Дали би ги јаделе "чудните" кинески специјалитети?

• Креатор на темата Креатор на темата Mlad_man
  • Време на започнување Време на започнување
Би пробал да јадам некој од нивните ’’специалитети’’:toe:

Nema traga od foki ili slicno. Jas cesto odam vo kineski restorant, i sekogash ima dobro jadenje. Na primer, pecena patka, svinsko na kineski nacin napraveno, Sauer- scarfsuppe(ljuta supa so prozirno fide)- Vnatre ima i gabi, Soja itn. Isto sushi(riba so oriz), i mnogu drugji stvari, koi na zjalost ne mozjam da gi prevedam na makedonski. Kineskoto jadenje e ljuto i vkusno.:vozbud:

јас денес за прв пат бев и воопшто не ми беше нешто многу необичен вкусот на јадењто ми беше многу вкусно нарачавме салата од крставици морков, шунка и некои печурки, беше ептен вкусна на мое изненадување,

јас нарачв после ориз со печурки искрено оризот е навистина поразличен од нашиот вистина бил повкусен, а згора на тоа од него се претупанив едвај го дојадов јадењето а малаа порција нарачав, што со нашиот ориз ќе бидеш мртов гладен, и пилешко со кики рики вистина добро....

вкусно во секој случај... не е така грозно како што велат...

Nema traga od foki ili slicno. Jas cesto odam vo kineski restorant, i sekogash ima dobro jadenje. Na primer, pecena patka, svinsko na kineski nacin napraveno, Sauer- scarfsuppe(ljuta supa so prozirno fide)- Vnatre ima i gabi, Soja itn. Isto sushi(riba so oriz), i mnogu drugji stvari, koi na zjalost ne mozjam da gi prevedam na makedonski. Kineskoto jadenje e ljuto i vkusno.:vozbud:

ама сушито е јапонско јадење нели?

treba i kaj nas kucinja da pocnat da se jadat
em nema da skitat po ulici em ke se naranat siromasnite

images

Би јадела каков било специјалитет ако не мрда :icon_lol:
Пилешко со кикирики во кинескиот ресторан кај Ким е мх мх мх мх...

Баш пред некој ден слушнав интересна констатација за кинеската кујна. Вели вака: - Се што има четири нозе и не лета Кинезите го јадат.

e aj se a i ti pa ne si trebal da si go vadish okoto ., na drugive da im ugodish:D., :coffee:

сум имал шанса , пробав ама јок , не ми се допаѓаат ..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom