A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.247
Поени од реакции
57
како оди приклучивањето на Кабелтел, потребни се договори, колку се плаќа приклучокот, дали се плаќа модем и слични работи како за почеток?
Пакетите ѓи знам, немора да ги пишувате!

Член од
22 јануари 2008
Мислења
102
Поени од реакции
110
Вака сеа: користам Кејблтел интернет скоро година и пол или така нешо и можам слободно да кажам дека ич не го бива. Порано у главно имаше многу лош доунлоуд околу 300-500 кб/с коа плакав за 2 мб/с а сеа коа плакам за 4 мб/с има негде околу 1-2 мб/с оверал. Али тоа само кога го има нетот зш и порано и сеа многу често му се дешава да падне и да не дое со саати. Исто така можам да кажам дека дечките и девојчињата од Кејблтел ме имаат добро запамтено зашо поише никој се нема карано со нив од мене. Е сеа: ја у главно користам нет да играм World of Warcraft, и ако ја знаете играва ке се согласите со мене дека ако ви падне нетот дур праите нешо важно као истанца или раид џабе си трошел време. Иначе у последниве неколку дена мислам дека `се прели чашата` зш нетот е поише од ужасен (дур го пишуам ова падна 2 пати па сеа кажете вие дали е добар или не) и дефинитивно го мењам од 1 септември.
За сите тие шо сакаат да си стаат КејблТел бољи размислете уше еднаш коа ке го прочитате поустов!

Tacno, arno ama problemot e sto nemame asalen provajder u Makedonijava, na koj i da se stais isti k...c e.

Член од
16 ноември 2007
Мислења
26
Поени од реакции
0
КОнстантно паѓа конекцијата и кај мене, па морам да го ресетирам модемот, па кога сака закачува кога не па release, renew, и така секој ден по едно 10-ина пати. Со еден збор катастрофа и подршката никој никогаш не се јавува, барем јас коа звонам секоас е зафатено. Не се замарајте со кејблтел.

Член од
8 август 2008
Мислења
447
Поени од реакции
17
Изгледа не знаете дека прават пари од ваш повик кон нив. 3 денари плаќате за 1мин разговор со нивните "Демек Стручен" технички тим. Но тоа ќе го приметите кога ќе ви дојде тел сметката од македонски телекомуникации и се чудите од кај толку разговор. + Кути сега се малце подобри барем не чекаш многу, порано кога ќе те ставее на холд се чекаше и по пола саат. Имав другар сите песни ги научи како им идат по пат :tv:

Член од
22 јули 2006
Мислења
1.265
Поени од реакции
36
Барам мислење од корисниците на Кејблтел во врска со нивните пакети. Наскоро ќе почнат да нудат интернет и кај мене, па се мислам за трансфер кај нив. Дали има договор, ако има дали е на 1 година итн.
Нешто што најмногу ме интересира е дали ~95% од времето го има и дали се придржуваат на кратењето брзини веднаш по декларираните суми за трафик или пак не? А да, и брзината во кој опсег варира. :)

Член од
13 март 2006
Мислења
103
Поени од реакции
4
има некој у ново лисиче што е и е задоволен од нетот?
ја се разведов од нив пошто 2 години не им текна да сменат свич кој константно јебеше-1 пакет иде,2 не идат.никад више кај нив,и безпари да ми даваат нет

Oi!

Член од
26 август 2008
Мислења
313
Поени од реакции
6
abe so znam ja eve veke 2 meseca go koristam i da cuknam u drvo samo ednas mi ima padnato...
inace The Man se sklucuva dogovor na edna godina..brzinata e zadovolitelna(ustvari zavisi koj paket ke si go zemes)..e nekad znaat da ja podnamalat..ali nisto strasno..se desava..neli?:wink:

Член од
22 јули 2006
Мислења
1.265
Поени од реакции
36
abe so znam ja eve veke 2 meseca go koristam i da cuknam u drvo samo ednas mi ima padnato...
inace The Man se sklucuva dogovor na edna godina..brzinata e zadovolitelna(ustvari zavisi koj paket ke si go zemes)..e nekad znaat da ja podnamalat..ali nisto strasno..se desava..neli?:wink:
А која е казната ако сакам да го раскинам?

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.505
Поени од реакции
14.691

Еве бесплатна реклама за тоа како треба да изгледа 8 мега битна конекција.

Нервно ме осакатија веќе.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Забораваат да ги пуштат на време.
Но,затоа и забораваат да ги намалат на време :)

Јас денес,сабајлево торентите со 750 кб/с,почнаа да летаат.

10 гига во 3 и пол саати ^-^

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
Кажете ми преку што можам да приклучам два лап топа од овој кабелски интернет? Дали ми треба бежичен рутер?

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.505
Поени од реакции
14.691
Забораваат да ги пуштат на време.
Но,затоа и забораваат да ги намалат на време :)

Јас денес,сабајлево торентите со 750 кб/с,почнаа да летаат.

10 гига во 3 и пол саати ^-^

Се јавив 3 пати денес ми велат дека проблемот е на глобално ниво,средувале некои линкови нови,а сум била наводно ресетирана.
Да се чуди човек колку се организирани.

Јас пак ќе го надмашам лимитот за една недела ама сакам нормален интернет цел месец,впрочем и плаќам за тоа де :)

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.505
Поени од реакции
14.691
Кажете ми преку што можам да приклучам два лап топа од овој кабелски интернет? Дали ми треба бежичен рутер?

Kај мене се поврзани со Lynksys wrt54gl и подолго време океј функционираат вака.

Kajgana Shop

На врв Bottom