Бели заби

• Креатор на темата Креатор на темата Lady
  • Време на започнување Време на започнување
Sekoja vecer posle pasta pominuvanje so soda bikarbona isto na cetka so trlanje ima efekti:wink:

toothpaste-and-brush-001.jpg

Со овоа чудо еднаш навечер еднаш насабајле и ќе блештиш у ноќта.

Sekoja vecer posle pasta pominuvanje so soda bikarbona isto na cetka so trlanje ima efekti:wink:

Ќе има ефекти и после 10тина години кога ќе ги дадеш парите за вештачки заби.

toa da,ama sekoj nacin koj sto ke go upotrebis ke dovede do toa,koga ne e prirodno ....

Нема ништо поубаво од природната насмевка, колку и забите да не се совршени. Вештачката насмевка (под ова подразбирам вештачко избелување и вештачки заби) е пластична, не шармира и не дава добар впечаток кај повеќето.
Ако жолта ви е коската на забите, џабе употребувате сешто.:smir:

Јас имам бели заби но сакав уште побели па бев на забар ми ги кажаа последиците дека таа смеса содржела 30% хидроген ама јас отидов на ризик и сеа имам блескаво бела насмевка и онака знам дека за 10 години ќе имам порцелани во устата :kesa:

Не се замарам со насмевка и белина..Ги одржувам, и секој асолен стоматолог, ќе те упати дека штетно е било како избелување на забите, дали е тоа со ласети, со премаз или со картици ...У секој случај забот е орган, и неможеш да го китиш..А и многу зависи тоа кои се гените од таткото и мајката, за да бидат бели и издржливи забите.

Не требат хидрогенски пасти или шо ти знам какви штетни срања во уста....
најдобар начин за бели заби, е добро четкање, и тоа со сува четка, така има многу подобар ефект пастата....и помал е ризикот од појава на забен камен........ова ми го кажа германски специјалист по стоматологија.....
Koristam LAKALUT-senzitive...закон паста......:helou:

Mинлива белина, ако воопшто ја дава..

http://www.whitestrips.com/ ако имате некој да ви ги донесе од САД, ова е гарантирано добар и ефикасен начин за домашно белење на забите. Знаат да запечат или заболат непцата, ама мене ми помогнаа прилично, без речиси никакви странични ефекти.

http://www.whitestrips.com/ ако имате некој да ви ги донесе од САД, ова е гарантирано добар и ефикасен начин за домашно белење на забите. Знаат да запечат или заболат непцата, ама мене ми помогнаа прилично, без речиси никакви странични ефекти.

Трајно е? Ќе ги порачам од амазон, ако е така како што велиш :D ....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom