Soft-Core. Чист комерцијализам.
Дај ми мене....како шо глеам и ти си голем фан на драгонбол...ја штотуку го изгледав комплетно DragonballZ,па сеа сакам да прејдам на GT...ама како шо прочитав во некоја рецензија,не бил ни блиску до тоа шо се претходниве делови...
Го имаш гледано за да ми кажеш?
Тој што пишал дека GT е многу полоша е некој Wannabe-a-Smartass кој што најверојатно видел дека GT е единствена која не е направена по Manga (Стрип). Dragon Ball и Dragon Ball Z си имаат свои стрипови и од таму се направени и цртаните. Сепак ќе ти кажам да не веруваш на таа рецензија бидејќи GT е продолжеток на претходните, се си е на место, и крајот е добро конструиран бидејќи ако приметиш во Z имаат малку избегано од главната тема т.е. "Dragon Ball".
Бај д веј,што мислите за останатите цртани од овој тип...Дигимон,Покемон,БејБлејд и слично.Ги имате гледано,или се премногу детски за вас?
Малку надвор од темата Dragon Ball, најверојатно си сакал да кажеш: А што мислите за други ANIME. Digimon, Pokemon и Bejblade се сосема различна приказна. За овие три можам да кажам само Digimon и тоа првата од 54 епизоди. Сите наредни се чкарт.
Браво за темава. Се мислев дали и јас да ја отворам, ама викам нека седи само темата ANIME. Внимавајте исто така која верзија на Dragon Ball ја гледате. Иако во американската верзија има многу подобри гласови (вокали), сепак до скоро беа цензурираната верзија: Во Dragon Ball Гоку носи гаќи, а во јапонската е гол, во Dragon Ball Z крвта на пиколо е зелена, а во јапонската е црвена, како и многу други цензури и сечени делови. Почнаа Z америчката да ја прават нецензурирана, ама мислам дека сега за сега се до сто и некоја. Како и да е си ја симнувам од ново.
Respect и за Bruce Faulconer човекот што ја правел музиката на Z и GT. Феноменална. Секој ден си ја слушам.