Mетал

• Креатор на темата Креатор на темата guitardemon666
  • Време на започнување Време на започнување

Метал

• Обожавам

Гласови: 623 54,4%
  • Слушам чат-пат

Гласови: 287 25,0%
  • Не ми прави толку мерак

Гласови: 104 9,1%
  • Неможам органски да го поднесам

Гласови: 132 11,5%

• Вкупно гласачи
    1.146
Ае доста карање стварно , во право е АрхангелОФДет
Еве ви некој песни што ми легнаа на уво неделава :
Symphony X- Set the world on Fire
God Forbid - The End of the World
Six feet Under - Amerika the Brutal

Enslaved - Path to Venir
И за крај :
Bring me The Horizon - Pray for Plagues
http://www.youtube.com/watch?v=AWggPLXeOkU

За вокали збориме, и за вокали ти реплицирав, читај го мојот пост.
Вокалот на Silencer е вистински болен. Со други зборови, чоекот е на медикаменти и институционализиран, а музикава му е како лек, издувен вентил. Реална слика се на неговата душа, не вади ништо со сила и не вади такви вокали од чиста мира што прави метал. Ништо нема исфорсирано. Реков ова е надвор од секоја димензија, а за да навлезеш во нив, малце ке се потрудеше да ги проголташ, да ја ислушаш инструментализацијата која наводно ти се допаѓа, и ке ја пронајдеше приказната на чоеков кој веќе има нов проект за новото лечење.

Јес да све ова што пишав нема уопште да те тангира, што е тоа е.
кога сме кај silencer, првата песна Death - Pierce Me,првиот пат кога ја чув мислев типот се онака вришти нешто,од болка или сл. не пее уопште, али ме изненади па песната дури и текст имала.иначе албумот у глобала ми се допадна.а околу коровите и не ги ногу сакам,освен некои ствари како August burns red,шо стварно се ок,Between the buried and me-progressive deathcore типовите се лудница,i protest the hero.

Епа бате ете ти каде глобализираш а не набројуваш имиња... дај бе дај примери да видиме каде тоа има умешано КОР елементи во овие музики! И ова шо си го пишал според тебе НЕ Е ТВРДЕЊЕ ДЕКА СЕ ИМА КОР И СЕ Е КОР???!!! Па уште ми викаш не сум у право а ете ти кај пише еден пост погоре од твојот.. ете ти и пак зашо знам дека не си ни читал шо сум цитирал... ајт поздрав и пази шо пишеш пред да негираш нешо шо друг пишал..

еј... гледај една работа, пак ке ти повторим... зборев за влијанието на ХЦ у металкор/мелодик дет/деткор/треш и тн и тн....а ти немаш чуено(доволно) кор бендови за да коментираш кое/што/колкаво и какво е влијанието на ХЦ у таа музика...
реков дека ДО НЕГДЕ!!!! хардкорот има влијание врз трешот и мелодик дет металот... пример.. Chimaira-Resurection(како најизразено, за треш метал) Alove For Enemies(конкретно најновиот албум) Stemm - A song for the inacurable Heart(со честа употреба на клин вокали), па до негде и Тривиум има кор елементи ... тоа се релативно млади бендови... а ништо не реков за пионериве, т.е постарите бендови како Креатор и сл... а друг доказ за тоа ти е појавата на 3-4 подвидови пр. стонер-метал, слаџ метал, саутерн метал...
п.с овој ми е последен пост у оваа конверзација,бидејки неможам да се расправам веќе,слушај си тоа што си сакаш,нема да ти ги откорнам ушите ако не слушаш(и не поднесуваш) се што завршува на кор... ајт позз... и немојте толку да потценувате....

Од новото ЕП на Opeth, дали само јас приметувам (пак) некои reverse стихови на 4:07 од Mellotron Heart?

Ок е се тоа, ама не ми е јасно како ти се допаѓа вокалов, а не можеш да ги поднесеш Дечиштата:):)...јебига се е до вкус...има многу бендови што ги обожавам а вокалот ми е тапа и ради него не ги слушам толку колку што би ги слушал со подобар...така да нема везе шо не го слушам Silencer зашо не сум навлегол, туку вокалот ми остаил ептен лош впечаток, и едноставно не можам.

Ок пер, ама кажи ми како тоа ХК и металкор вокалите ги сврстуваш во стандардни вокали кои треба повеќе да ми се свиѓаат од вокали ко на пример Silencer :)))

Па и металот со класиката има сличности и ај сеа за тоа треба се да е без вокал (оти нели класика вокал нема)?

:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2: Прочитај се што пиша, и прочитај ја шо пишав :pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

Како фан на најтвиш моеш да речеш перфектна во најтвиш.. ама во металот? Да не забега малце бе брат? За да биде перфектна треба СИТЕ да ја сакаат.... па не ја сакам ја, не ја сака перо, НЕ Е ПЕРФЕКТНА... ТЕБЕ ТИ Е ПЕРФЕКТНА.... НЕ ГЛОБАЛИЗИРАЈ!!!!!

!!!!!!!

Извичнициве ти се најјакиот дел од постовиве.
Од твој аспект не постои перфектност во металот. Јесте?

Зашо го тераш да му се засвиѓа? Си пиша шо мисли и нема зашо да го тупиш да почне да слуша тоа...

А за ова не ни треба да ти реплицирам пошто ти е дебилно вмешувањево. Он мене ми се убаци, ја никого не терав на ништо.

П.С. не го тупи, нигде у постот на jamey jasta не пишува дека се е кор. Пишува дека деткор/металкор, мелодик дет и треш метал внесуваат кор елементи (Јес да металкор/деткор сами по себе имаат кор елемент), а овие 3-4 правци не се се во металот.

И за крај :

хаха... не ми е јасно зашто остави еден коментар против деткорот(да да, ја има наставката кор, малце досаден испаднав ама ете) а ги сакаш бринг ми д хорајзон???
иначе, мислам дека бмтх(и сличните како нив) се причината зашто вие викате дека се дечишта(не само вие, туку и други), но уствари овие се смешници, особено овој Оливер Сајкс(вокалот) кој стварно се курчи бекстејџ, имаше еден инцидент со девојка итн и тн...
шо знам, ми беа интересни порано, но онака, една недела највеќе... бидејки увидов дека е стварно пиче овој вокалистов, и така...

А за ова не ни треба да ти реплицирам пошто ти е дебилно вмешувањево. Он мене ми се убаци, ја никого не терав на ништо.

П.С. не го тупи, нигде у постот на jamey jasta не пишува дека се е кор. Пишува дека деткор/металкор, мелодик дет и треш метал внесуваат кор елементи (Јес да металкор/деткор сами по себе имаат кор елемент), а овие 3-4 правци не се се во металот.

а и ја не ти се убацив на тебе... ти почна да се вмешуваш, кога ја збореф за најтвиш и витин темптејшн...:smir: ... ај толку веќе не се расправаме...

хаха... не ми е јасно зашто остави еден коментар против деткорот(да да, ја има наставката кор, малце досаден испаднав ама ете) а ги сакаш бринг ми д хорајзон???
иначе, мислам дека бмтх(и сличните како нив) се причината зашто вие викате дека се дечишта(не само вие, туку и други), но уствари овие се смешници, особено овој Оливер Сајкс(вокалот) кој стварно се курчи бекстејџ, имаше еден инцидент со девојка итн и тн...
шо знам, ми беа интересни порано, но онака, една недела највеќе... бидејки увидов дека е стварно пиче овој вокалистов, и така...
Каде сум оставил коментар против деткор?? Или се што завршува на кор??

Ок пер, ама кажи ми како тоа ХК и металкор вокалите ги сврстуваш во стандардни вокали кои треба повеќе да ми се свиѓаат од вокали ко на пример Silencer :)))
Пер па незнам, поприфатливи ми се...не знам као да ти објаснам...едноставно поише ми го има шмекот:):) Нејсе де, тоа е:)

а и ја не ти се убацив на тебе... ти почна да се вмешуваш, кога ја збореф за најтвиш и витин темптејшн...:smir: ... ај толку веќе не се расправаме...

За мене и за Киро Хаметовски збори, не за муабетот со тебе --+--

Пер па незнам, поприфатливи ми се...не знам као да ти објаснам...едноставно поише ми го има шмекот:):) Нејсе де, тоа е:)

Eпа затоа ти спомнав стереотипи. Нема врска, се размуабетивме :)

е вака сеа.. за вокалите.. ВКУС е у прашање.. прво.. да знаеш дека не слушаме сите најтвиш и боргир за нив да ги земеш за пример... некој од нас сакаат треш, пауер, дет (шо ти ги прекрстуеш у трешкор, деткор и слично.. зашо според тебе сите бендови се КОР!) ете ја сакам Креатор стил вокал, вајолејтор (сигурно се трешкор нели?) или пауер вокали... Хамерфол (најпознат пауер-КОР бенд... јеа рајт..) имаат јак СКРИМ ВОКАЛ (зашо хаце е само дерење мора да се дере ако е пауер кор... јеа рајт..) значи доста со тоа хаце твое... не им се свиѓа на сите... а вокалот пее ко да СЕРЕ! ја тие звуци дур сум на шоља ги испуштам... ако сакаш кажи ќе ти снимам некој КЕЊАМ-КОР албум...

еј, морам и на ова да обрнам внимание... човече, па боље ке слушам вокал кој звучи ко да сере, него ли да цепам Канибал Корпс и да слушам вокалист исти како Стивен Хокинг кога грди... ајт толку веќе од мене... а Гижо, извини мислав дека на мене се однасаше муабетот...

еј, морам и на ова да обрнам внимание... човече, па боље ке слушам вокал кој звучи ко да сере, него ли да цепам Канибал Корпс и да слушам вокалист исти како Стивен Хокинг кога грди... ајт толку веќе од мене... а Гижо, извини мислав дека на мене се однасаше муабетот...
Chris Barnes (ex-Cannibal Corpse) е еден од најквалитетните вокали во extreme металот, додека кор серење или плачење на микрофон секој може. Срамота е Cannibal Corpse да се споредуваат со кој било ХЦ бенд.

Symphony X- Set the world on Fire
God Forbid - The End of the World
Six feet Under - Amerika the Brutal

Enslaved - Path to Venir
И за крај :
Добри песни ама на дечкиве не можеш да им расипеш нарав за карање:pos2:

Chris Barnes (ex-Cannibal Corpse) е еден од најквалитетните вокали во extreme металот, додека кор серење или плачење на микрофон секој може. Срамота е Cannibal Corpse да се споредуваат со кој било ХЦ бенд.

а ко демек неможе секој тоа да го испее??? (за Канибал Корпс зборам)
аj слушни ова подолу па речи дали е само нормално дерење...
немаш чуено кор бендови, за да увидиш какви се вокалите и останатото од таа музика... само така си умислил дека тоа е дечачка музика и тн...
не ве терам да ја слушате таа музика, него нервира ме кога некој збори глупости за тој вид на музика...
п.с

Stay Br00tal!!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom