Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

S

Stef Bachatero

Гостин
Хазард ти кажа кратко и јасно нема повеќе што да се коментира. Стероидите се штетни само кога се зимаат во огромни количини ќе ти изгоре бубрегот:vozbud:.
Од каде сега бубрегот има улога со филтрирање на естерите од тестесторенот,може да ти настрада црниот дроб а не бубрезите!!!

Член од
13 јуни 2007
Мислења
206
Поени од реакции
15
Од каде сега бубрегот има улога со филтрирање на естерите од тестесторенот,може да ти настрада црниот дроб а не бубрезите!!!
е добро сеа ... ако сакаме да сме технички..

од стероиди едино може да страда црниот дроб, и тоа само од орални стероиди..

и не сите орални стероиди, туку тие со прикачена 17-aa алкална група.. Овие орални стероиди со модифициран јаглероден атом на 17тата позиција, се така направени за да го преживеат првото поминување низ црниот дроб.. автоматски оптеретувајќи го, и покчувајќи ги неговите вредности. пример некои стероиди (oxandrolone, methandrostenolone, halotestin, turanabol.. итн итн итн)

за да се намалат штетните дејства се зема суплементација за црн дроб, пример Liv 52.. Го има во повеќето аптеки низ мк..

ете ви.. не дека мораше да го знаете ова, туку ајде.. барем научивте што да земате како заштита на црн дроб ако другарот ви понуди метанче..

:helou:

S

Stef Bachatero

Гостин
Па секако бе брат дека мора после секој циклус да имаш заштита но и во циклусот при крај некаде,после за чистење клен од софија фарм и кломид а може и нолвадекс за негативните ефекти.:wink:

Член од
13 јуни 2007
Мислења
206
Поени од реакции
15
Па секако бе брат дека мора после секој циклус да имаш заштита но и во циклусот при крај некаде,после за чистење клен од софија фарм и кломид а може и нолвадекс за негативните ефекти.:wink:
сме знаеле .. сме знаелеееее :)

мада оваа заштита се зема од почеток до крај.. да ги држи вредностите на црниот дроб во нормала.. (Liv 52.. екстракти од тревки ова она.. али работи)

Clomid (clomiphene citrate) Anti-estrogen
Nolvadex (tamoxifen citrate) исто

иначе нез за кленот.. мислам дека престанале софарма да го произведуваат.. така слушнав.. нез

S

Stef Bachatero

Гостин
иначе нез за кленот.. мислам дека престанале софарма да го произведуваат.. така слушнав.. нез
Јас во софија не можам да го најдам,тешко само во теретаниве нешто.

Член од
13 јуни 2007
Мислења
206
Поени од реакции
15
Дајте дечки кажите кој има информации за некоја нова теретана зад универзална сала што ја отвориле?
Колку е месечна чланарина, опременост.. жени.. :)

моментално вежбам во стронг џим, кај кузман.. ок е, али сакам да сменам малце..

:wink:

Mike Tyson

Never,never,NEVER GIVE UP!
Член од
20 август 2007
Мислења
2.630
Поени од реакции
156
Вака од утре почињам на теретана онака редовно.Порано одев онака кога ке ми дојде на памет не нешто редовно и врска немав од вежбање,вежбав што ми дојде.
Е сега сакам да знам,да ми кажете што и како да вежбам,значи имам маса,не е проблем за тоа.Сакам само да ми кажете како да почнам на почеток да не се оптеретам ова она.Што да вежбам,кои денови и така:)

jkd

one name one country united macedonia
Член од
13 септември 2007
Мислења
1.261
Поени од реакции
27
Вака од утре почињам на теретана онака редовно.Порано одев онака кога ке ми дојде на памет не нешто редовно и врска немав од вежбање,вежбав што ми дојде.
Е сега сакам да знам,да ми кажете што и како да вежбам,значи имам маса,не е проблем за тоа.Сакам само да ми кажете како да почнам на почеток да не се оптеретам ова она.Што да вежбам,кои денови и така:)
мој совет ти е да не почнуваш нагло со големио тежини бидејќи овој спорт е многу лош со повредите,потоа немој да вежбаш под 3 пати неделно ако сакаш да постигнеш некаков резултат,припази на исхрана на редовен сон кој што е многу битен,вежбај групи на мускули кои немаат допирни точки меѓу себе како на пример грб со трицепс и сл.немој да се оптеретуваш со изгледот барем првите 2 месеци и со среќа па пиши какви резултати ќе имаш

Член од
20 март 2007
Мислења
8.493
Поени од реакции
308
Жените и теретана не одат заедно. Како масло и вода се. :D
Не можам да вежбам на раат кога се малолетничките во теретаната, деконцентрираат максимално. :)

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Абе, нешто зборував со тој што работи во боди билдинг клубот, и нешто спомна дека има ’’протеини за слабеење’’, дали се ефективни, знае некој?

SV-Strange

Sorcerer Supreme
Член од
27 август 2007
Мислења
3.604
Поени од реакции
367
Edit:
Абе, нешто зборував со тој што работи во боди билдинг клубот, и нешто спомна дека има ’’протеини за слабеење’’, дали се ефективни, знае некој?
Само ако се придржуваш на добар тренинг и соодветна исхрана, а и неверувам баш на тие ствари.

А заеби мускули (демек ги имам), за стомакот да се намали, освен пазење на исхраната, кардио, стомачни.. друго нешто, тегови мегови вршат работа?

Mike Tyson

Never,never,NEVER GIVE UP!
Член од
20 август 2007
Мислења
2.630
Поени од реакции
156
A што мислите која е соодветна тежина за да се почне да се крева бенџ.Не ми замеравајте сеа у некој филм сум у пм:)

Kajgana Shop

На врв Bottom