Mетал

• Креатор на темата Креатор на темата guitardemon666
  • Време на започнување Време на започнување

Метал

• Обожавам

Гласови: 623 54,4%
  • Слушам чат-пат

Гласови: 287 25,0%
  • Не ми прави толку мерак

Гласови: 104 9,1%
  • Неможам органски да го поднесам

Гласови: 132 11,5%

• Вкупно гласачи
    1.146
И сеа што кажа?Пак си останува тоа дека Металика го издигнаа металот,без разлика дали се сега срање или богови,пак новајлииве слушаат метал заради нив,мислам,почнуваат со нив.

има доста шо почнале со нив ама има и доста шо не почнале со нив :) не сум почнал со нив и не сум ги сакал и не ги сакам :) знам и еден куп луѓе шо мислат ко мене :)

Ако бројката на тие што не почнале со нив изнесува барем 100(иако 100 е премалку),пак некако можеш да речеш не го издигнале металот,ама сепак,поголема е бројката на тие што почнале со нив.(ова ко со статистики дојде :))
И сам кажа претходно,некој рапер ти рекол Металика биле најбољи или нешто слично нема врска што,што значи он од метал само нив ги знае,што пак значи тие го издигнале металот,го популализирале.Ако не па,шо не рекол Креатор дека се најбољи или некој други.

Финтата е што многу металци почнале со Металика зашто тие се комерцијализираа. После кој сакал да прошири повеќе видици за металот се навлегувал подлабоко и наоѓал други бендови. Ипак не треба на Металика да се плука. Јес да се срање у последно време ама си имаа порано јаки песни.

Морам да ја споделам мојата нова љубов:wub:

Aaaa....Anathema се ебење:vozbud: дури ми се плаче од радост :love2:

Aбе види... металот е андерграунд музика... не е музика шо некој треба да си иде у розефко и да ја слуша (а со металика се дешава) и да ми вика рапер у школо МЕТАЛИКА СЕ НАЈБОЉЕ... ако опстојат како андерграунд бенд (значи од металци да живеат а не од сите) онда се ок... а и ја можам да напраам еден јак албум и 52636565 срање албуми и да меслуша комшиката заедно со цеца у иста плејлиста ... и ја ке иам пари а ти ке си останеш голтрак... тоа го напраиле металика брат... го предале металот... а за перл џем... па можда одскокнуваат ама гранџ се... и металика одскокнуваат од тоа шо беа (треш) па ми иде типче 7 одд и ми вика металика најбоље треш... и го глеам и ми иде да му врзам една... иначе си слушам многу музика топ ми е...

И според тебе Kill 'Em All, Ride the Lightning, Master of Puppets, ...And Justice for All не чинат?

има доста шо почнале со нив ама има и доста шо не почнале со нив :)

Повекето од тие што почнале со Металика почнале со Nothing Else Matters, тие се не-металци, позери, шмизли ... Вистинските металци почињаат со Мејден, Слеер, Пантера, Џудас Прист, Лед Цепелин .. итн ...

Повекето од тие што почнале со Металика почнале со Nothing Else Matters, тие се не-металци, позери, шмизли ... Вистинските металци почињаат со Мејден, Слеер, Пантера, Џудас Прист, Лед Цепелин .. итн ...
Black Sabbath, Deep Purple .....итн :)

И според тебе Kill 'Em All, Ride the Lightning, Master of Puppets, ...And Justice for All не чинат?

Кил ем ол не ми се свиѓа... рајд д лајтинг и мастер се добри а џастис им е најбоље од нив според мене мада има тупење ташак од 10 минути ама пак...

Black Sabbath, Deep Purple .....итн :)

Креатор, Дистракшн, Содом, Танкард :) Има со шо да се почне... немора да е комерцијала... комерцијалата ни носи позери нови само... и се согласуем со алекс и со фолен ејнџел... мада ја не сум почнал со сите...само мејден и слеер од горенаведените :) по потешко сум забегал :)

ПС! симнете го новиот на креатор! Го најдов сеа на нет идете даунлоуд одма! ALL HAIL KREATOR! ALL HAIL MILE!

ПС! симнете го новиот на креатор! Го најдов сеа на нет идете даунлоуд одма! ALL HAIL KREATOR! ALL HAIL MILE!
Треба да излезе на 13 Јануар 2009 .. кај си го нашол ?

Едит:Го најдов !

Може и на мене линкови за Креатор? Не можем нигде да најдем

Ова се групите кои ги сакав а за пантера немам зборови како што се забележува уште ги обожавам иако слушам блек и треш моментално

Хехе ама стварно е јак ХОРДС ОФ КЕОС!!!! И мило ми е шо толку луѓе се запнале по креатор, мај фејворит бенд :)

Досега 50 пати го преслушав
Не тропај бе
Рече дека ги мразиш Креатор и дека немаш музика од нив:tapp::baeh::tapp:
Иначе новиов од креатор е закон затоа што сум болен имав време два пати да го преслушам
го симнав денеска
закон

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom