Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.448
Поени од реакции
6.127
При вежбање многу важно е телото да биде хидратирано. Енергетските пијалоци нагло ја зголемуваат енергијата, но полошо е што за брзо време дејството се губи и се чуствуваме уште по омалаксани од претходно.
Енергетските пијалоци исто како и алкохолот го дехидрираат телото што доведува до главоболка, несвестица и грчеви во мускулите.
НЕ ти препорачувам да пиеш енергетски пијалоци!
фала :) а за пиење вода како е подобро за време на вежбање или после тренинг (пошто еден типац ми објаснуваше као демек после вежбање е подобро али мене ми се дуе стомакот ...)?

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
фала :) а за пиење вода како е подобро за време на вежбање или после тренинг (пошто еден типац ми објаснуваше као демек после вежбање е подобро али мене ми се дуе стомакот ...)?
При секое одмарање мегу сериите пиј по неколку голтки вода,пошо додека вежбаш се потиш и телото губи вода,знаеш тоа како иде трт-мрт :)

Значи по малце вода пиј колку да ја исплакнеш устата...

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.448
Поени од реакции
6.127
При секое одмарање мегу сериите пиј по неколку голтки вода,пошо додека вежбаш се потиш и телото губи вода,знаеш тоа како иде трт-мрт :)

Значи по малце вода пиј колку да ја исплакнеш устата...
Па ја така пиев и дојде еден џоа про :) и ми кажуваше да пиам после тренинг :)

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
Да после тренинг налокај се де убаво локање :)
За време на тренингот помалку вода за да не дехидрираш :)

Член од
5 јуни 2009
Мислења
185
Поени од реакции
2
Јас планирам од наредниот месец да почна да тренирам во теретана и полека да се спремам за на факс.Па би ве прашал за совет колку дена во неделата да одам,по колку време да ми биде еден тренинг и сл. за да не се префорсирам од прва.Сега си вежбам по дома со тегови од 2-3 кила,стомачни.

Член од
6 октомври 2009
Мислења
49
Поени од реакции
0
Hardcore G, пробај ја оваа модификација

5 celi jajca i casa jogurt
multivitamini b-coplex vit c i e

250 grama pileski stek so zelencuk i 2 vareni krompiri

Doza PROTEN so Oriz prethodno varen

Rucek 250 grama pileski stek so zelencuk i 2 vareni krompiri

kreatin
treing

posle trening-doza Gejner kreatin (dextroza ako mesto gejner upotrebuvas protein)

5 celi jajca so casa mleko

Griz so Ovesni snegulki (ova kako uzinka vo tekot na denot) vo tekot na denot 4-5 litri voda

plus i trublus 4 kapusli po edna pred rucek 2 pred trening i pred spienje toa bi bilo toa

Fala Goroski na Sovet ke go primenuvam ova :helou:

KoNtEjNeR

sapun
Член од
19 декември 2005
Мислења
2.306
Поени од реакции
44
Некој ако сака да напише, исхрана комплетна за чистење?
што да се јаде за доручек, што за ручек, вечера... и количински колку.

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.355
Поени од реакции
2.248
Арно ти кажа членот, кога вежбаш пиј само по малку вода, односно една голтка или да ја зачистиш устата ...

Но, после тренинг, ти препорачувам да не пиеш МНОГУ, разбери го тоа МНОГУ пример пола литар вода, не не ... Пиј само за да го оладиш и го стабилизираш организмот, бидејки кога си изморен се ти е суво, а лошо е ако после тренинг се напукаш пример 1 литра вода .

НЕ

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
А бе, шитка некој Кетлер 100 со олимписка и тегови и евентуално еднорачни и ако шитка, шо пари е? На старо, дека не мислам оној мајмунот од Емилијано да го богатам за џабе.

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
Јас планирам од наредниот месец да почна да тренирам во теретана и полека да се спремам за на факс.Па би ве прашал за совет колку дена во неделата да одам,по колку време да ми биде еден тренинг и сл. за да не се префорсирам од прва.Сега си вежбам по дома со тегови од 2-3 кила,стомачни.
Вака сеа,првите две недели ваљда тој што ја држи теретаната ке ти даде инструкции колку да вежбаш,што да вежбаш и што да јадеш.Јас кога почнав,почнав со помош на газдата,ми покажа се што треба,дури и ми даде список со исхрана.Е сеа знам дека две недели треба да ги вртиш сите справи за да ти се навикне телото,а после тоа разговарај со тренерот ке ти каже пак.
Ако случајно газдата не се разбира (а не ми се верува) пиши тука,ке ти кажам јас како вежбав или некој друг од тука :)

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Да ми предложите некои квалитетни (и испробани, со добри резултати) протеини?

Да се укрупнам малце :)

Член од
2 април 2007
Мислења
2.875
Поени од реакции
4
isoflex...noviot protein vo get ready{prodavnicata}..nov proizvod..broj eden momentalno spored bilderite...

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.270
Поени од реакции
2.271
Да ми предложите некои квалитетни (и испробани, со добри резултати) протеини?

Да се укрупнам малце :)
Ако си при пари земи со го овој(околу 3 800денари е мислам во Калифорнија билдинг). Имаш и помала колкичина од истиот која мислам дека беше 2500 денари. Ама со овој гејнер, со вежбање и правилна исхрана резултати 100% нема да изостанат.

Член од
2 април 2007
Мислења
2.875
Поени од реакции
4
decki edno of topik prashanje..
natprevaruvacite koi digaat tovar ,sum primetil deka trenerite im davaat nesho da pomirisnat od edni kutivcinja..... pred da odat da go dignat tovarot... shto e toa shto mirisaat neshto mentoli ili?

Kajgana Shop

На врв Bottom