Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

eMilanist

Ursus domesticus
Член од
27 септември 2007
Мислења
2.400
Поени од реакции
1.825
Еве ти разбој, со лактите до телото фаќало наводно појќе на трицепс, а понадвор од телото појќе на гради.

RadE_Strongest

Field Marshal
Член од
31 март 2009
Мислења
665
Поени од реакции
334
Еве ти разбој, со лактите до телото фаќало наводно појќе на трицепс, а понадвор од телото појќе на гради.
точно...прајте повеке со раширени раце и спуштајте се до доле!!
многууу е тешко но мора да се прави правилно за да има резултати!
ако не можете сами некој нека ви ги држи нозете или за половина нека ви помага, но според мене (од лично искуство) разбојот е најболје вежба
што постои за гради ако се прави правилно и редовно!!

форсирајте ја и видете си резултати сами!
позз :smir:

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75
Ми текнува ова го правевме на физичко, доста тешко но добро би ми дошло да почнам да ги правам тие вежби.

eMilanist

Ursus domesticus
Член од
27 септември 2007
Мислења
2.400
Поени од реакции
1.825
Не е разбојот тежок воопшто. Мене ми е во вежбите за загревање...кога вежбам гради нормално.
Марко кои се вежби за гради ги правиш?

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75
Не е разбојот тежок воопшто. Мене ми е во вежбите за загревање...кога вежбам гради нормално.
Марко кои се вежби за гради ги правиш?
До пред една недела воопшто не вежбав гради :tapp: мислам склековите ми беа за тоа но никаков ефект од нив, 4 серии по 40, 5 дена во неделата и пак ништо добивав само на сила, а на маса и дефинирање ништо.
Една недела веќе кревам на права клупа напишав и погоре- 50 кг, 6 серии по 12 повторувања и на коса клупа исто само со 20 кг. Секоја недела планирам да зголемувам по 5 кг па ќе видам до колку ќе допрам...

eMilanist

Ursus domesticus
Член од
27 септември 2007
Мислења
2.400
Поени од реакции
1.825
Вежбај и на кос бенч (за горниот дел од градите), потоа развлекување, пирамида, конракос бенч. Ефект ќе има 100%.

Дечки некаде прочитав дека месото од змии имало повеќе протеини од стекот (посебно месото од отровниците:helou:).
Кој од вас би пробал такво нешто? Јас би.

K

KomitaMKD

Гостин
Вежбај и на кос бенч (за горниот дел од градите), потоа развлекување, пирамида, конракос бенч. Ефект ќе има 100%.

Дечки некаде прочитав дека месото од змии имало повеќе протеини од стекот (посебно месото од отровниците:helou:).
Брат не знам твоја работа ама јас не би пробал.Прво е тешко да најдеш змија за јадење,а друго е што можеш да нафрлиш маса со јадење здрава исхрана

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567
И мене оваа вежба ми е тешка.... затоа само со нозете се кревам на обратно потпрување ... но оваа сеуште незнам како точно да ја правам :toe:

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75
Хмм... абе зошто да одиш толку во крајности, со конзумирање на змии отровници бидејќи имале протеини, имаш и други извори немора толку ризични и гадни работи да земаш :nesvest:.
Пред два дена јадев една туна имаше 185гр - 41 гр протеини, што е доста добро но, јас глупав ја фрлив конзервата, а не ја запаметив како се викаше:tapp: но знам зелена беше само и пак ќе барам сега таква, што ми е зборот не се истрчувајте да конзумирате секакви работи за да не испаднат некакви несакани работи, а кога дневната количина на протеини можете да ја внесите и преку сигурни и здрави извори.

eMilanist

Ursus domesticus
Член од
27 септември 2007
Мислења
2.400
Поени од реакции
1.825
Погрешно ме разбравте, не би одел јас на маса само со месо од змии, онака само би пробал 1-2 пати. Змиите се едни од најкорисните животни, не сум луд да се ранам само од нив.
Ганер, разбојот е лесен за правење, едноставно се креваш до горе и се спушташ доле.

Член од
26 август 2008
Мислења
2.165
Поени од реакции
58
Хмм... абе зошто да одиш толку во крајности, со конзумирање на змии отровници бидејќи имале протеини, имаш и други извори немора толку ризични и гадни работи да земаш :nesvest:.
Пред два дена јадев една туна имаше 185гр - 41 гр протеини, што е доста добро но, јас глупав ја фрлив конзервата, а не ја запаметив како се викаше:tapp: но знам зелена беше само и пак ќе барам сега таква, што ми е зборот не се истрчувајте да конзумирате секакви работи за да не испаднат некакви несакани работи, а кога дневната количина на протеини можете да ја внесите и преку сигурни и здрави извори.
vo edna tuna od 185gr,ima meso nekade okolu 130gr(drugoto e tecnost pisuva i na samite konzervi),a vo 100gr, meso od tuna ima okolu 24gr cist protein(vo pileskoto ima okolu 20gr na 100 gr.)

Погрешно ме разбравте, не би одел јас на маса само со месо од змии, онака само би пробал 1-2 пати. Змиите се едни од најкорисните животни, не сум луд да се ранам само од нив.
Ганер, разбојот е лесен за правење, едноставно се креваш до горе и се спушташ доле.
pa ne bi se slozil deka razbojot e lesen za pravenje,ne e ni oddaleku taka prosto za izveduvanje,mnogu e vazno psihicki da si porzan so muskulnata partija koja sakas da ja kontrahiras(profi bilderite odat na casovi po psihologija samo za da go postignat toa).
a sto se odnesuva za zmiskoto meso,mozebi i e dosta proteinsko,ama najverojatno gram protein od pilesko ke bide mnogu poeftino od gram protein od zmisko meso.

Член од
5 февруари 2009
Мислења
120
Поени од реакции
93
prasanje... kolku masti, jaglehidrati, proteini treba da se prima nedelno ?
186cm visok, 76kg tezok...

probuvam da vlezam vo forma, bez hemija, pa mi treba pravilna ishrana

Член од
26 август 2008
Мислења
2.165
Поени од реакции
58
prasanje... kolku masti, jaglehidrati, proteini treba da se prima nedelno ?
186cm visok, 76kg tezok...

probuvam da vlezam vo forma, bez hemija, pa mi treba pravilna ishrana
dnevno treba da vnesuvas najmalku 1.5 grama protein po kilogram od tvojata telesna tezina za da napreduvas,isto e i so jaglehidratite,a masti treba da vnesuvas sto e mozno pomalku(ioanaka gi ima vo recisi sekoja hrana).

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75
Кога вежбате на бенч каде го држите палецот, завртен околу шипка или во правец на другите прсти? Зборам за гради да има ефект да не си помагам со трицепс и рамо, како е правилното...

Kajgana Shop

На врв Bottom