Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување
Eбати компанијата,досапно само за 2-3 улици во ЦЕЛО СКОПЈЕ и лупаат реклами..
јебига од некаде мора да се почне...
инаку има некој информација да ми даде колку пари кошта пакетот?
П.С ако оптичкиот кабел ви го грицне глушец поздравете се ое од интерентов :helou:

НЕ е неограничен туку е 300 гига.
неограничен е у неки зборови нели ти се намалува конекцијата на 1мб или така нешто што значи пак можеш да вадиш ствари сега не многу но 100пати боље него како што е сега сега намалува на 64/64 и со тоа оди сурфај :vozbud:

ps. Тоа што е достапен на 2-3 улици у македонија е за плачење. Ах да имаше друга компанија што поставува оптика исто да видиш како одма ќе ставаа побрзо вака монопол си се барем за домашни корисници никој друг не дава оптика :(

Интернетот наш во споредба со Бугарија е ГОЛЕМА 0.

Koristam opticki internet od T-home od sredinata na dekemvri.
Brzinata e izvonredna koga e vrzan na kabel na bandwidth test dava komotni 36-38 mbps, no stom go vrzam wireless brzinata ne e poveke od 16-18 mbps. probano mi e so dva rutera.
sleden cekor wireless N ruter :-)

Па сам си кажа,сам си одговори, протокот на g рутерите е толку.

Иначе друго како си задоволен, споредба со претходно.

А и аплоадот како е?

Цените не се премногу високи, како што викате. За 300-400 денари таква брзина и плус трансфер дупло поголем од стандардните пакети, не е воопшто многу.

Интернетот наш во споредба со Бугарија е ГОЛЕМА 0.

Остај ти бугарија, тие си имаат во секој град по еден интернет сервер и затоа цените на пакетите им се пониски.

T-Shit видете го само ценовникот и плаќање на опрема и тој дел

се исплати...

користам моментно Макс 100, за плус 1000че ќе си клаам оптика...

ps. Тоа што е достапен на 2-3 улици у македонија е за плачење. Ах да имаше друга компанија што поставува оптика исто да видиш како одма ќе ставаа побрзо вака монопол си се барем за домашни корисници никој друг не дава оптика

чекај бе кај брзаш, глеаш почеток е ова, до 3 квартал на 2010 ќе опфаќа сигурно 70% од СК, барем во побитните општини кај што им се исплати...

ако има некој кој може да се нафати на ваков чекор тоа се Австријците, нит One нит Vip нит кој било друг...

.

ако има некој кој може да се нафати на ваков чекор тоа се Австријците, нит One нит Vip нит кој било друг...

Па Вип се Австријци(дел од Мобилком Австрија групација-стратешки партнер на Водафон)

да знам, али не е битно што се, Австријци,Кинези,Руси, битно нивната положба во МК не е најдобра... они работеа во загуба првите 2 години и неможат да се носат со T-home/mobile.

Денес потпишав, ќе дошле за 10 дена па ќе видиме како ќе се покаже.

Ми дадоа од новиот Спидпорт рутер, ама одма проблеми со телефонот се појавија. Интернетот е значително побрз, ама кога ќе пробам да ѕвонам на некој, точно 30 секунди има тишина, па некој чуден звук ќе напраи, па почнува да ѕвони. И кај вас ли прави вака?

Телефонот поврзиго директно на сплитер. Проблемот е во тоа што рутерот не е доволно оптимизиран за телефонијата. На рутерот нема да ти работи CLIP - идентификаторот.

Боље ти е на сплитерот. Заеби рутери. :)

кај мене кога ми вртат кај нив звони кај мене не,darkness ај ако знаеш кажи ми за рутерот како да ја исклучам опцијата за да ми ја чува IP адресата,стандардно да си биде на секои 12 саати да добивам нова IP

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom