Dragonball

Fallen`Angel

Im Gotham's Reckoning
Член од
26 мај 2007
Мислења
5.658
Поени од реакции
75
Оф корс дека го имам гледано .. според многу луге GT е срање, можда затоа што има само 64 епизоди, незнам .. али мене многу ми се свиѓа , поготово тепачката на крајот ..

IvicaPunK

Старо нов член
Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.084
Поени од реакции
85
Lele kolku go sakav crtanovv !!

Префриганиот!

(Простор за Реклама)
Член од
16 декември 2007
Мислења
1.203
Поени од реакции
73
Јас сите ги изгледав на www.dragonball-watch.blogspot.com ама штета ја затворија... некој ги хакира админите... а сите епизоди ги имаше DB/DBZ/DBGT/ и долгометражните со броли етц... ама ако моеше некој да ми кажит како да ги спуштам макар DBZ/DBGT и долгометражните... дб обичен немора... но овие морам да ги имам колекција... дајте торенти или нешо и преку 30 гига да се само да се со убав квалитет... позз!
BTW GOKU SS2 OWNZ

H

HCL

Гостин
crtanov e najzakon na cel svet ... ali se nervirav sto nikad ne go dadoa do kraj na televizija koa go davaa....
Каков крај, обичната Dragon Ball беше до прикрај, а Dragon Ball Z само првата сага. Со други зборови: НИШТО не дале на телевизија.

Jas DragonBall i DragonBall GT gi iam site gleano, a imam i del od DragonBall GT ali tapa mi se tie i gi neam gleano
Можеби тапа ти се GT затоа што имаш пропуштено едно 276 епизоди од Dragon Ball Z.

najdobar crtan za mene!!

Koga ke izleze dragon ball online igrata sekako da kazete
И јас ја очекувам само има една невидена мана. Бидејќи се работи за 200 години после Гоку, сајонци како раса нема да може да се бираат.

не ми се допаѓа кај ови попопуларните цртани што има многу епизоди, па телевизиите откупуваат по половина од нив а и помалку... иначе овој цртан и јас го гледав на времето... закон
Нека има уште 1000 ако мене ме прашуваш. Еден од најлошите периоди во животот ми беше месец дена после гледањето на сите Dragon Ball кога се рехабилитирав и душевно патев затоа што најдобриот дел од животот ми заврши.

Ја сум најголем Драгон Бол фанатик на свет .. После долго време успеав да ги изгледам сите епизоди .. мислам дека се 490 вкупно .. колку сум мрднат :pos: .. а моментално ги гледам долгометражните Драгон Бол епизоди и многу се закон .. мој омилен карактер е ѕверот на аватар што го имам .. Легендарниот Пиколо .. и морам да го гледам филмот ако излезе, тоа ке биде лудница !
Не се надевај на најголем. А вкупно се 493 + уште една во GT како навраќање.

извинете за постови под постови ама лелеееееееееееее

филм ке прават:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

ој леле прв ке бидам у кино за овој. ке дојдам 3 саат пред да почне ! ! !
И јас бев така кога чув за филмот. Ама не се надевај многу, покрај тоа што Гоку е белец, Master Roshi е Chow Yun-Fat (Respect за Chow само мислам дека не му одговара оваа улога), филмот ќе биде невиден Soft-Core. Чист комерцијализам.

Дај ми мене....како шо глеам и ти си голем фан на драгонбол...ја штотуку го изгледав комплетно DragonballZ,па сеа сакам да прејдам на GT...ама како шо прочитав во некоја рецензија,не бил ни блиску до тоа шо се претходниве делови...
Го имаш гледано за да ми кажеш?
Тој што пишал дека GT е многу полоша е некој Wannabe-a-Smartass кој што најверојатно видел дека GT е единствена која не е направена по Manga (Стрип). Dragon Ball и Dragon Ball Z си имаат свои стрипови и од таму се направени и цртаните. Сепак ќе ти кажам да не веруваш на таа рецензија бидејќи GT е продолжеток на претходните, се си е на место, и крајот е добро конструиран бидејќи ако приметиш во Z имаат малку избегано од главната тема т.е. "Dragon Ball".

Бај д веј,што мислите за останатите цртани од овој тип...Дигимон,Покемон,БејБлејд и слично.Ги имате гледано,или се премногу детски за вас?
Малку надвор од темата Dragon Ball, најверојатно си сакал да кажеш: А што мислите за други ANIME. Digimon, Pokemon и Bejblade се сосема различна приказна. За овие три можам да кажам само Digimon и тоа првата од 54 епизоди. Сите наредни се чкарт.

Браво за темава. Се мислев дали и јас да ја отворам, ама викам нека седи само темата ANIME. Внимавајте исто така која верзија на Dragon Ball ја гледате. Иако во американската верзија има многу подобри гласови (вокали), сепак до скоро беа цензурираната верзија: Во Dragon Ball Гоку носи гаќи, а во јапонската е гол, во Dragon Ball Z крвта на пиколо е зелена, а во јапонската е црвена, како и многу други цензури и сечени делови. Почнаа Z америчката да ја прават нецензурирана, ама мислам дека сега за сега се до сто и некоја. Како и да е си ја симнувам од ново.
Respect и за Bruce Faulconer човекот што ја правел музиката на Z и GT. Феноменална. Секој ден си ја слушам.

Г

Гоццццце

Гостин
Сите кинески цртени ми се доени преку куров, така да не планирам да ги гледам. Загледав неколку епизоди кога ги даваа (дигимон и драгон бол) и немаат апсолутно веза со добрите ед едд еди, кориџ, том и џери ... Cartoon Network RuleZZ :kesa:

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.161
Поени од реакции
6.026
Сите кинески цртени ми се доени преку куров, така да не планирам да ги гледам. Загледав неколку епизоди кога ги даваа (дигимон и драгон бол) и немаат апсолутно веза со добрите ед едд еди, кориџ, том и џери ... Cartoon Network RuleZZ :kesa:

Кинески??? Зашто јас сум мислел дека се јапонски? Изгледа грешка сум бил... Леле, ама сум глуп!!! :pos2:

H

HCL

Гостин
Дојдени ти се преку к***т бидејќи премногу си ги гледал или? Да ти е ск**чено од нешто значи тоа нешто си го гледал/правел многу долго. Така да не би рекол дека на било кој човек може да му ск**чи од само неколку епизоди. А тука станува збор за кои ти се по прифатливи: Западни или Источни. Во Македонија сега за сега западната култура преовладува, велам сега за сега. Инаку околу Cartoon Network да знаеш дека постои и на кој што пуштаат само аниме.

THE_PIRAT

Avanti Formica atomica!
Член од
14 февруари 2007
Мислења
2.508
Поени од реакции
79
Колку тежи отприлика една епизода од ова торентиве?:pirat:

Saiya Jin

Dizzy Fingers
Член од
26 април 2006
Мислења
1.266
Поени од реакции
10
:eek: не ми се верува дека волку имало што го обожават цртанот. Јас(по никот се гледа) го ОБОЖАВАМ. Најзакон цртан според мене :)

Префриганиот!

(Простор за Реклама)
Член од
16 декември 2007
Мислења
1.203
Поени од реакции
73
Колку тежи отприлика една епизода од ова торентиве?:pirat:
една епизода околу 30-50 мега со солиден квалитет :P ! јас ги имам сите... вклучувајки и долгомтеражните со броли! позз

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
Искрено Го Мрзам ЦртаноФ . Ништо интересно не се дешава , само прават некој топки со реплика : "If This Hits The Ground , The World Will Be Destroyed BuaHahaha" и слично .. .Naruto погледнете видете како треба да се прават цртани ...

H

HCL

Гостин
Искрено Го Мрзам ЦртаноФ . Ништо интересно не се дешава , само прават некој топки со реплика : "If This Hits The Ground , The World Will Be Destroyed BuaHahaha" и слично .. .Naruto погледнете видете како треба да се прават цртани ...
Не си ја гледал Dragon Ball а?
Не се сеќирај, изгледани ми се двете, и Naruto не е ни блиску добро како Dragon Ball. Башка доколку незнаеш Naruto е инспирирана од Dragon Ball. Додатно, Naruto највеќе избегува од темата на самата приказна, додека Dragon Ball не. Ако толку мислиш дека Naruto е најдобра тогаш изгледај ги Bleach, Full Metal Alchemist, Shaman King како и многу други модерни анимеа кои што имаат ист концепт и иста содржина. Единствена разлика е тоа што во Naruto се нинџи, во Bleach се Shinigami, во Full Metal Alchemist се алхемичари, а во Shaman King се шамани. Освен разликата во нивните имиња, се останато е исто и се сведува на ист крај.

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
Ги имам гледано и Bleach и Full Metal Alchemist а и Dragon Ball ама кога ќе ми пратиш некоја тепачка во Драгон Бал каде што покрај удари и топка ќе видиш нешто друго ... И плус Наруто не е инспирирана од Драгон Бол , Туку Наруто како Манга (Стрип) постои уште пред создавање на драгон бол, само подоцна е реализирана екранизацијата ... И приказната е далеко подобра од Драгон Бол ... Ама Драгон Бол ја даваа кај наз на телевизија на македонски и глупости и затоа можеби на сите им се чини дека бил најдобар цртан ...

H

HCL

Гостин
Ги имам гледано и Bleach и Full Metal Alchemist а и Dragon Ball ама кога ќе ми пратиш некоја тепачка во Драгон Бал каде што покрај удари и топка ќе видиш нешто друго ... И плус Наруто не е инспирирана од Драгон Бол , Туку Наруто како Манга (Стрип) постои уште пред создавање на драгон бол, само подоцна е реализирана екранизацијата ... И приказната е далеко подобра од Драгон Бол ... Ама Драгон Бол ја даваа кај наз на телевизија на македонски и глупости и затоа можеби на сите им се чини дека бил најдобар цртан ...
http://en.wikipedia.org/wiki/Dragon_Ball_(manga)
http://en.wikipedia.org/wiki/Akira_Toriyama
http://en.wikipedia.org/wiki/Naruto
http://en.wikipedia.org/wiki/Masashi_Kishimoto

Naruto пред Dragon Ball? Ај разгледај ги линковиве. Dragon Ball мангата е почната од 1984, а тогаш Masashi Kishimoto (креаторот на Naruto) имал 10 години. Хммм... Значи се родило некое болно дете кое до десет години веќе имало направено стрип од 397 chaptери? На колку години почнало да ги црта? На 5? Не станува тука збор само за комерцијализам. Ако гледаме поради тоа, тогаш Naruto е по позната и по комерцијална, добога 100 епизоди се филери поради пролонгирање на мангата. Не викам дека не е добра Naruto, да не си сватиш погрешно. Закон е Naruto. Една од подобрите ми е. Ама неможе да достигне во креативност со Dragon Ball. Башка што очекуваш од Македонскиве телевизии? Dragon Ball e 20 години стара, а нашиве телевизии се махери за стари серии. Заостанати сме 10 години. Кај си видел ти серија кај нас која е тазе направена освен евентуално некоја сапуница?

Член од
18 јуни 2008
Мислења
10
Поени од реакции
0
Db

Pa vaka Dragon Ball go gledam uste od 4 to odd i nemam propusteno nitu edna epizoda i plus na A1 na gi dodadoja site inace toj crtan film e najzakon na site vreminja. Prvo pocnuva so edno dete po ime Goku i se zavrsva po mnogu godini isto taka so goku. No vo meguvreme se slucuvaat raboti koj go ostavaat covek bez zdiv kako na pr. od pocetokot samo mislime deka crtaniot film e vo vrska so "tepanje" i nasilen,. No so tekot na vremeto (ako go gledate) ke vidite deka e naj dobra crtan film na site vreminja ( dobro spored mene )
Po interesite raboti se zafateni vo DB z kako goku e uspesen tatko i kako umira od strana na brat mu koj e sajonec i dr.
A pak vo DB GT geldame kako Goku sio "pomosh" na zmejskite topki se vraka povtorno kako dete i negovata vnuka Pan ne go poznava i zaedno so nea i Trunks odat po galaksijata i gi barat zmejskite topki ...... bla bla bla site znajme so se slucva ponatamu
i najpoke mi se bendisa kako SSj4
e sea velat deka imalo o Db AF (after future)
kako goku bil na dr planeta i imal dete i kako goten e zenet
i trunks ima dete i kako sakat da naprat "fusion" od trojca i bla bla bla

e tuka se i novite nivoa na sajonci
i dr
jas mislam deka premnogu kazav i to
i zato jas ja obiram crtanata serija dragon ball kako najdobra na site vreminja
:D
PS ako nekoj nema gledano DBz site eve edna strana :
www.watch-dragonball-z.com

Kajgana Shop

На врв Bottom