Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

MacedonianSun

herE I gO agaiN!
Член од
13 декември 2008
Мислења
1.111
Поени од реакции
33
Leutor од AllMax Nutritions. Според мене еден од најдобрите амино-киселини (ако не и најдобар) кој овозможува 300% мускулен раст.
Не содржи состојки кои се забранети, што значи дека е 100% придоден суплемент.
Не ми беше тоа прашањето...

Значи јас веќе имам амино-киселни. Барам само предлог или совет што да искомбинирам со нив, дали повторно протеин или нешто сосем друго, креатин или слично.

DANTE

Gym instructor.
Член од
22 март 2006
Мислења
1.318
Поени од реакции
366
нема потреба да си ги фрлаш парите на амино киселини, за да ставиш маса доволно ти е протеин и креатин. зачувај си ги парите од аминото за деновите кога ќе ти биде потребно амино на пример кога ќе се чистиш :)

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Не ми беше тоа прашањето...

Значи јас веќе имам амино-киселни. Барам само предлог или совет што да искомбинирам со нив, дали повторно протеин или нешто сосем друго, креатин или слично.
Тогаш протеин би било најсоодтветно. Еве little something за тоа како да кренеш мускулна маса со (екстра) протеини.

Член од
24 јануари 2011
Мислења
523
Поени од реакции
148
Ај да ми каже некој што да земам за топење масти.Некој добар топач кој ке ми помогне да го симнам стомаков :).Ако некој не ме разбра нека ме праша пак ке му обајаснам зошто ни ја не се разбирам мн мн во овие работи ^_^ :)

fearless

in Arsenal we trust!
Член од
5 јануари 2008
Мислења
1.193
Поени од реакции
185
Ај да ми каже некој што да земам за топење масти.Некој добар топач кој ке ми помогне да го симнам стомаков :).Ако некој не ме разбра нека ме праша пак ке му обајаснам зошто ни ја не се разбирам мн мн во овие работи ^_^ :)
amino cuts mislam deka se najjaki...ali jas kako sto sum se rasprasuval site mi rekoa deka primer koa ke oslabam od 90 na 80 i posle toa edvaj da slabeesh ednostavno ne ti paga kilaza togash da se zemat... a ne odma!

DANTE

Gym instructor.
Член од
22 март 2006
Мислења
1.318
Поени од реакции
366
до некаде тоа е точно, на почетокот ја губиш вишокот вода што ја имаш во тебе, одпосле доаѓа тешкиот дел да го разградиш салото. нема везе тоа мислам дека и да ги земеш на почеток и да ги земеш од кога ќе изгубиш вишок вода сеедно ти е секако таа вода ќе ја снема, ама обавезно да се земат мултивитамини при слабеење оти го ослабнувате метаболизмот

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Еве за оние кои имаат само тегови, како да вежбаат без помош на никакви справи. :)

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Да, млекото игра многу битна улога во отстранување на вишок килограми. Содржи лактоза, шеќер што ти го успорува процесот на чистење. Во ред ако неможе да го отстрани млекото, нека го консумира но нека биде со минимален процент на масти, но без млеко ќе се убрза процесот и тоа за многу повеќе.

Точно е,млекото е пожелно да се конзумира како дел од диетата за топење масти, пред се нискомасленото млеко. Но се смета дека потикнувач на топење на мастите не е само лактозата туку и високото количество калциум што млекото го има дисперзирано во него. Плус тоа има целосен амино профил и е добар за коските.

All the research suggests that calcium alone can help weight loss, but the effects seems to be more dramatic when it’s taken in the form of dairy products.

Член од
10 септември 2010
Мислења
28
Поени од реакции
0
значи вака до сега слабеав од 115 сега сум 85кг ( пиоследниот месец почнав да вежбам на тегови во теретана претходно само фитнес а сега тегови и 25мин фитнес ) сега сакам да земам креатин со цел малце да ги напумпам мускулите ? дали би ми препорачале после вакво слабеење да земам креатин ( тој колку што знам ја носи водата во мусклуите и е добар за правење дефиниција ) а јас токму тоа сакам да го сторам малце да се истакнат мусклите и уште малце да го стопам салото

fearless

in Arsenal we trust!
Член од
5 јануари 2008
Мислења
1.193
Поени од реакции
185
значи вака до сега слабеав од 115 сега сум 85кг ( пиоследниот месец почнав да вежбам на тегови во теретана претходно само фитнес а сега тегови и 25мин фитнес ) сега сакам да земам креатин со цел малце да ги напумпам мускулите ? дали би ми препорачале после вакво слабеење да земам креатин ( тој колку што знам ја носи водата во мусклуите и е добар за правење дефиниција ) а јас токму тоа сакам да го сторам малце да се истакнат мусклите и уште малце да го стопам салото
tuuu kako si oslabel be ti 30kg!!! a si uste ziv... za kolku vreme i kako aj pisi tuka ili po pp!

Член од
27 април 2009
Мислења
2.482
Поени од реакции
1.669
Зедов капсули за слабеење т.е. топач на масти и според вас како е најдобро да ги земам? Тој другарот шо ми ги продаде, ми вика најдобро било по 3 на ден, една во 9 сабајле, после уште една во 5, па после веднаш тренинг (точак, трчање или OrbiTrek) и после уште една во 1 после полноќ. Значи на секои 8 сати...

Има некој искуство да каже друг, како е најдобро да земам?

Член од
10 септември 2010
Мислења
28
Поени од реакции
0
tuuu kako si oslabel be ti 30kg!!! a si uste ziv... za kolku vreme i kako aj pisi tuka ili po pp!

fintnes sekoj den osven sabota i nedela ( 40-60minuti na lenta za trcanje brzina 6-7km/h i stavena trakata na najgolem uspon ) aktivno vezbav ( samo fitnes ) mozebi 7meseci ( vezbav 4 togas bev 100kg posle pauza 3meseci ovde mozebi nakaciv 2-3kg posle uste 3 meseci samo fitnes i togas bev 92) , sega veke 2 meseci pravam kombinirani vezbi tegovi + fitnes 25min ( sega sum 85 ) isto taka ishranata e najvazna ( poveke tecnosti , pomalce leb, blago,od meso moze no podobro e pilesko ili riba a svinsko isto taka moze no vo mali kolicini , primer ako jades kompir mnogu e podobar varen otkolku przen ili pecen zatoa sto e pomalku kaloricen , sendvi4i i tk brza hrana ishrli kolku sto mozes poveke i toa e celata tajna na uspehot )

sega ako moze nekoj poiskusen za moevo prasanje

--- надополнето ---

Зедов капсули за слабеење т.е. топач на масти и според вас како е најдобро да ги земам? Тој другарот шо ми ги продаде, ми вика најдобро било по 3 на ден, една во 9 сабајле, после уште една во 5, па после веднаш тренинг (точак, трчање или OrbiTrek) и после уште една во 1 после полноќ. Значи на секои 8 сати...

ovie kolku sto znam se klasi4en topa4 na masti i ti zabrzuva srceto i te pravi poveke da se potis i da ti e pozesko taka kazano zatoa zimaj gi samo pred vezbanje (samo taka ke osetis kako deluvaat ) zemaj 3 kapsuli 25-35min pred vezbanje i samiot ke go ostis dejstvoto znaci ke imas kako poveke kondicija i poveke ke se potis , i da podobro e da ne jades pred vezbanje prvo kapsulite pa vezbanje pa duri posle jadenje

Член од
27 април 2009
Мислења
2.482
Поени од реакции
1.669
--- надополнето ---

[/COLOR]

ovie kolku sto znam se klasi4en topa4 na masti i ti zabrzuva srceto i te pravi poveke da se potis i da ti e pozesko taka kazano zatoa zimaj gi samo pred vezbanje (samo taka ke osetis kako deluvaat ) zemaj 3 kapsuli 25-35min pred vezbanje i samiot ke go ostis dejstvoto znaci ke imas kako poveke kondicija i poveke ke se potis , i da podobro e da ne jades pred vezbanje prvo kapsulite pa vezbanje pa duri posle jadenje
Многу ептен е три капсули во исто време, може да ме стегне срцето нешто, не дај Боже. Сепак, фала за советот.

DANTE

Gym instructor.
Член од
22 март 2006
Мислења
1.318
Поени од реакции
366

во никој случај да не зимаш 3 капсули пред тренинг тоа ти е самоубиство :) значи после вежбање не ги зимај, се што ќе земеш нека биде во текот на денот никако пред спиење, нема да можеш да спиеш базирани се на кофеин ќе ти го убрзаат срцето и ќе имаш несоница. ако прочиташ подобро на сајтот на препаратот ќе видиш дека пишале во првата недела да зимаш 2 апчиња на ден за телото да се навикне. значи земи пред доручек едно апче и едно пред тренинг, ова за првата недела, после тоа ќе ги зголемиш дозите на 2 апчиња т.е. 4 апчиња на ден. поздрав

--- надополнето ---

за да го стопиш салото пази на исхрана, а за креатин можеш да земеш но почекај уште 1-2 месеци сеуште телото не ти е навикнато на тегови, прилагоди малце па после почни а сеа земи си протеин само.

Член од
10 септември 2010
Мислења
28
Поени од реакции
0
во никој случај да не зимаш 3 капсули пред тренинг тоа ти е самоубиство :) значи после вежбање не ги зимај, се што ќе земеш нека биде во текот на денот никако пред спиење, нема да можеш да спиеш базирани се на кофеин ќе ти го убрзаат срцето и ќе имаш несоница. ако прочиташ подобро на сајтот на препаратот ќе видиш дека пишале во првата недела да зимаш 2 апчиња на ден за телото да се навикне. значи земи пред доручек едно апче и едно пред тренинг, ова за првата недела, после тоа ќе ги зголемиш дозите на 2 апчиња т.е. 4 апчиња на ден. поздрав

--- надополнето ---

за да го стопиш салото пази на исхрана, а за креатин можеш да земеш но почекај уште 1-2 месеци сеуште телото не ти е навикнато на тегови, прилагоди малце па после почни а сеа земи си протеин само.

pa mislam deka dosta e naviknuvanje na tegovi ( eve uste malce 2 meseci ) i sega ne cuvstvuvam premorenost na muskulite i bolka posle trening kako na pocetokot , za protein ne mislam da zimam zatoa sto toj ima uloga da zgolemis masa , a jas imam masa sega samo treba da zemam da pravam definicija ,a zatoa mislam deka bi mi pomognal kreatinot ?

Kajgana Shop

На врв Bottom