Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
хаха баш ме насмеа, факти, факти, факти, факт е дека ти имаш проблем со бицепсот, дека не си задоволен од неговиот изглед и големина, инаку не би прашувал како да го зголемиш така ? имаш право... секој со свои факти

Fakt e deka ne prasav jas :)) procitaj pogore.. samo dadov odgovor na prasanjeto za koj sho odgovor ti smetash deka ne e verodostoen... :))) ina4e biceps go smetam za izvezban koga teg4e od 4 kila ne ke mozam da go krenam 10 pati .. a prethodna serija sum kreval po 17 na raka ... =] PRAVILNO ---> bes pumpanje so pomosh na grb t.e. nishanje.. p.s. ne sum zadovolen .. treba da namalam edno 9 cm za da te stignam tebe .. :/ daj kazi nekoja hemija...

Пред неколку дена почнав да одам на теретана. Со оглед на тоа што сум студент и не можам да се држам целосно до прописите на исхрана бидејќи ги немам тие услови, ве молам за совет за исхрана, како да се хранам соодветно пред и после тренирање, кои состојки да ги внесувам повеќе и која храна е забранета да се консумира доколку сакам подобри резултати во зголемувањето на мускулна маса.

Ве молам за совет :) Поздрав

За зголемување на мускулна маса мораш да зголемиш број на оброци дневно. Минимум 4 оброци. најдобро 5-6 оброка.

Најубаво насабајле пред да одиш на предавање да си јадеш мусли. Не се скапи - 100 денари се, имаш за 2 недели сигурно. А и за 10 минути се готови.

Во текот на денот после пробај да јадеш што повеќе храна богата со протеини - месо, ориз, грав, јајца, соја, млеко. Заборави на брза храна, алкохол, газиран сок.

За студенти баш се добри јајцата, не се скапи и брзо се подготвуваат. После тренинг 4-5 јајца варени јади.

Исто можеш за пред тренинг да земеш Б-комплекс и Рибино масло.

И последно - студирај и собирај пари за протеин:smir:

каде може да се набави декстроза ... ?

Каде има од оние ракавиците или како и да се викаат за вежбање? без прсти што се,знаете за кој ви зборам:smir: цена?

Во Калифорнија - 750 денари со стегач на зглобот.

Во Најк - 500 денари со стегач.

На бит-пазар - 150 денари без стегач. Овие само ако сакаш жуљеви да не ти искачат ок се!

Еј и никако не зимај animal -ја се заебав после 1 месец почнаа да се одлепуваат а 500че платив.

Барам помош од вас овде.
Јас сум 3та год гимназија висок сум 170 ц.м. а сум тежок 57-60 к.г.што мислам дека е добро.
Инаку многу спортувам фудбал во нозете сум со одлична градба доста цврсти и заоблени мускули од трчење.Мрсна маса(сало) во мене скоро и да нема мускулите на рацете и на градите ми се добро издефинирани но јас сакам да бидат што е можно поголеми сега раката кај бицепсот во обем ми е околу 25ц.м. и ми е добро обликувана имам вежбано некои 2 месеци пред 3 год дома склекови и стомачни+физичка работа секој ден од село сум селско дете+само еднаш во теретана.Како да ја зголемам барем 10-20ц.м.во обем раката кај бицепсот?ПОМОШ?

За зголемување на мускулна маса мораш да зголемиш број на оброци дневно. Минимум 4 оброци. најдобро 5-6 оброка.

Најубаво насабајле пред да одиш на предавање да си јадеш мусли. Не се скапи - 100 денари се, имаш за 2 недели сигурно. А и за 10 минути се готови.

Во текот на денот после пробај да јадеш што повеќе храна богата со протеини - месо, ориз, грав, јајца, соја, млеко. Заборави на брза храна, алкохол, газиран сок.

За студенти баш се добри јајцата, не се скапи и брзо се подготвуваат. После тренинг 4-5 јајца варени јади.

Исто можеш за пред тренинг да земеш Б-комплекс и Рибино масло.

И последно - студирај и собирај пари за протеин:smir:

Благодарам на советот. Само за едно нешто не сум сигурен. Многумина ја оправдуваат сојата а некои викаат дека не чини да се јаде демек предизвикувала импотенција.

Дали можам да ја консумирам секојдневно или не?

фала друже да не имаш искуство некое ?:smir:

Барам помош од вас овде.
Јас сум 3та год гимназија висок сум 170 ц.м. а сум тежок 57-60 к.г.што мислам дека е добро.
Инаку многу спортувам фудбал во нозете сум со одлична градба доста цврсти и заоблени мускули од трчење.Мрсна маса(сало) во мене скоро и да нема мускулите на рацете и на градите ми се добро издефинирани но јас сакам да бидат што е можно поголеми сега раката кај бицепсот во обем ми е околу 25ц.м. и ми е добро обликувана имам вежбано некои 2 месеци пред 3 год дома склекови и стомачни+физичка работа секој ден од село сум селско дете+само еднаш во теретана.Како да ја зголемам барем 10-20ц.м.во обем раката кај бицепсот?ПОМОШ?
Маса ти треба, 6 оброци на ден богати со протеини и ЈХ, тежински тренинзи, кардио што можеш помалце прави, набави квалитетен гејнер. Разлистаја темава ќе најдеш доста квалитетни одговори, ова прашање преку 50 пати е одговорено.

Барам помош од вас овде.

Ако ги зголемиш многу рацете а ако притоа градите ти останат исти ќе изгледаш смешен.
Качи малце на маса со некој суплимент ( креатин ) и развивај се рамномерно.

Благодарам на советот. Само за едно нешто не сум сигурен. Многумина ја оправдуваат сојата а некои викаат дека не чини да се јаде демек предизвикувала импотенција.

Дали можам да ја консумирам секојдневно или не?

Нема врска. Јас многу често јадам соја, немам никакви проблеми. А причина за импотенција во сојата бараат 60+ мажи на кој докторот им препишал да јадат соја:smir:

Боди билдингот влијае на висината? Негативно или позитивно?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom