A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Не глумам дрвен адвокат, ти праша, јас ти одговарам.

Е сега што не одговарам како што сакаш ти, тоа е друг муабет. Мене не ми се верува дека има некој толку делузионален, да немал ЦЕЛА година (12 месеци) по 70% од времето интернет (5 дена од неделата) и пак редовно да ги плаќал сметките.
Поготово не некој, како тебе, со екстра добар адвокат. Така да, пробувам да разберам која е твојата поента на присуството на темава...дали е чисто онака, форумско јачање или пак имаш некаков таен мотив да ги оцрнуваш Кејблтел ради неколку дена што си немала интернет?

Па мајкуму, ти викам, не сме наивни, ако веќе почнуваш приказна...докажи ја цела. :)
Leandra напиша:
ако се обидат да ме тужат
Прочитај во кој контекс спомнав адвокат.Во мојот случај имаа некој проблем со сигналот,цела година имаше проблем,значи немаше по цели денови,па доаѓаше кај 18ч до 20 имаше,па повторно немаше.Да ги побарам и постовите на темава од тоа време.Плаќав и се жалев,верувал ти или не.
Иначе имам таен мотив,они се перфектни и јас имам намера да ги оцрнувам.Тебе кој ти е мотивот на темава?

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Прочитај во кој контекс спомнав адвокат.Во мојот случај имаа некој проблем со сигналот,цела година имаше проблем,значи немаше по цели денови,па доаѓаше кај 18ч до 20 имаше,па повторно немаше.Да ги побарам и постовите на темава од тоа време.Плаќав и се жалев,верувал ти или не.
Иначе имам таен мотив,они се перфектни и јас имам намера да ги оцрнувам.Тебе кој ти е мотивот на темава?
Еве ми го мотивот - јас имав проблеми со телефонот, им се јавив и им кажав, не дојдоа. Утредента отидов и им кажав, дојде екипа истиот ден.

Кога имав пак проблеми, не им се јавив, отидов кај нив и им кажав - дојдоа. Кога на времето пред Кејблтел да ја превземе кабловската, се викаше Зора - ми крадеа гигабајти во интернетот, отидов и се искарав. Веќе не ми крадеа.

Али кога имав проблеми со телефонот (лош сигнал, шуштење), не дојдов на темава за да пишам "АБЕ ЈА 25 ДЕНА ОД 30 НЕАМ ТЕЛЕФОН АМА ПАК СУМ ДОБАР ГРАЃАНИН И ПОРАДИ МОЈОТ МОРАЛЕН КОДЕКС ИМ ПЛАЌАМ :(" и да изигравам некаква жртва. Мразам такво однесување, кое на форумиве е се почеста појава.

Ако си била на договор, си можела да собереш докази и да ги откажеш.
Ако си била без договор, си можела да смениш провајдер - бар Т-Хоум го има насекаде.

По трети пат, да не се праиме наивни.

Армин plz само мене не ме бриши. : )

Член од
1 септември 2009
Мислења
166
Поени од реакции
56
Направи скриншотови (рандом редослед) од различни времиња од денот, кога не мрда нетот како сега пред некое време што беше. Е тогаш во такви услови кога ти си во предност (имаш доказ) кога ќе ти се јават дека немаш платено или слично, кажи им дека имаш зачувано скриншотови кои докажуваат дека не го испорачуваат она што го тврдат според договор, и воедно дека си во консултација со адвокат т.е. ќе ги дадеш ти нив на СУД! да видиш како одма ќе размислат двапати дали да те исклучат! (иако немаш платено) а камоли да те тужат они тебе :pos: нема да им тенке! остај го овој над мене што збори :)

П.С. Немора да ти спомнувам да бидеш со цврт и агресивен став, нели.
Јас минатата година немав интернет 5 дена во неделата,па плаќав редовно.И се жалев и ништо не направија.А имам супер адвокат,ќе ги ручкам ако се обидат да ме тужат :)
Има една зезанција во врска со целава таа работа. Ако се сеќавам добро во договорот им стои дека се обврзуваат да ја испорачуваат услугата во минимум одреден процент од времето (90 и нешто проценти од времето во месецот).

Така да според времето колку долго немало нет зависи дали го прекршиле уговорот или не.

Идејата да ги тужиш е во најмала рака „романтична“ но не и неизводлива, штом имаш адвокат и ако си доволно на***чена тужи ги. Јас ионака нон стоп ги давам по телефон од типот сакам ова сакам она, ако им плаќам барем да имаат минимална претстава што е тоа што јас го сакам од нив :blabla::zid:

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Има една зезанција во врска со целава таа работа. Ако се сеќавам добро во договорот им стои дека се обврзуваат да ја испорачуваат услугата во минимум одреден процент од времето (90 и нешто проценти од времето во месецот).

Така да според времето колку долго немало нет зависи дали го прекршиле уговорот или не.

Идејата да ги тужиш е во најмала рака „романтична“ но не и неизводлива, штом имаш адвокат и ако си доволно на***чена тужи ги. Јас ионака нон стоп ги давам по телефон од типот сакам ова сакам она, ако им плаќам барем да имаат минимална претстава што е тоа што јас го сакам од нив :blabla::zid:
Точно така - јас ви давам пари, дајте ми ја услугата или чао пријатно. Има други кои ќе го направат тоа постручно од вас.
98% од времето мора да има интернет, така стои кај мене во договор.

Член од
6 септември 2007
Мислења
1.361
Поени од реакции
2.176
Јас имав проблем со нив претходниот месец, немав интернет 3 недели, нон стоп им се јавував и нон стоп ми кажуваа дека веднаш ќе пратат екипа, али никогаш не пратија. Додека не им испратив жалбено писмо на мејл, дека барам да не ја платам тековната сметка или да ми ја дадат гратис следната, по што ми стигна известување дека се извинуваат и сметката за следниот месец ќе ми биде free of charge. Од тогаш не сум имала проблеми..

Член од
1 јануари 2010
Мислења
1.940
Поени од реакции
1.486
Јас имав проблем со нив претходниот месец, немав интернет 3 недели, нон стоп им се јавував и нон стоп ми кажуваа дека веднаш ќе пратат екипа, али никогаш не пратија. Додека не им испратив жалбено писмо на мејл, дека барам да не ја платам тековната сметка или да ми ја дадат гратис следната, по што ми стигна известување дека се извинуваат и сметката за следниот месец ќе ми биде free of charge. Од тогаш не сум имала проблеми..
Колку време си на CableTel?

Z

Zoza

Гостин
poslednive dve nedeli posle 2h navecer (nautro) nema internet sabajle vo 9:20h eto go...zvonam sekoj den odgovor( imavme defek nesto ) pred nekoj den popladne okolu 18h nema zvonam (nemalo struja vo zgradava kaj niv kako togas telefonot im raboti ne mi e jasno ) denes baven baven nema do kade (zauzeto 2 sata veke)....neznam veke so da kazam osven KATASTROFA....

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Еве ми го мотивот - јас имав проблеми со телефонот, им се јавив и им кажав, не дојдоа. Утредента отидов и им кажав, дојде екипа истиот ден.

Кога имав пак проблеми, не им се јавив, отидов кај нив и им кажав - дојдоа. Кога на времето пред Кејблтел да ја превземе кабловската, се викаше Зора - ми крадеа гигабајти во интернетот, отидов и се искарав. Веќе не ми крадеа.
Абе мац за тебе знаеме,како мал на Тарзан гаќите ги носеше.Туку ваљда многу страшен им делуваш чим веднаш екипа ти пуштиле.
Озбилно сега,ги растуривме на телефон,екипи пуштаа после две недели,во ред беше ден два потоа иста песна.И во канцеларија одеше цимерката и пак беше џабе.Од т-хоум се жалат,јас во канцеларија ги користам нивните услуги и две недели ме оставија со проблеми во нет и телефон.За телекабел исто.Знаеш од кол на кол е работава.

--- надополнето ---

poslednive dve nedeli posle 2h navecer (nautro) nema internet sabajle vo 9:20h eto go...zvonam sekoj den odgovor( imavme defek nesto ) pred nekoj den popladne okolu 18h nema zvonam (nemalo struja vo zgradava kaj niv kako togas telefonot im raboti ne mi e jasno ) denes baven baven nema do kade (zauzeto 2 sata veke)....neznam veke so da kazam osven KATASTROFA....
Во последно време и ова се случува кај мене.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Абе мац за тебе знаеме,како мал на Тарзан гаќите ги носеше.Туку ваљда многу страшен им делуваш чим веднаш екипа ти пуштиле.
Озбилно сега,ги растуривме на телефон,екипи пуштаа после две недели,во ред беше ден два потоа иста песна.И во канцеларија одеше цимерката и пак беше џабе.Од т-хоум се жалат,јас во канцеларија ги користам нивните услуги и две недели ме оставија со проблеми во нет и телефон.За телекабел исто.Знаеш од кол на кол е работава.

--- надополнето ---

Во последно време и ова се случува кај мене.
Поштеди ме од твоите детски навреди. Ќе беше смешно, ако и Dre@mer не ти докажеше дека со ТОЛКАВИ ПРОБЛЕМИ, ти следува бесплатен месец интернет. Ако ти или цимерката сте се заинтересирале за работата, ќе го прочитавте договорот, ќе си имавте година дена безпари интернет. Ама полесно е на форум да сме јаки, нели? : )

Од друга страна, T-Home се докажани како најсигурни, еден инцидент не ја прави целата репутација - се дешава. Да му ебам матер, учиш статистика, распрашај се за T-Home: од 50 луѓе можеби 45 се задоволни од нивниот нет.

Од трета страна, ако Кејблтел SUCKS, тогаш испробај ги Телекабел, дали е тоа надвор од твојата комфорт зона? Што може да е полошо толку за да не ги пробаш?

Од четврта страна, имаш таму Neotel и некои слични мали провајдери, испробај се со нив.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Поштеди ме од твоите детски навреди. Ќе беше смешно, ако и Dre@mer не ти докажеше дека со ТОЛКАВИ ПРОБЛЕМИ, ти следува бесплатен месец интернет. Ако ти или цимерката сте се заинтересирале за работата, ќе го прочитавте договорот, ќе си имавте година дена безпари интернет. Ама полесно е на форум да сме јаки, нели? : )

Од друга страна, T-Home се докажани како најсигурни, еден инцидент не ја прави целата репутација - се дешава. Да му ебам матер, учиш статистика, распрашај се за T-Home: од 50 луѓе можеби 45 се задоволни од нивниот нет.

Од трета страна, ако Кејблтел SUCKS, тогаш испробај ги Телекабел, дали е тоа надвор од твојата комфорт зона? Што може да е полошо толку за да не ги пробаш?

Од четврта страна, имаш таму Neotel и некои слични мали провајдери, испробај се со нив.
Аман бе ти ли ќе ми кажуваш како беше? Ако сакаш верувај ако не иди легни одмори се,не напињај цел ден,страшна работа.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Медени срциња се. Не ми работат странските линкови моментално. <3

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Завера! Овие од Телекабел изгледа го бомбардирале седиштето на Cabletel кое се наоѓа на тајна локација. Едино се спасил кабелот за Кајгана...

Kajgana Shop

На врв Bottom