Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

eMilanist

Ursus domesticus
Член од
27 септември 2007
Мислења
2.401
Поени од реакции
1.830
Време е да почнам со стомачни.....совет? Да ги вежбам на 3 дена како што ги вежбам другите вежби или поинтензивно. Немам уште стомак....70кг сум.

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
ГЛЕДАЈТЕ ГО ОВА!!http://forum.kajgana.com/%D0%B0%D1%81%D0%B4 лудило!:vozbud: каква сила е оваааааааааа...
а не ние, тегчиња у теретана... ццц =) ама ок, така почнал и он, а и плус црнец е. таква им е генетиката =)
воведните зборови за видеово:
Ако сте од оние фитнес /билдинг / бицепс/ трицепс / стомачни.... фрикови и сте горди на својата форма, не мора да го гледате овој клип оти ќе се разочарате и веднаш ќе изедете кило леб/ ајвар / калап сирење / прасе / тегла нутела.... И ќе дремнете на раат.
отидов да к`снам леб и нутела :pos2:

DANTE

Gym instructor.
Член од
22 март 2006
Мислења
1.318
Поени од реакции
366
ГЛЕДАЈТЕ ГО ОВА!! лудило!:vozbud: каква сила е оваааааааааа...
а не ние, тегчиња у теретана... ццц =) ама ок, така почнал и он, а и плус црнец е. таква им е генетиката =)
воведните зборови за видеово:

отидов да к`снам леб и нутела :pos2:
ех неможе да се споредуваме ние со него, тој 100% вежба од 15 години, цело детство на улица, Gangsta лајф тоа е :)

Член од
3 декември 2008
Мислења
816
Поени од реакции
22
Време е да почнам со стомачни.....совет? Да ги вежбам на 3 дена како што ги вежбам другите вежби или поинтензивно. Немам уште стомак....70кг сум.
Стомачните се најпроблематични за обликување на бодибилдерите,особено долните.Не треба да имаш ни грам сало,вежбај ги секој ден само не претерувај бидејќи им треба одмор на мускулите за да се обноват мускулните влакненца.Поздрав

|И.И|

говно интерашко
Член од
24 јуни 2008
Мислења
5.572
Поени од реакции
6.701

Доста се палите на овие црнчугите,еве го нашиот шампион во тешка категорија...

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.603
Поени од реакции
13.301
Едно прашање до поискусните... Одам теретана редовно (единствено последниве две три недели не бев од здравствени причини) 3 пати неделно, и во фаза на поправање сум (190/75 сум, не сум ептен слаб а сакам барем до 80 да качам). Е сеа, страв ми е гледајќи други примери килажата само во предело на стомако да ми се бувни!
Шо треба да се напрај за да се поправам рамномерно низ цело тело вежбајќи редовно? Или само по себе си иди то?

DANTE

Gym instructor.
Член од
22 март 2006
Мислења
1.318
Поени од реакции
366
Едно прашање до поискусните... Одам теретана редовно (единствено последниве две три недели не бев од здравствени причини) 3 пати неделно, и во фаза на поправање сум (190/75 сум, не сум ептен слаб а сакам барем до 80 да качам). Е сеа, страв ми е гледајќи други примери килажата само во предело на стомако да ми се бувни!
Шо треба да се напрај за да се поправам рамномерно низ цело тело вежбајќи редовно? Или само по себе си иди то?
ќе земеш со протеини за маса да зголемиш и ке внимаваш да не јадес мрсна и пржена храна, а протеинчиња обавезно

П

Паган-др

Гостин
Стомачните се најпроблематични за обликување на бодибилдерите,особено долните.Не треба да имаш ни грам сало,вежбај ги секој ден само не претерувај бидејќи им треба одмор на мускулите за да се обноват мускулните влакненца.Поздрав
А најефикасни вежби за стомачни кои се? (за домашна употреба :))

Мишелинка

расол
Член од
19 мај 2006
Мислења
3.449
Поени од реакции
385
А најефикасни вежби за стомачни кои се? (за домашна употреба :))
И мене ме интересира тоа... Мора да почнам пак да вежбам, ептен сум се запуштила! Летоска имав 48, сега имам 52:( И се ми е во стомак.

TheBestTipster

Избраниот
Член од
8 март 2008
Мислења
2.387
Поени од реакции
97
И мене ме интересира тоа... Мора да почнам пак да вежбам, ептен сум се запуштила! Летоска имав 48, сега имам 52:( И се ми е во стомак.
Najprakticni se crounc-ovite,za gorniot i sredniot red na stomacni.Mozam da probam da objasnam , ali pokasno..

П

Паган-др

Гостин
Мене не ми требаат да ослабам туку онака да ги зацртам :)

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.603
Поени од реакции
13.301
ќе земеш со протеини за маса да зголемиш и ке внимаваш да не јадес мрсна и пржена храна, а протеинчиња обавезно
Друго решение нема? За мрсна и пржена океј, ама сепак не би пиел протеини, сепак не сакам многу голема килажа да наклам, како шо реков 7-8 кила сакам да наклам... Шо храна да конзумирам т.е шо содржи протеини? За јајцата знам дека содржат, нешто друго?

MileJebo

Complete
Член од
7 декември 2008
Мислења
231
Поени од реакции
41

Доста се палите на овие црнчугите,еве го нашиот шампион во тешка категорија...
Грешка си друже, можеби Мики е стварно звероња,лудница,громови и е стварно многу ехтра. Ама моментално нашиот шампион е Зоран Колевски:

Kajgana Shop

На врв Bottom