Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75
Член од
18 март 2009
Мислења
1.120
Поени од реакции
343

Jas gi pram ovie i mn sum zadovolen za site stomacni ima vezbi ama koj vezbi za koj se ne mozam tocno da kazam.

Jordan Rudess

Tonight's the night.
Член од
3 декември 2008
Мислења
412
Поени од реакции
53
Аха и да ги земам? Ми нудат некои 50-50 за 1700, за еден месец..

Член од
21 ноември 2008
Мислења
617
Поени од реакции
63
Ако може да прашам каде можам да набавам Овесни снегулки...
и ако се разбира некој/а да ми каже за што служи Декстрозата?:smir:

Razor

u jelly?
Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.544
Поени од реакции
168
пфф имаш во секоја продавница, јас земам едни германски 40 ден 500гр многу се добри, 13.5 грама протеини/100гр и јаглени хидрати 20/100 гр.
Декстрозата е добра за после тренинг, за телото да ја надокнади изгубената енергија од тренингот. ~50гр после тренинг

Член од
21 ноември 2008
Мислења
617
Поени од реакции
63
пфф имаш во секоја продавница, јас земам едни германски 40 ден 500гр многу се добри, 13.5 грама протеини/100гр и јаглени хидрати 20/100 гр.
Декстрозата е добра за после тренинг, за телото да ја надокнади изгубената енергија од тренингот. ~50гр после тренинг
ok фала мн :back:

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75
Декстроза (исто позната како гликоза) е моносахарид или прост шеќер што е околу 20% помалку благ спореден со шеќерот од шеќерна репка. Целосно е добиен од пченка, евтин е и не содржи фруктоза или лактоза. Декстрозата вообичаено се користи како засладувач, извор на брзо примена енергија и носител во водата на растворливи медикаменти. Шеќерот е главниот извор на енергија во телото. Таа го иритира инсулинот во телото и со тоа го појачува ефектот на апсорбција на протеините. Може да се најде и во сувото грозје, 80%.

Во Гладијатори ја имаш килограм за 100 мкд. (ако е забрането вака рекламирање нека го избришат модераторите)

Во врска со овесните снегулки, ги имаш скоро во сите поголеми маркети во рафтовите за здрава исхрана.

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
јас си мавам бонжита слично е на ова или нема врска викаат добро било за спортисти :nesum:

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75
јас си мавам бонжита слично е на ова или нема врска викаат добро било за спортисти :nesum:
И јас јадев порано такви кога не внимавав на исхраната што не значи дека се штетни но незнам што содржат.
Така да на пакувањето имаш нутративни вредности и се пишува на нив, Јаглени хидрати, масти, протеини, калории и со тоа ќе процениш дали е здрава. Мислам дека беше засладена со мед и нема бел шеќер, и знам некои ја јадат пред тренинг, но незнам од искуство, види што содрже па потоа одлучи дали е добра или лоша :helou:

Македон91

Благородник
Член од
21 јануари 2009
Мислења
2.134
Поени од реакции
120
Mega Mass 3000 гејнерот добар е? Ми го препорачаа за кревање на маса.

Kajgana Shop

На врв Bottom