Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75
Сакам да прашам да ми кажете некои вежби за трицепс бидејќи досега никакво внимание не сум му обрнувал на него.

И ме интересира бананите колку калории содржат и дали се препорачливи да ги јадам бидејќи внимавам на исхраната, дали да ги исфрлам од исхраната?

И бадемите и сувото грозје кога да ги јадам и по колу грама?

С

Спенсер

Гостин
хммм..морам да ги зајакнам рацете, т.е. бицепс и трицепс..(така беа нели??) е, кажете шо-како, со тегчиња ако може, склекови нешо, дома да праам...да не идам до теретана...

Феномен

Џомба
Член од
21 август 2008
Мислења
4.837
Поени од реакции
111
хммм..морам да ги зајакнам рацете, т.е. бицепс и трицепс..(така беа нели??) е, кажете шо-како, со тегчиња ако може, склекови нешо, дома да праам...да не идам до теретана...
Клекови прај си, со нив се работи. А за трицепц прај склекови, ама рацете стави ги потесно.:helou:

Член од
22 февруари 2007
Мислења
1.852
Поени од реакции
1.382
Последново излагање у Арм беше катастрофа, мислам дека спортот умира, излегоа 4ца и една женска, овералл глупости беше, Едно не ми е јасно, зошто го организирааат купов кога од претходната година ретко кој излегува, катастрофа, 100че им платив на врата ама не да не се исплатеше 15-20мин шоу на тие што излегоа, и глупости послем ајде сите по дома... ке закачам некои слики деновиве да видевте што се случуваше ... Претходната година, другарче излагаше во Битола и имаше едно 20 души, беше беспрекорно организирано, интересно, имаше многу конкуренција, оваа година како да се усрамија луѓево .. ц ц ц.. Ама па добро и до некој степен ги оправдувам , парична награда none , можда и тоа е единственото нешто зошто не излагаат, никаква награда само пехарче, барем од спонзорите што ги имаат наредено едно 30 да им дадат по некој рекламен материјал ... сТрамота .. :uvo:

Член од
21 февруари 2009
Мислења
19
Поени од реакции
1
Abe znae nekoj od kade moze da nabavam tegcinja i koja cena otprilika?

Член од
22 февруари 2007
Мислења
1.852
Поени од реакции
1.382
Да не праам реклама, ама најевтино ти е во еден магацин горе накај патот за припор од лева страна, имаат сваштарии, повеќе е облека ама имаат и некои справи и тегови, сум бил одамна и баш заприметив дека далеку поевтини им се од овие по другиве "градски" продавници. :smir:

Член од
3 декември 2008
Мислења
816
Поени од реакции
22
Абе што ќе ти се тие тегчиња?Оди вежбај си во теретана.Кога ќе почнеш да дигаш по повеќе од тоа што го имаш што се ќе купуваш килажи или нови тегови ќе трошиш пари за безвезе.Или ако не можеш да одиш во теретана импровизирај!
Бидејќи овие пари што ќе ги дадеш за железо,можеш да си земеш еден добар протеин :)

Поздрав

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75
Jас вежбам во домашни услови и импровисирам со тегови.
Почнав со шише со вода од 2л, сега кревам туба со вода од 10л, инаку можеш да си правиш со железа и бетон на нив и сл. :toe: но најдобро е како што ти кажаа да одиш во теретана каде има специјални тегови и реквизити :nesum:

eMilanist

Ursus domesticus
Член од
27 септември 2007
Мислења
2.401
Поени од реакции
1.830
Едно време вежбав дома...сеа вежбам в теретана. Тегови колку сакаш, справи колку сакаш, башка дома соба слободна.
Убаво ти рекоа пред мене...со тие пари ќе си купиш протеинче некое.

girlll

§įмθπŞ ďª φΪШ
Член од
28 јануари 2007
Мислења
3.418
Поени од реакции
111
Иии многу забегувате бе со овие ствари.. Не бе ми се ебаа филмот вака. Е шо ако идам у такво нешо ни пиење, ни пушење, ни нишо?
Мене ми е мерак али онака колку да тепам време али незнам многу со протеини ова она муабети шо знам

Razor

u jelly?
Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.544
Поени од реакции
168
Иии многу забегувате бе со овие ствари.. Не бе ми се ебаа филмот вака. Е шо ако идам у такво нешо ни пиење, ни пушење, ни нишо?
Мене ми е мерак али онака колку да тепам време али незнам многу со протеини ова она муабети шо знам
па не значи ако пиеш протеини дека не смееш да пиеш алкохол и да пушиш

Член од
3 декември 2008
Мислења
816
Поени од реакции
22
па не значи ако пиеш протеини дека не смееш да пиеш алкохол и да пушиш
Разор,можеби за протеин не пречи,ама не е добро во претерани количини,но сепак кај креатинот алкохолот може да направи заебанции,од типот да не делува креатинот.....

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Aлкохолот ви го ослабува телото и да пиете и да не пиете креатин/протеин, и да вежбате и да не вежбате, па сега видете.

Kajgana Shop

На врв Bottom