Fortune
шодаенешчо
- Член од
- 9 мај 2005
- Мислења
- 12.493
- Поени од реакции
- 183
Кога барем едниот ќе почувствува знаци дека е можно врската да стане монотона, најголема грешка е да се премолчи и да се тера по старо. Колку и да не сакаш, премолчувањето влијае негативно, не си задоволен од она што се случува, се создава атмосфера на напнатост и нервоза која предизвикува незадоволство и кај другиот. И што настапува? Збунетост или партнерот не ни знае што ви се врти во главата, сигурно не ви шета во мислите и да знаете што точно мислите.
Како може некој да рече дека врската му е монотона? Нема ли способност да се зафати со проблемот? Да разговара и отворено да каже што му пречи? Убаво кажа погоре Кенгур:
Спонтаност.
Можеби може да се врати во некоја нормала врската ако настапи монотонија, но за тоа треба и двајцата да имаат желба.
Точно, двајцата дозволиле да се случи тоа.
Второ. Велиш дека сеуште постои љубов. Како знаеш дека постои, кога велиш дека не знае или не сака да ја искаже? Треба некој да ти покаже, за да знаеш дека те сака.
Трето. Пасивно да си чекаш и да оставиш се` на надежта? Ако не направиш сам да биде подобро, чекањето и времето самите нема да направат. Ако партнерот не знае колку ти пречи или гледа дека не реагираш (ќе го протолкува како да ти одговара и тебе така), ќе продолжи да си се однесува исто. Човек продолжува да прави нешто додека не сфати дека е погрешно.
Се извинувам што си зедов слобода и се извинувам ако те навредив со нешто (не било намерно). Не можев да се воздржам да не пишам:smir:
Како може некој да рече дека врската му е монотона? Нема ли способност да се зафати со проблемот? Да разговара и отворено да каже што му пречи? Убаво кажа погоре Кенгур:
Јас разбирам да сакаш да поминуваш повеќе време со тој што го сакаш, никогаш да не ти е доста. Но, колку и да ти е интересно со некој, сигурно ти се појавува желба да се движиш и меѓу други луѓе (не мора посебно, може и двајцата), да се дружиш, а не точно во толку и толку часот да знаеш што ќе правиш (секој ден).тоа не зависи од љубовта, туку од партнерите колку ќе го дозволат тоа. со повторување на едни исти работи во врската и затварање во круг во кој се само двајцата партнери, настанува монотонија.
Спонтаност.
Можеби може да се врати во некоја нормала врската ако настапи монотонија, но за тоа треба и двајцата да имаат желба.
Што е тоа „ништо ново не се случува”? И колку може да трае тоа?TeDDy BeaR напиша:Pa mislam deka e normalno vo edna dolga vrska da dojde do period na monotonija koga "ama bas nisto novo ne se slucuva", no seto toa e rezultat na odnesuvanjeto na dvajcata partneri... zasto tie dozvolile toa da se sluci....
Точно, двајцата дозволиле да се случи тоа.
Прво. И тебе сеедно ти е? Верувам дека не ти е сеедно. Штом не ти е, зошто не преземеш нешто во врска со тоа? Па само ти да се трудиш, не ти доаѓа преку глава? Дали воопшто си му кажала дека ти пречи што не вложува и тој за врската да се одвива нормално? Јас сум за тоа веднаш да знае партнерот дека нешто ни пречи. Колку повеќе одложуваш нешто, толку полошо.TeDDy BeaR напиша:Ama eve na primer, vo mojot slucaj, bidejki se naogam vo edna takva faza vo vrskata, sto koga samo edniot se trudi a drugiot ne mrdnuva ni so maloto prste? I treba da raskinam so deckoto samo poradi toa? Mislam deka toa ne e dovolna pricina, zasto sepak se uste postoi ljubov, sto za zal toj ne znae ili ne saka da ja iskaze za da ni bide podobro... I sega sto ponatamu? Ostanuva samo da cekas.... i da se nadevas deka nesto ke se promeni
Второ. Велиш дека сеуште постои љубов. Како знаеш дека постои, кога велиш дека не знае или не сака да ја искаже? Треба некој да ти покаже, за да знаеш дека те сака.
Трето. Пасивно да си чекаш и да оставиш се` на надежта? Ако не направиш сам да биде подобро, чекањето и времето самите нема да направат. Ако партнерот не знае колку ти пречи или гледа дека не реагираш (ќе го протолкува како да ти одговара и тебе така), ќе продолжи да си се однесува исто. Човек продолжува да прави нешто додека не сфати дека е погрешно.
Се извинувам што си зедов слобода и се извинувам ако те навредив со нешто (не било намерно). Не можев да се воздржам да не пишам:smir: