Кошаркарски актуелности

Billa Bong

I love Basketball
Член од
14 август 2006
Мислења
6.590
Поени од реакции
11
-Kristapsa Valtersa во Динамо Московски Регион:)

-Хапоел Јерусалим прави тотални реформи во екипата:
1/
Marcusa Slaughtera исфрлен од екипата заради не почитување на клубските правила
2/Доведен
Noela Felixa

Billa Bong

I love Basketball
Член од
14 август 2006
Мислења
6.590
Поени од реакции
11
Јуркович во Телеком

И многу жежок трансфер Ибраим Кутлај во ПАОК!

Бранко Јорович во Хемофарм

Сапун

. . .
Член од
10 јули 2007
Мислења
1.642
Поени од реакции
4
Игор Јокич во Словaн .Полусе3онскиот скор му беше 20.4 поени,3.4 aсистенции по нaтпревaр

Сапун

. . .
Член од
10 јули 2007
Мислења
1.642
Поени од реакции
4
Николa Пекович сегaшниот игрaч нa Пaртизaн е блиску до Пaнaтенaикос.Но сепaк тренерот нa Пaртизaн сaкa дa го зaдржи додекa Пaртизaн не влезе во Топ 16 во Евролигaтa.Пекович е исто тaкa е бaрaн и од многу други европски тимови но исто тaкa и од некои Нбa тимови

Billa Bong

I love Basketball
Член од
14 август 2006
Мислења
6.590
Поени од реакции
11
Николa Пекович сегaшниот игрaч нa Пaртизaн е блиску до Пaнaтенaикос.Но сепaк тренерот нa Пaртизaн сaкa дa го зaдржи додекa Пaртизaн не влезе во Топ 16 во Евролигaтa.Пекович е исто тaкa е бaрaн и од многу други европски тимови но исто тaкa и од некои Нбa тимови
Оштета којзнае колкава ќе биде за Партизан...:nesum:

Кавадарчанец

Бадр Хари фан
Член од
18 декември 2007
Мислења
4.156
Поени од реакции
29
Оштета којзнае колкава ќе биде за Партизан...:nesum:
Zosto be daaa sekogas najdobrite si odat lani Kosta Perovic sega Pekovic do godina i Velickovic ke ni go zemat ne biva taka ako sakat da pravat dobar tim treba da zadrzat nekoi igraci.

Сапун

. . .
Член од
10 јули 2007
Мислења
1.642
Поени од реакции
4
Ивковиќ на клупата на Србија

Душан Ивковиќ е новиот селектор на репрезентацијата на Србија.
Денес тој и официјално ќе биде промовиран за наследник на Зоран Славниќ, кој го напушти кормилото на Србија по завршувањето на ЕП 2007.

Ивковиќ ќе потпише четиригодишен договор, кој предвидува тој да ја води селекцијата на Србија до ЛОИ во Лондон во 2012 година. Целта на Ивковиќ ќе биде да ја врати Србија во врвот на европската и светската кошарка.
На последното ЕП Србија заврши на 13. место, без ниту една победа и беше елиминирана во првата рунда. Слабите резултати беа продолжение на неубедливите настапи на Србија и Црна Гора од претходните неколку светски и европски форуми.

Ивковиќ е еден од најуспешните тренери во поранешна Југославија. Тој ја предводеше Југославија до титулите светски шампион во 1990, и европски шампион во 1989 и 1991 година. Ивковиќ беше предводник и на селекцијата на СР Југославија, која стана европски шампион во 1995, 1997 и 2001 година и светски шампион во 1998 година.

Србија е потенцијален противник на Македонија во квалификациите за ЕП 2009 во Полска.
Ждрепката за овие квалификации ќе се одржи на 16 февруари во Венеција.

Кавадарчанец

Бадр Хари фан
Член од
18 декември 2007
Мислења
4.156
Поени од реакции
29
1GS KK PARTIZAN REAL MADRID 17-21 21-20 38-41 15-20 19-19 72-80
Uste eden poraz na PARTIZAN dali e razumno da go prodadat Nikola Pekovic.

Член од
31 јануари 2008
Мислења
6
Поени од реакции
0
Vo Makedonija nema kosarka? jasno li vi ? Korumpirani treneri na sekoj cekor koj? veli deka nasite zemale 2000e cisti carsiski muabeti te dogovarat na 700e ti davat 5000 den. 4 meseci i posle ako ne ti se dopaga odisi kaj go im oba samo vo makedonija, astrncite sto doagat tuka so niv se pere pari razbirate li>

Член од
31 јануари 2008
Мислења
6
Поени од реакции
0
sosto Petar Naumoski nisto ne e vo mak.kosarkta sto mislite zosto?Pa kosrakata ne ja vodat kosrakari kako sto e vo svetot tuku vlubenici vo kosarkata kade ke ne odnest tie vo Bugarija??!!!!!

Billa Bong

I love Basketball
Член од
14 август 2006
Мислења
6.590
Поени од реакции
11
Петар ?

Брат смири се...не ги уништувај темите....те молам glup:

Сапун

. . .
Член од
10 јули 2007
Мислења
1.642
Поени од реакции
4
Хрватскиот интернационалец Гордан Гиричек се враќа во Европа?

"Почнав да ја губам самодовербата и постојано се прашувам каде грешам. Секоја размена за мене е голем шок, мислам дека тоа веќе е премногу. Имам неколку понуди ид квалитетни тимови од Европа и може многу лесно да се вратам назад", изјави Гиричек.

Слабите игри на Гиричек оваа година и во дресот на Јута и во дресот на Филаделфија го натераа да размисли дали ке својата кариера ќе ја продолжи во Нба лигата или во Европа.Едни од можните алтернативи во Европа за Гиричек се Реал Мадрид и Олимпијакос.

Сапун

. . .
Член од
10 јули 2007
Мислења
1.642
Поени од реакции
4
Дaмир Мaркотa во Жaлгирис.

Јaксон Вромaн во Литвус.

Kajgana Shop

На врв Bottom