Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Телефонот поврзиго директно на сплитер. Проблемот е во тоа што рутерот не е доволно оптимизиран за телефонијата. На рутерот нема да ти работи CLIP - идентификаторот.

Боље ти е на сплитерот. Заеби рутери. :)
Така и ми рекоа од техничка поддршка. Што ќе изгубам ако ми е така поврзан телефонот?

Иначе сите ми рекоа дека идентификаторот нема да ми работи, ама ете ми работи:) Е ај сега?

su

Член од
31 октомври 2005
Мислења
189
Поени од реакции
4
kaj mene ruterot e pirelli, i dodeka mi bese telefonot vrzan preku nego imase kasneje vo zvonenjeto a i zvukot na slusalkata bese mnogu poslab.
vaka na sliter direktno e mnogu podobro a ne gubis nisto sekako voip ne profunkcionira kako sto treba

KaiTekk

R&B boy
Член од
17 март 2006
Мислења
1.045
Поени од реакции
22
Има некој проблем со телеком...третата сијаличка да му се гаси неколку пати во денот, и мора да прави disconnect-connect мануелно.

P

Princ

Гостин
Кој нема проблем со телекоњ во последно време? :/
Кај сите по нешто не чини.

Член од
22 декември 2008
Мислења
28
Поени од реакции
4
Ај ве молам кој ставил оптички нека каже дали до дома носат оптичко влакно???
или ги користат постоечките жици од телефонот?

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Ај ве молам кој ставил оптички нека каже дали до дома носат оптичко влакно???
или ги користат постоечките жици од телефонот?
Епа ако е постоечката жица, тогаш оптички ли ќе биде?

Cuore |nter

inter4life
Член од
14 јануари 2010
Мислења
504
Поени од реакции
140
vo mojot slucaj do site spratovi vo vlezot imaa doneseno opticki vlakna i koga ke sakas da ti stavat, samo prodolzuvaat od kutijata na spratot do stan toa e toa. inaku nisto od postoeckata bakarna zica ne se koristi skroz nov kabel ti doaga do doma, taka da onie `stekercinja` za bakarniot kabel moes da gi zatvoris skroz poso i telefonot e VoIP.

Inace denovive go spoiv wireless do dobar ruter i na download na torrenti ide so po 3.8-4.0 mega u sekunda a isti si e i uploadot ako ima koj da go zeme tolku brzo delot.

momentalno problem mi e toa sto koa ke otide po 3-4 mega PCto nekako malce pocinja da se koci radi toa sto naednas HDDto prima mn.podatoci, inace se drugo e grom

Член од
28 ноември 2009
Мислења
117
Поени од реакции
10
abe neka mi objasni nekoj kako da konfiguriram d-link ruter[na windows 7] i dali ruterot voopsto treba da e povrzan so kompjuterot?? ako moze so sliki ve molam mnogo e vazno . i se izvinuvam za latinicata od internet caffe pisuvam

P

Princ

Гостин
"d-link ruter" не ни значи многу. Модел на рутерот би помогнало.
И да, треба да е поврзан со компјутерот ако не е воопшто конфигуриран.

Kajgana Shop

На врв Bottom