- Член од
- 21 јуни 2007
- Мислења
- 1.446
- Поени од реакции
- 10
Јас сум за да Не се пуши
И јас сум за да не се пушу,нема ништо ќар од тоа...
Еј,многу си грешка, неможе со нешто што предизвикува зависност да пробуваш и одлучуваш. Строго сум за да не се пуши, не пушам и никогаш нема да пушам, незнам како не ве задушуваат, јас не можам да се поднесам кога сум во друштво со пушачи.:uvo:Гледам повеќето се за да не се пуши. И јас сум, да..Ама како и да е сите едно зборат а друго прават. Се гледаш другиот ден со цигара во рака. Зошто? Онака..Ете од каде доаѓа навиката после тоа. Или уште полошо, со џоинт или што и да е. Не поддржувам ама мислам дека во животов е боље се да пробаш а после како совесна личност да си одбереш дали ќе го практикуваш или не.
Aу, немате појма мене како ме задушува чад од цигари. Понекогаш и ми се создава нагон за повраќање и ужасно ми се лоши. Финтата е што и јас сум пушач, и тоа прилично страсен, но ете, туѓ дим не поднесувам.Еј,многу си грешка, неможе со нешто што предизвикува зависност да пробуваш и одлучуваш. Строго сум за да не се пуши, не пушам и никогаш нема да пушам, незнам како не ве задушуваат, јас не можам да се поднесам кога сум во друштво со пушачи.:uvo:
Сосема те подржувам. Сметам дека си во право. И мене ми е така. Се гушам веднаш кога сум во друштво на пушачи. Бљак!Еј,многу си грешка, неможе со нешто што предизвикува зависност да пробуваш и одлучуваш. Строго сум за да не се пуши, не пушам и никогаш нема да пушам, незнам како не ве задушуваат, јас не можам да се поднесам кога сум во друштво со пушачи.:uvo:
Можеби сум грешка. Ама јас не мислам дека се зависност. Секоја цврста личност може да бира што ќе прави а што не. Секој може да се откаже од цигарите. Сето тоа време додека пушел си се лажел себеси дека му се завист за да не престане.Еј,многу си грешка, неможе со нешто што предизвикува зависност да пробуваш и одлучуваш. Строго сум за да не се пуши, не пушам и никогаш нема да пушам, незнам како не ве задушуваат, јас не можам да се поднесам кога сум во друштво со пушачи.:uvo:
Грешка си! Знаеш дека пасивното пушење е поопасно од активното. А пасивни пушачи се оние на кои им испуштате дим во ноздрите,и без нивна вина ги загадуваат белите дробови, очите им се насолзуваат и не можат да земат здив. А тоа не е баш така просто и несериозно!Па на тој шо му се пуши нека си пушпи тој шо неќи нека не пуши. Неможи сега не некој да му се забранат некој работи. Секој си е одговорен за себе.