Енергетски пијалоци - Да или Не?

• Креатор на темата Креатор на темата [MkD]Scout
  • Време на започнување Време на започнување

Енергетски пијалоци: да или Не

• Да - пијам..

Гласови: 57 20,2%
  • Пијам Понекогаш..

Гласови: 126 44,7%
  • Не , не пијам..

Гласови: 99 35,1%

• Вкупно гласачи
    282
Ретко,почесто на екскурзии,парти,дочеци на нови години и так.

гуарана пијам скоро секој ден нз убави ми се енергетските пијалоци

Пијам понекогаш. Ни пречесто, ни преретко. Интересен вкус ми имаат, супер се кога не сакам да спијам. Најчесто пијам Ред Бул, Burn или Спам.

Пијам и баш ми е фино.Ред Бул ми е најубав , а после него дефинитивно Burn.Адиктед сум на нив.Секој ден по едно :) И тогаш си добивам таман оцени...
Незнам што е работата со нив , јас едноставно ги обожавам:)

Еднаш пробав Red-BaT имаше еден енергетски пијалок.И некако ми се згади кујзнае шо имаше у него. бљак:pov:

Еднаш пробав Red-BaT имаше еден енергетски пијалок.И некако ми се згади кујзнае шо имаше у него. бљак:pov:

Red Bat владее... на него се навлеков на времето кога беа спонзори на журките во Белви. Сега потежок е за наоѓање.

Имам читано некаде сега не се сеќавам точно каде дека енергетските пијалоци некогаш предизвикувале завист..штетни се поради зголемувањето на адреналинот и се побрзото чукање на срцето...туку не е за џабе енергетски пијалок..енергијата и адреналинот што ти го дава треба да се искористи...инаку лично јас не пијам.

се побрзото чукање на срцето...
Воопшто не е препорачливо за лица со зголемен притисок или други проблеми со кардиоваскуларниот систем. Напротив, за тие лица се и опасни.

Ретко пијам, ми се приспива од ваквите пијалоци..

Ретко пијам, ми се приспива од ваквите пијалоци..

^А баш треба да биде обратно .. да не ти се спие и да живнеш малце =)

Иначе пијам енергетски ...ми прават ќеф ..освен она срањето горска мечка и некои што искачаат месец дена и послем ги снемува .. ги пијам чисто а неретко и ги комбинирам како коктели , со алкохол и некој други експерименти .

Само Редбул понекогаш.

Немам баш некоја потреба од енергетски иако ми се случува да испијам еден на секои 2 недели, бидејќи ми се многу вкусни...

па пиам ама не многу често...само би знаеле што има во него (тие што не знаат) сигурен сум дека многумина нема да им текне да пробат посебно девој4ината

па пиам ама не многу често...само би знаеле што има во него (тие што не знаат) сигурен сум дека многумина нема да им текне да пробат посебно девој4ината

Има витамини од групата Б но и таурин,но не се препорачува за малолетници без разлика на полот,исто така и за бремени жени-причината е што содржи кофеин..околу 40мг мислам,а знаеме кофеинот(и останатите психоактивни супстанци..алкохол,лекови)се апсорбираат преку желудничниот зид,така да влијае на работата на срцето.:toe:

^А баш треба да биде обратно .. да не ти се спие и да живнеш малце =)

Иначе пијам енергетски ...ми прават ќеф ..освен она срањето горска мечка и некои што искачаат месец дена и послем ги снемува .. ги пијам чисто а неретко и ги комбинирам како коктели , со алкохол и некој други експерименти .

Со алкохол никако...ова како совет,ем се зголемува депресивното влијание врз ЦНС а и повторно срцето ќе пати.:helou:

Обично на излегување вака со некој жесток алкохол може да се напијам 1 Ред Бул, инаку за повеќе нема шанси зш доста е опасно кога го пиеш со жесток алкохол, а не би сакал да си го комплицирам животот. :pos2:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom