Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Член од
28 март 2006
Мислења
17.749
Поени од реакции
12.207
Има во Зегин видов некои препарати.
Сигурно осим Зегин има и по други аптеки, ја само таму видов.

А има обавезно и во теретаните-се живо-л карнитин, креатин, брнери, амино течни, суви...азотнооксидни бустери, глутамини (не памтам више имиња пошто осим амино, друго не ги користам-важно се што треба можеш да најдеш обично во теретана).

ITK

Член од
10 октомври 2008
Мислења
1.107
Поени од реакции
51
Има во Зегин видов некои препарати.
Сигурно осим Зегин има и по други аптеки, ја само таму видов.

А има обавезно и во теретаните-се живо-л карнитин, креатин, брнери, амино течни, суви...азотнооксидни бустери, глутамини (не памтам више имиња пошто осим амино, друго не ги користам-важно се што треба можеш да најдеш обично во теретана).
Фала многу

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Хммм абе ;)

А *средните* стомачни најбрзо излегуваат или нешто не е во ред со мене ? ;):kesa::kesa:

soul123

...plAy HaRd GO pRo...
Член од
2 октомври 2008
Мислења
295
Поени од реакции
23

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75
Хммм абе ;)

А *средните* стомачни најбрзо излегуваат или нешто не е во ред со мене ? ;):kesa::kesa:
Стомачните мускили се состојат од 3 дела- вертикално или 6 парчиња.

По правило со редовно вежбање најпрво се појавуваат најгорните па на надолу, последните ( најдолните се најпроблематични) но не треба да те загрижува ако средните се поизразени, но сега незнам и колкава е таа разлика, можеби и не ги правиш правилно вежбите па ги напрегаш највеќе средните... пробај менувај вежби не се задржувај само на една иста.

И мал податок, имам читано дека алкохолот влијае на деформирање на мускулите, градбата, обликот, големината, поставеноста...

RadE_Strongest

Field Marshal
Член од
31 март 2009
Мислења
665
Поени од реакции
334
само што купив течен L-carnitine за да се исчистам малце и земав течни аминокиселини како мала замена за протеини и слушам ова била супер комбинација.... но иам едно прашање

значи неам многу сало како што може да се види, освен доле кај стомакот и околу колкот .и тоа сало ме нервира и сакам да го стопам па го земав течниов carnitin! :D

сеа секое сабајле пијам една доза од carnitinot и трчам по 45мин
а вечер сум во теретана. но слушам дека л-карнитинот може да ме стопел и дел од мускулите и дека се пиел по еднаш до два пати на ден и
сеа дали да зеам и една доза пред да идам во теретана или да не е многу па страв ми е да не ми ги изгори мускулите!!:toe:

така да ако се разбира некој во ова и во споредба со сликата нека пише дали да го пијам карнитинот и пред теретана или само пред трчање!?!??!
позз :salut:

п.с. малце е голема сликава но сеа ме мрзи да ја средувам се надевам не ви смета!!ахаха :P

Jordan Rudess

Tonight's the night.
Член од
3 декември 2008
Мислења
412
Поени од реакции
53
Нормален ли е од 90 до 110 пулсот?? Така ми покажува велосипедот во теретана.

Член од
18 март 2009
Мислења
1.120
Поени од реакции
343
Колку шо знам јас нормален е околу 80 ама во мирување, а пошто таму ти работиш мрдаш со нозе со раце во ред би било да биди толку.

Jordan Rudess

Tonight's the night.
Член од
3 декември 2008
Мислења
412
Поени од реакции
53
ок.. ја викам немој па да прекубам :kesa:

|И.И|

говно интерашко
Член од
24 јуни 2008
Мислења
5.571
Поени од реакции
6.701
само што купив течен L-carnitine за да се исчистам малце и земав течни аминокиселини како мала замена за протеини и слушам ова била супер комбинација.... но иам едно прашање

значи неам многу сало како што може да се види, освен доле кај стомакот и околу колкот .и тоа сало ме нервира и сакам да го стопам па го земав течниов carnitin! :D

а вечер сум во теретана. но слушам дека л-карнитинот може да ме стопел и дел од мускулите и дека се пиел по еднаш до два пати на ден и
сеа дали да зеам и една доза пред да идам во теретана или да не е многу па страв ми е да не ми ги изгори мускулите!!:toe:

така да ако се разбира некој во ова и во споредба со сликата нека пише дали да го пијам карнитинот и пред теретана или само пред трчање!?!??!

п.с. малце е голема сликава но сеа ме мрзи да ја средувам се надевам не ви смета!!ахаха :P

Не се секирај за мускулите неможе ништо да им направи Карнитинот ,,,тој се фокусира на мрсното :) иначе би ти препорачал да го земаш пред трчање поголем ефект има.А можеш и пред теретана да го внесуваш нема да биде проблем.

Оффтопик.... Што е со ракавициве бе брат? За што служат? :)

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75

Незнам колку години тренираш, но тоа што го викаш сало околу стомакот можеби и да е насобрана вода. Гледај трчај повеќе и отфрли ја солта од исхраната зошто таа ја задржува водата. Но вода треба да пиеш да не ме сватиш погрешно +2 л на ден но без сол и половина час после оброк зошто ја разредува желудечната киселина.
Би ти предложил да се задржиш на градите сега за да излезат малку над стомачните. КАј стомачните имаш видливи резултати но ти треба да трчеш доста.
За нараквиците, нели ти се премногу големи, мислам овие се за бокс ако не грешам само ти си им ги скинал прстите, но ако си ја разрануваш раката кога вежбаш ниси си ги :)
Поздрав...

RadE_Strongest

Field Marshal
Член од
31 март 2009
Мислења
665
Поени од реакции
334
Не се секирај за мускулите неможе ништо да им направи Карнитинот ,,,тој се фокусира на мрсното :) иначе би ти препорачал да го земаш пред трчање поголем ефект има.А можеш и пред теретана да го внесуваш нема да биде проблем.

Оффтопик.... Што е со ракавициве бе брат? За што служат? :)
ок ќе го пијам карнитинот и пред теретана и пред трчање....

а ракавиците се за jeet kune do и од трениг ми се . немав болје слика па морав оваа да ја стаам!:)

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75
Ај кажете ми најпрактични вежби за долни гради да ги оцртам и на што уште да се задржам...

eMilanist

Ursus domesticus
Член од
27 септември 2007
Мислења
2.400
Поени од реакции
1.825
Марко за долен дел од градите се знае...контра коса клупа и разбој. И форсирај гради малце појќе целосно.

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75
Марко за долен дел од градите се знае...контра коса клупа и разбој. И форсирај гради малце појќе целосно.
На градите се задржувам сега најмногу, на права клупа кревам сега 50 кг во серија по 12 пати, вкупно 6 серии, една недела така и коса клупа со околу 20 кг.
Разбој... како беше таа вежба, де потсетиме?:raz:

Kajgana Shop

На врв Bottom