Да се пуши или не?

Член од
22 ноември 2009
Мислења
644
Поени од реакции
156
Еден апел до сите непушачи да не седат надвор по летниве бавчи и да не им ги фаќаат местата на пушачите, мислам заслужуваат луѓето барем летниот период да си го пијат кафето раат а не да се војваат внатре-надвор

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Еден апел до сите непушачи да не седат надвор по летниве бавчи и да не им ги фаќаат местата на пушачите, мислам заслужуваат луѓето барем летниот период да си го пијат кафето раат а не да се војваат внатре-надвор
Ми ги зема зборовите :)
Апел до сите непушачи да не излегуваат на летни бавчи за да не се загадат од цигарите.Нека седат внатре,таму не се пуши!

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Ми ги зема зборовите :)
Апел до сите непушачи да не излегуваат на летни бавчи за да не се загадат од цигарите.Нека седат внатре,таму не се пуши!
Пред да се донесе законот, имавме ваква ситуација: Лето, пеесет степени во кафичот, пола раја на раб на паѓање во несвест, и некој пали цигара, за јаготка на шлагот. Сепак, дозволено беше, и то беше наш проблем, на непушачите.
Сега имаме ваква ситуација: Лето, пеес степени во кафичот, сите на летна тераса на чист воздух, а за пушачите немало место... Погоди чив проблем е то? :)

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Пред да се донесе законот, имавме ваква ситуација: Лето, пеесет степени во кафичот, пола раја на раб на паѓање во несвест, и некој пали цигара, за јаготка на шлагот. Сепак, дозволено беше, и то беше наш проблем, на непушачите.
Сега имаме ваква ситуација: Лето, пеес степени во кафичот, сите на летна тераса на чист воздух, а за пушачите немало место... Погоди чив проблем е то? :)
На газдата на локалот,што нема поголема бавча или повеќе маси истаено :)

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Уф што убо, ова терасиве што ги извадија... Нема да ми е криво и тендите до Вардар да ги пуштат, дури и кафето што е скапо, се додека може да осетам малку хедонизам во пушачка атмосфера... Мераци!

T

TaMчЕ

Гостин
Да не се пушии! да се запалат сите цигари и да се забрани ново производство !:oeoeoe::pipi:

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.235
Поени од реакции
30.469
Гледајќи ја мојата професорка (инаку долгогодишен пушач) како се дави од кашлање петнаесет минути без прекин, би рекла да не се пуши.

Член од
2 август 2009
Мислења
1.739
Поени од реакции
136
Што да се пуши бе ? :pos2:

Мала шала, нормално да не се пуши!

H

HITCH

Гостин
Гледајќи ја мојата професорка (инаку долгогодишен пушач) како се дави од кашлање петнаесет минути без прекин, би рекла да не се пуши.
А воздухот е многу чист па таа само од цигарите кашла :smir:

Б

Бат Елохим

Гостин
не пушам од јуни, али коа читам вакви теми бре.. си викам кој ѓаол ме тераше да ги откажам....па тоа кафе, цигарче на раат... убаини...

Ако може да се припалува со кафе супер би било, ама така ќе цркнам од кафиња....:pop:

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
Под итно да се забрани производство и продажба на цигари ,а све додека не го направат тоа немаат право да забрануваат да се пуши освен во здравствените домови и јавни установи.Да се прекине со ваква педерска дволична политика .

H

HITCH

Гостин
не пушам од јуни, али коа читам вакви теми бре.. си викам кој ѓаол ме тераше да ги откажам....па тоа кафе, цигарче на раат... убаини...

Ако може да се припалува со кафе супер би било, ама така ќе цркнам од кафиња....:pop:
Јас на 1.11.2005 ги откажав. Оваа година славев 5 годишен јубилеј! Ич не ми беше мачно да ги откажам, иако ептен ги терав. По 2 кутии дневно `ко ништо идеа :toe: Сега заштедувам 150 денари дневно, морееееее домаќинско дете сум била :pos:

Под итно да се забрани производство и продажба на цигари ,а све додека не го направат тоа немаат право да забрануваат да се пуши освен во здравствените домови и јавни установи.Да се прекине со ваква педерска дволична политика .
Абе ајдеее те молам не аздисувај сега. Мене ме интересира што ако се престане со производство? Мислиш воздухот ќе биде почист? Луѓето ќе живеат подолго? Не сметаат фабриките без филтри, сметаат цигарите?! Не се согласувам со тебе за ова твое мислење!

Б

Бат Елохим

Гостин
Јас на 1.11.2005 ги откажав. Оваа година славев 5 годишен јубилеј! Ич не ми беше мачно да ги откажам, иако ептен ги терав. По 2 кутии дневно `ко ништо идеа :toe: Сега заштедувам 150 денари дневно, морееееее домаќинско дете сум била :pos:
море и ја есап некој праев... галичанка бе
ама некогаш ептен ми фали цигара во рака. Од навика не од друго. Инаку и јас лесно ги откажувам 1 годишно 3 пати. :pos2:

Kajgana Shop

На врв Bottom