Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

sikice

tezok e zivotot
Член од
27 ноември 2008
Мислења
15
Поени од реакции
0
a be drugar ziveam nadvor od mk vo edna evropska drzava i nema koj da mi objasni ubo tesko e ko ke si stranec inace da si bev vo mojata sakana bitola super ke si bese tamu se si znaev.......i znaev kaj i so da si prasam svajkas pozdrav

jkd

one name one country united macedonia
Член од
13 септември 2007
Мислења
1.261
Поени од реакции
27
a be drugar ziveam nadvor od mk vo edna evropska drzava i nema koj da mi objasni ubo tesko e ko ke si stranec inace da si bev vo mojata sakana bitola super ke si bese tamu se si znaev.......i znaev kaj i so da si prasam svajkas pozdrav
зависи што пиеш дали се апчиња или е течен л карнитинот.Ако се апчиња можеш да пиеш до 2 најмногу но постепено истото важи и за течниот до 2 кафени лажичиња но внимавај при ова мораш да конзумираш многу течности дневно и до 2 л. вода со многу витамини и минерали поз.

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
Значи вака ,од неделава планирам да одам во теретана , ама тука е вечното прашање „Која?“ .
Ме интересираат во близина на центарот на скопје каде има теретани и по која цена е месечно или пак дневно.
Исто така, ме интересира бидејќи сум почетник , на кој справи по колку серии и која килажа да ја кревам за почеток ?
Фала , однапред.

SkyDriver

Would like my bananna ?
Член од
31 јули 2008
Мислења
2.140
Поени од реакции
221
Значи вака ,од неделава планирам да одам во теретана , ама тука е вечното прашање „Која?“ .
Ме интересираат во близина на центарот на скопје каде има теретани и по која цена е месечно или пак дневно.
Исто така, ме интересира бидејќи сум почетник , на кој справи по колку серии и која килажа да ја кревам за почеток ?
Фала , однапред.
Да идеме по ред :)
Значи имам неколку мои другари кои смениле повеќе теретани и најзадоволни се од теретаната на Урко. Незнам точно каде е, ама како што кажуваат некаде кај подвожњакот во К. Вода е.
Цените се различни во сите теретани, се зависи кои термини ќе ги одбереш... имаш 2 пати неделно, имаш 3 пати неделано, 4 пати неделно... се до 6 пати неделно... е сега за само еден тренинг цените се движат од 100 до 150 денари, е сеа израчунај... значи што повеќе пати неделно, тоа поевтино... ако не се лажам 600 ден беше 3 пати во неделата, 700 ден беше 4 пати во неделата, 800 ден 5 пати неделно и 900 ден 6 пати во неделата (незнам дали се вака точно, ама приближно тука некаде се).
Е сега за справите и сериите тоа зависи првин од тоа во кој смер сакаш да одиш.. имаш боди билдинг, имаш фитнес, имаш зацврстување мускули, имаш обликување мускули... одкако ќе се одлучиш тоа после се гледа твојата возраст и тежина па потоа се одредуваат справите, вежбите и сериите. Во секоја теретана имаш инструктор, него ќе го прашаш он најубаво ќе ти каже што и како треба :)

Слепо Црево

Оџачар Грла
Член од
26 мај 2007
Мислења
1.196
Поени од реакции
223
Дечки едно прашање ако мозе , дали мозе у исто време да се користат амино киселини и креатин ? Дека сакам да ја намалам тезината а да ги оформам и малце да ги зголемам мускулите.

Член од
26 август 2008
Мислења
2.165
Поени од реакции
58
Фала , однапред.
moze da dojdes vo klubot GLADIJATOR,se naoga vo naselba Kisela Voda,vo studentskiot dom PELAGONIJA,cenata e 600 denari,neograniceno.Klubot e na bodi bilderot TODE ZAFIROV,a jas sum tamu instruktor.

Дечки едно прашање ако мозе , дали мозе у исто време да се користат амино киселини и креатин ? Дека сакам да ја намалам тезината а да ги оформам и малце да ги зголемам мускулите.
moze da se koristat.

Слепо Црево

Оџачар Грла
Член од
26 мај 2007
Мислења
1.196
Поени од реакции
223
Колку време треба да тренирам за да почнам да користам амино ?

KIFFLA

не ме викај друже
Член од
5 ноември 2008
Мислења
548
Поени од реакции
180
Колку време треба да тренирам за да почнам да користам амино ?
амино се користи за чистење а нема врска тренирањето коа сакаш можеш да го земеш

Слепо Црево

Оџачар Грла
Член од
26 мај 2007
Мислења
1.196
Поени од реакции
223
амино се користи за чистење а нема врска тренирањето коа сакаш можеш да го земеш
Океј фала , дека мене ми рекоа треба да тренираш барем 15 дена да ти се навикне телото па после да земеш затоа сакав да прашам.

KIFFLA

не ме викај друже
Член од
5 ноември 2008
Мислења
548
Поени од реакции
180
Океј фала , дека мене ми рекоа треба да тренираш барем 15 дена да ти се навикне телото па после да земеш затоа сакав да прашам.
ако тие за чистење(слабеење) комбинирај го со топачи или L-carnitine има многу добри резултати :wink:

Македон91

Благородник
Член од
21 јануари 2009
Мислења
2.134
Поени од реакции
120
Не знам дали е поставено прашањево ама ако може да ми се одговори, за колку време вежбање во теретана и нормално хранење, без употреба на стероиди може да се добие на маса едно 8-10 кг. и да се развијат бицепсот и трицепсот?

|И.И|

говно интерашко
Член од
24 јуни 2008
Мислења
5.575
Поени од реакции
6.705
Не знам дали е поставено прашањево ама ако може да ми се одговори, за колку време вежбање во теретана и нормално хранење, без употреба на стероиди може да се добие на маса едно 8-10 кг. и да се развијат бицепсот и трицепсот?
се зависи од генетика ако лесно креваш телесна тезина тогаш мозеш за едно 5-6 месеци со правилна исхрана ,но би ти препорачал да си земеш суплементи дека ке се кренеш за многу побрзо....:helou:

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.404
Поени од реакции
25.269
Денес трицепс... уффф, прекрасно задоволство кога вежбам.
Неделава имат да се напрам... ЗМАЈ!!!

Македон91

Благородник
Член од
21 јануари 2009
Мислења
2.134
Поени од реакции
120
се зависи од генетика ако лесно креваш телесна тезина тогаш мозеш за едно 5-6 месеци со правилна исхрана ,но би ти препорачал да си земеш суплементи дека ке се кренеш за многу побрзо....:helou:
Охоо брат... од април планирам да почнам ама за 5-6 месеци..:uvo: нишо се разочарав уште непочнат, јбг. А тие суплементите не се штетни?

Денес трицепс... уффф, прекрасно задоволство кога вежбам.
Неделава имат да се напрам... ЗМАЈ!!!
Брат, кј ојш ти на вежбање?

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.404
Поени од реакции
25.269
Охоо брат... од април планирам да почнам ама за 5-6 месеци..:uvo: нишо се разочарав уште непочнат, јбг. А тие суплементите не се штетни?

Брат, кј ојш ти на вежбање?
Кај крст џамија онде, во Олимпико, кај Христијан. Близу ми е ептен:)

Kajgana Shop

На врв Bottom