Школски глупости

FloRiD[a]

ТheMacTep!
Член од
9 јуни 2008
Мислења
116
Поени од реакции
2
На час по македонски јасзик наставничката ни рече да кажуваме вицеви. Јас реков: Наставничке може да кажам јас? Наставничката:Ајде да чујам!! Јас:Си биле тројца и Умреле!!:pos2::pos2::pos2:Се згазија од смеење!!

V

Viktoranius

Гостин
Ај да раскажам некои од моите бисери во школото ............

Ни дават свидетелства за крај година и од сите 31 ученик, имаше 26 одлични, 4 многу добри, и само јас бев добар со 3.
И ни дава класната свидетелствата и стигнува до мене и вика .... Абе Димитар како не ти е срам сите поминаа со 4 и 5 а само ти со 3 и тоа едвај ?

И јас на цел глас ..... Е ШО ПА МОРА ДА СУМ ЈАС КАКО СИТЕ ? ЈАС СУМ ПОСЕБЕН.:pos:

Друга случка имаме час по историја. Први час, прва смена сите поспани. И другарот до мене си спие на масата и професорот го станува да одговара а баш имавме нешто за религија учење. И овој станува поспан и следува следната конверзација ....

Професорот - Ајде Ѓорги дефинири ми го господ ?
Ѓорги - Жити се како да дефинирам нешто шо не постои ? :pos:

Трета случка .....

Последен час втора смена. Седеме со другарот во последна клупа и со душа чекаме да ѕвоне да си одиме, и така зазборени професорот не испади од час и вика ајде последна клупа надвор.
И јас и другарот комотно ја дигаме клупата и ја извадивме надвор. :pos::pos:

Четврта случка ......

Другарот имаше дездоранс во чантата и почна да се прска на сред час да се лигави. И јас вадам упаљач и го ставам пред хамерот и овој прска и го запаливме хамерот на сред час а професорката урлаше да бара кофа вода ...:pos2:

Ај другпат повеќе ....... одам да гледам Барса сеа. :vozbud:

Член од
27 август 2008
Мислења
291
Поени од реакции
9
Прво
На класен час професоров гледа нешо оцени, ние сите се шетаме и идам јас кај класниот, го зимам дневникот и на еден отпишан ученик му пишувам 3 кеца! Леле класниот ко зема да ми кака, нешо као татко ти да дојде, ово оно! И после седам дома се јавува класниот кај татко ми и му кажува! Завршуваат, татко ми спушта телефон и почнува да се смее! После утредента дојде у школо ми пишаа два укори и то!
Второ
Седиме на биологија и влага една родителка и вика
род. се извинувам дали би биле љубезни да излезете малце (и вика на професорката)
проф. Не, гледате дека има час!
род. (одеднаш почнува) Ма како не ви е срам! Вие и вашето џелатско однесување одма да излезете надвор!
проф. го лупа дневникот и излага и почнуваат да се караат

а јас за тоа време со уше еден другар бевме до кај неа у кола да земеме нешо, и кога и ја фативме колата! 20 пати го лупнавме гепекот, ја тресевме, и ја издишав малце гумата...

трето
Копиљ мал, 3то оделение, нешто ми рече наставничкава и јас после часови идам и и ги издушувам сите 4 гуми!

D

DeviL_32`

Гостин
леле немате поим колку се изнасмеав читајќи ги вашите случки....ама чекајте и јас да ви кажам некоа..

Одевме на екскурзија во Крива Паланка и требаше да одеме во некој манастир и отидовме шо отидовме и после назад класниот зборуваше безобразни прикаски и ни зборуваше за неговите глупости во војска кога служел :pos2:

На истата екскурзија отидовме со децата да се мочаме во така недограден паркинг плац и се мочаме и каа вака едно бело југо а внатре момче и девојче како се сексат :sekss: па после му го :pusk:...Тогаш ни беше празник на очите :icon_eek:. И после сите дојдоа и видоа а парот одма почна да се облекува...Најјако беше! После наредната ден праевме состав по македонски за екскурзијата и тогаш наставничката вика: Во составот напишете како сте ја поминале последната екскурзија ама да го скокнете оној МРСЕН дел :pos2:

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.603
Поени од реакции
13.301
Професорката: Значи, кој ќе оди на екскурзија нека крени два прста.
Една забегана школска: Ееее арно ме потсетивте, ми се моча. :kesa:

П.С Еве финта за да скрените пажња и да се исцапате од смеење. Коче биди штама на час, станете и на цел глас издерете се: ДОБРО КОЈА БУДАЛА ГО КЛАДЕ ТОПЧЕТО НА НЕОНКИ?! Сите ко избезумени че се пулат, вклучувајќи го професоро! :pos:

Ti Si

Црнец
Член од
27 јули 2008
Мислења
269
Поени од реакции
10
Nekoi od niv....
1.Gubevme 4as i so upajla4 i sprej se brkavme niz u4ilnica...
2.Na site profesori im pravam rok4inja,pa koa site im se smejat u faca ovie se 4udat...
3.Profesorka po likovno kreva u4enik koj zboruvashe na 4as,i taa samo primeri dava(i smeski),i go prasuva:
profesorkata:Vo vojna,ti do tebe ja imash devojkata koja najvishe na svet ja sakash,i nekoj so oruzje odi nakaj devvojkata da ja probodi,i ti shto kje napravish...
Ivan:kje se trgnam na strana(site se kezat)
Profesorkata:ali ti ja sakash mnogu,sho ponatamu posle nejzinata smrt kje napravish...
Ivan:kje najdam druga.....
4.Na profesorka i vperiv sreden prst u faca bidejki me zapisha za otsuten iako bev prisuten,a bev miren,i otkako i kazav da me izbrishe mi odgovori deka ne i bilo gajle...
5.Profesorka po biologija go prasuva eden u4enik:
Profesorkata:Ti so shto disish
Goran4o:(nesiguren)paaa so beli drobovi
Profesorkata:Sigurno?(go zaebava)
Goran4o:ustvari ne....so crni drobovi diseme
6.Isto so goran4o....
Profesorkata:isko4i i pokazi ni kaj e avstralija na karta
Goran4o:(iska4a) i vperuva nakaj azija
Profesorkata:Goran bez seguvanje,pokazi kade e avstralija(iznervirana)
Goran4o:vperuva nakaj afrika
Smesnoto:go ostai na polaganje
7.Profesorkata:Aleksandar gledaj vo tabla ne niz prozor
Ja:dobro profesorke
Profesorkata:shto gledash tolku
Ja:ververi4ka
Profesorkata:kade e da ja vidam?
Ja:Neam veze

Aj dosta se....sleden pat poishe....

Член од
12 октомври 2007
Мислења
1.482
Поени од реакции
22
Имам многу ама не ми текнуват во моментов.:pos2::pos2:

Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.202
Поени од реакции
1.943
Па, во моментов ми текнува кога еден ученик од село што беше, донесе во класот полно ќесе цреши или вишни, не сум сигурна, и цел клас на одмор јадеше.:)

Се сеќавам исто така кога едно дете од друг клас донело ајвар во школо, и на големиот одмор си постелиле на клупа и јаделе исто како да се дома.Само што, кратко им траеше задоволството затоа што дежурниот професор ги виде и ни ајвар ни леб не се виде после.:)

Член од
12 октомври 2007
Мислења
1.482
Поени од реакции
22
Па, во моментов ми текнува кога еден ученик од село што беше, донесе во класот полно ќесе цреши или вишни, не сум сигурна, и цел клас на одмор јадеше.:)

Се сеќавам исто така кога едно дете од друг клас донело ајвар во школо, и на големиот одмор си постелиле на клупа и јаделе исто како да се дома.Само што, кратко им траеше задоволството затоа што дежурниот професор ги виде и ни ајвар ни леб не се виде после.:)
За Каракаљашо ли кажуваш :wink::wink:

Overload

Urban Legend
Член од
31 август 2008
Мислења
34
Поени од реакции
2
леле немате поим колку се изнасмеав читајќи ги вашите случки....ама чекајте и јас да ви кажам некоа..

Одевме на екскурзија во Крива Паланка и требаше да одеме во некој манастир и отидовме шо отидовме и после назад класниот зборуваше безобразни прикаски и ни зборуваше за неговите глупости во војска кога служел :pos2:

На истата екскурзија отидовме со децата да се мочаме во така недограден паркинг плац и се мочаме и каа вака едно бело југо а внатре момче и девојче како се сексат :sekss: па после му го :pusk:...Тогаш ни беше празник на очите :icon_eek:. И после сите дојдоа и видоа а парот одма почна да се облекува...Најјако беше! После наредната ден праевме состав по македонски за екскурзијата и тогаш наставничката вика: Во составот напишете како сте ја поминале последната екскурзија ама да го скокнете оној МРСЕН дел :pos2:
Го памтам тоа ... Заедно бевме :pos2::pos2::pos2:

Lucio

титула по желба
Член од
26 јуни 2006
Мислења
871
Поени од реакции
41
Некоj си состав требало детто (не го кажувам) да прочите, и си станува: „Овоj состав коj е напишан од македонскиот автор Чоле Кашуле..“ и таканатамо тии работи.. :)

^MooN_RideR^

Blue in HearT
Член од
20 април 2006
Мислења
853
Поени од реакции
48
Класен ми беше ного добар човек ама как свире само на гитара.....

А мислам дека он беше фатил некој со вино а Ацо Тасев ги беше фатил тии со ајверо

Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.202
Поени од реакции
1.943
Да.:)

Класен ми беше ного добар човек ама как свире само на гитара.....

А мислам дека он беше фатил некој со вино а Ацо Тасев ги беше фатил тии со ајверо
Грешка си.:)
Аман бе, и со вино ли некој се фатиле? Не знам за тоа.

А инаку, кога сме веќе кај школски глупости и кај Ацо Тасев, да спомнам дека еднаш додека предаваше, јас и другарка ми што седеше до мене, не можевме да престанеме да се смееме, а не опомени околу 2-3 пати, но ние никако да престанеме и затоа не извади на табла.Ама џабе беше, ние уште повеќе се изнасмеевме висејќи пред табла и пред сите деца.:) Среќа што заѕвони ѕвончето зашто го зеде дневникот да не испрашува, па на крај само ни ги искуба ушињата.:jaj::pos2:

Kajgana Shop

На врв Bottom