Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување
Надминав сообраќај од 10 гига уште во петокот , не ми ја намалија брзината, до сега уште ми симнува со 400 кбс, проверувам и пишува остварен сообракај 36 гига, чудно ми стана, пишува колку иам остварено а брзината лета.Да не им се дешава нешто?

Често им се заглавуваат бројчаниците или мералките како да ги наречам. :) уживај се е под контрола :)

Често им се заглавуваат бројчаниците или мералките како да ги наречам. :) уживај се е под контрола :)
Знам дека често им се случува, него проверив на нивната страна и таму пишуваше колку иам направено, обично и на сред симнување ми ја намалуваат брзината, а сега проверив и затоа.Иначе си правам јас мн повеке од дозволеното ;)

25 гига имаме или курот?
За тие што имаат 10 гб пакет4е?
Фала.:smir:

А од кај видовте вие дека ќе ги мигрираат пакетите од 10 на 25?? Јас цел ден барам на страната, ако е возможно тоа дајте линк, станувам луд :)

Сакам да знам што е ова Мах Оптик пакет? Оптика што е тоа, какви пакети се тие, видејќи првпат слушам за таков пакет може ли некој да ме потсети за што се работи?

Пред недела дена ми го пуштија нетот од Т-хоум, пакет Фемили+, значи заедно со телефоните.
И сеа мислев дека ќе фуче или дека ќе биде ист како претходниот т.е. МаксАДСЛ.
Ама нешто овде не штима. Си викам првите денови ај можда е до мене. Али сеа стварно заебава. Не затоа што паѓа нетот или дека е спор ама затоа што некои страни ич не ги отвара. На пример, форумов стално ми го отвара, значи стално. Ама во голем дел од денот кога се пуштам на мсн ми покажува траблшот, на фб не сака да ми ја отвори страната исто како и со било која друга страна освен форумов. Чудо :).

И сеа не знам дали е нешто до мене затоа што компјутерот е у ред, најнормално си работи а овие од техничка поддршка ми викаат дека е се океј. Не знам што е фрката, али полека губам нерви.

зошто пингот на спидтест ми е висок (517 мили секунди), а на пинг тест е нормален и кој резултат е поверодостоен, тој на спид тест или на пинг тест? :toe:

702510874.png

тиња вечерва некако ова нетов....

Сакам да земам пакетот ADSL 100, само нешто не ми е јасно..
Цената е 1.651 со ДДВ, но дали плус се наплаќа и претплатата за телефонот?!

Сакам да земам пакетот ADSL 100, само нешто не ми е јасно..
Цената е 1.651 со ДДВ, но дали плус се наплаќа и претплатата за телефонот?!

Да. Неможеш да имаш интернет без телефонска линија.

Ќе си ставиш затоа еден од Call & Surf пакетите. Во цената е вклучена и претплатата. Ограничено бесплатни минути разговарање кон МКТ и неограничено разговарање кон луѓето со Call & Surf или 3 Max пакет.

Инаку ми шишна информација дека наскоро ќе се покачат брзините за 3 Макс корисниците (можеби и за останатите) поради пуштањето на HD канал/и. Брзините ќе се зголемуваат онаму каде што ќе има техничка можност.

Ќе си ставиш затоа еден од Call & Surf пакетите. Во цената е вклучена и претплатата. Ограничено бесплатни минути разговарање кон МКТ и неограничено разговарање кон луѓето со Call & Surf или 3 Max пакет.

Инаку ми шишна информација дека наскоро ќе се покачат брзините за 3 Макс корисниците (можеби и за останатите) поради пуштањето на HD канал/и. Брзините ќе се зголемуваат онаму каде што ќе има техничка можност.
А да ти шишне нешто да ургираш во Тафталиџе да ми донесат оптика :smir:
Да не имаш случајно информација за ова кога ќе прошируваат? Гледам нигде во околина не се копа :toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom