Beatbox

• Креатор на темата Креатор на темата Кртот
  • Време на започнување Време на започнување

Zapoznaenost so BeAtBoX kul.

• Вкупно гласачи
    122
Daichi е добар..
Исто така и Eklips (франција) не е лош..
Други кои вредат да се спомнат.. Joel Turner, Roxorloops..
Исто така погледнете на Youtube , Fernandinho (бразилец е, не е лош и тој..)

До кртот..
Видеата од јутуб си ги тргнал, тие на настапи не сакам воопшто да ги слушнам, публика и 3000 други причини да не слушнеш убаво..
Имаш добар битбокс ставено на myspace..
Иако треба да бидеш оргинален, скоро целиот битбокс(5 минути) е веќе изведено од некој друг..
Треба да почнеш да прифаќаш критики...

Daichi е добар..
Исто така и Eklips (франција) не е лош..
Други кои вредат да се спомнат.. Joel Turner, Roxorloops..
Исто така погледнете на Youtube , Fernandinho (бразилец е, не е лош и тој..)

До кртот..
Видеата од јутуб си ги тргнал, тие на настапи не сакам воопшто да ги слушнам, публика и 3000 други причини да не слушнеш убаво..
Имаш добар битбокс ставено на myspace..
Иако треба да бидеш оргинален, скоро целиот битбокс(5 минути) е веќе изведено од некој друг..
Треба да почнеш да прифаќаш критики...

Епа кога веќе збориме за оригиналност, провери датум кога е ставен АУДИО ФАЈЛОТ. 2005 година е. За тоа време се што излезе во македонијава јадна како Битбоксери, све беше почеток на моето.. Ако јас немам право да го кажам тоа тогаш тие што ме знаат мене, и моите почетоци, нека кажат. А верувај, да имам ШАНСА и да имам ЛУЃЕ кои ќе ме БУТААТ и барем квалитетна снимка да извадам, а не да наоѓам клипови од мене како некој ме снима, е тогаш многу различно ќе се одвиваат настаните . Поздрав

iiiiiiii поштовање за девојчево горе зверка е го ценам ова многу секоја чест БРАВО:aplauz:

Епа кога веќе збориме за оригиналност, провери датум кога е ставен АУДИО ФАЈЛОТ. 2005 година е. За тоа време се што излезе во македонијава јадна како Битбоксери, све беше почеток на моето.. Ако јас немам право да го кажам тоа тогаш тие што ме знаат мене, и моите почетоци, нека кажат. А верувај, да имам ШАНСА и да имам ЛУЃЕ кои ќе ме БУТААТ и барем квалитетна снимка да извадам, а не да наоѓам клипови од мене како некој ме снима, е тогаш многу различно ќе се одвиваат настаните . Поздрав
Е тоа не бев приметил..
Тогаш супер е х)..
Сакав да кажам дека битбоксот го имав веќе слушнато на јутјуб... Незнаев дека е 2005..
Секоја чест.

Mоето прво слушање битбокс од домашни изведувачи било од страна на Огнен и Боби, односно БОМ. Настапувале во Охрид, на аудицијата Шоу ја скилз, во емисии, во дискотеки и клубови..Ги пратам и им се воодушевувам. И стварно ми се најпрофи во нашава државичка.
Единствено што не ми се допаѓа е што имаат извежбано релативно малку.

Инаку ...

Za zhal ima premnogu neobjasneti raboti i nikako nemozheme da se otkachime od TINJATA shto ja opfakja drzhavava , zemale mi kukaat pevaljkite i site drugi Gzolizhachi deka nema sponzori i slichno...Epa da mu se pluknam..Neka zarabotat nemozhe nekoj da plakja i da sponzorira takva MUVLOSANA muzika....Dali nekoj ne prashal nas i site tie shto se zanimavame so Hip Hopot.. A da ne zboram za BeatBoxot i negovata prochuenost tuka kaj nashiov narod...Bev primen na svetskoto prvenstvo vo Berlin koe se odrzhuva sekoja godina , i bev primen pomegju trojca Beatboxeri od BALKANOT ! Vladata odbi sponzorstvo i nemashe pojma za shto im govoram..A gi molev samo da mi platat avionska karta. Sakav da da ja predstavuvam MAKEDONIJA, a ne jas ..Jas sum dokazhan pomegju moite lugje i onie koi me slushnale..Ama mailot koj mi go prati glavniot kooridinator na taa WBBB ( World BeatBox Battle asociation ) samo mi kazha deka mu e zhal shto talent kako mene pripagja na takva nesposobna drzhava. Ne mislam da siluvam i da se dokazhuvam, mesto vo moja polza , jas sum zhrtva zashto se trudam da donesam neshto nadvoreshno i kvalitetno da se slusha tuka.

Брат, почни уше сеа да им потиш муда, па следна година, да те спонзорираат, да фураш на WBBB <3
И, стварно ми е жал за срањево шо ти се десило...ајт...ваљда некад нешо ќе се среди ебате..

Брат, почни уше сеа да им потиш муда, па следна година, да те спонзорираат, да фураш на WBBB <3
И, стварно ми е жал за срањево шо ти се десило...ајт...ваљда некад нешо ќе се среди ебате..

Ако веруваш брат, однесов документација од 10 кила хартија, и незнам уште колку аудио и фидео материјали за да им презентирам што и како е муабетот. Само ми се изнасмеаа и ми рекоа дека не се заинтересирани. И министерство за МЛАДИ И СПОРТ, и министерство за ОБРАЗО. И КУЛТ. сегде бев...Уште да побарав да се натртам остана за ебаната авионска карта од неколку стотини евра. :tapp:

УЖАСНО брат, ужасно! >.<!
Шо да ти кажам -.-
Треба ку*от да им го даеш, битбокс на него да праат...мамата нивна >.<!

Хахахахаха , луд си брат, ама на такви говеда не вреди ни к*р да им дадеш, ќе ти кажат: Не сме заинтересирани за ова, како и за све што кажуваат. Така да можеш и сам да увидиш и утврдиш на кое ниво сме. Па после кажи ми да се ТРУДАМ, да РАБОТАМ, да ПОТАМ ГЗОТ за некој со 8 - мо одделение да ми одредува судбина. Отидени сме одамна у к*рац, само чекаме да си починеме со муки. Фала ти на поддршката и тоа што ме сваќаш.:jaj:

Точкест што изеде гомна, изеде.Те гледам и по други под форуми во областа на хип хопот се обидуваш да бидеш некој и нешто али... ќе го кажам на твојот јазик, јазикот на нердовите, FAIL!. Ко прво и прво не си доволно запознаен со рап случувањата во Скопје, во Македонија а богами ни пошироко.Говната што ги изеде ги изеде без основа и без никакво предходно познавање за бит боксот.Ваљда дркаш на БОМ кој што ја вртат истата рутина веќе со месеци и им е страв да ја сменат да не бидат лошо прифатени од публиката.Крт додека не ефтин копи пејст од нет и има свој стил и иновативност во него, го кажувам ова со доказ бидејќи сум поминал со човеков доста долго време и сум го посматрал.
Да тврдиш дека добар бит боксер мора да има пореметување на говорните органи е сосема дегенски.Копиљот што го закачи и рече дека ќе го стави во зуби крт е солиден но Крт е одличен.Битбоксот не е гранка од хип хоп културата, доказ е и самото видео од покојниот Мајк Џексон кој што не бил рапер.
Од мене толку. и ич кур не ме боли ако потегнеш врски за бан и ако пљукаш.

Точкест што изеде гомна, изеде.Те гледам и по други под форуми во областа на хип хопот се обидуваш да бидеш некој и нешто али... ќе го кажам на твојот јазик, јазикот на нердовите, FAIL!. Ко прво и прво не си доволно запознаен со рап случувањата во Скопје, во Македонија а богами ни пошироко.Говната што ги изеде ги изеде без основа и без никакво предходно познавање за бит боксот.Ваљда дркаш на БОМ кој што ја вртат истата рутина веќе со месеци и им е страв да ја сменат да не бидат лошо прифатени од публиката.Крт додека не ефтин копи пејст од нет и има свој стил и иновативност во него, го кажувам ова со доказ бидејќи сум поминал со човеков доста долго време и сум го посматрал.
Да тврдиш дека добар бит боксер мора да има пореметување на говорните органи е сосема дегенски.Копиљот што го закачи и рече дека ќе го стави во зуби крт е солиден но Крт е одличен.Битбоксот не е гранка од хип хоп културата, доказ е и самото видео од покојниот Мајк Џексон кој што не бил рапер.
Од мене толку. и ич кур не ме боли ако потегнеш врски за бан и ако пљукаш.

Епа пријателе да си ми жив и здрав и да ти расте пенисот голем, за да можеш комотно да го шлапаш на таквите ко ТОЧАКОТ ака ТОЧКЕС* еве и за постото како мало девојче ретардирано ќе се побуни , иако го нема и незнам зашто се крие да постира на темава. Иначе имам одлична информација, дека ТОЧКЕСТ кој страда од активно опаѓање на косата е СТАР И НЕУСПЕШЕН РАПЕР. Дечкото пробал со некоја стихотворба, не успеал, добил клоца кај и да се појавил и затоа сега е исфрустриран и го боли тоа што завршил со таквото во раце додека други НОНШАЛАНТНО нижат успеси. Ова е информација од член на форумот на кој ТОЧКЕСТ му се доверил. Цел форум да знае колку ДЕПРЕСИВНИОТ РАПЕР е критичар за, и во полето во кое не успеал. Поздрав:helou:

Стварно жално точкест.Ќе ти даам број од дедо ми на него му носат шампони некои таму ваљда ќе ти помогнат:)

Za zhal ima premnogu neobjasneti raboti i nikako nemozheme da se otkachime od TINJATA shto ja opfakja drzhavava , zemale mi kukaat pevaljkite i site drugi Gzolizhachi deka nema sponzori i slichno...Epa da mu se pluknam..Neka zarabotat nemozhe nekoj da plakja i da sponzorira takva MUVLOSANA muzika....Dali nekoj ne prashal nas i site tie shto se zanimavame so Hip Hopot.. A da ne zboram za BeatBoxot i negovata prochuenost tuka kaj nashiov narod...Bev primen na svetskoto prvenstvo vo Berlin koe se odrzhuva sekoja godina , i bev primen pomegju trojca Beatboxeri od BALKANOT ! Vladata odbi sponzorstvo i nemashe pojma za shto im govoram..A gi molev samo da mi platat avionska karta. Sakav da da ja predstavuvam MAKEDONIJA, a ne jas ..Jas sum dokazhan pomegju moite lugje i onie koi me slushnale..Ama mailot koj mi go prati glavniot kooridinator na taa WBBB ( World BeatBox Battle asociation ) samo mi kazha deka mu e zhal shto talent kako mene pripagja na takva nesposobna drzhava. Ne mislam da siluvam i da se dokazhuvam, mesto vo moja polza , jas sum zhrtva zashto se trudam da donesam neshto nadvoreshno i kvalitetno da se slusha tuka.

Тоа е ужасот кој го следи овој наш Хип Хоп народ , а сега креваат нешто мотиви да се формирала естрада да имало кој да ги промовира и да ги плаќа оние кој си пеат за заебанција не за љубов кон музика за да успева некој геј геј или тони зен :tapp:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom