Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
Јас на точак по 8-9 прам :) (neame орбитрек) ама на тоа лесното оти ако одам на потечко ниво ептен мускули ке ставам на нога а нејкам :)

Јас на точак по 8-9 прам :) (neame орбитрек) ама на тоа лесното оти ако одам на потечко ниво ептен мускули ке ставам на нога а нејкам :)
на точак/орбитрек се обликуваат, не се става на мускул... сепак се слабее на овие справи. така да, стави слободно појако. јас орбитрекот го возам на 8/10 а при крај кревам на 9/10.
едит. на 10 ако го стаиш, мора да си 100кг+ за да може да се придвижи... :pos::pos:

Неам појма дојди кај мене ваму праисториско е али најголемите билдери од таму излагаат! :)

Da ve prasam nesto. Vezbam vekje skoro 2 meseca, i zadovolen sum, ne deka imam kojznae kakvi rezultati, no sepak ima razlika :). E sega mi se slucuva mnogu cesto, mnogu brzo da se premoram. Koga sum vtora smena na skolo, odam peski do doma za 30tina min, jadam, i trgnuvam pak na teretana, pak 20tina min. Znam deka ne e dobro da se jade pred vezbanje, no jas nemam jadeno od 3 saatot, pa nemozam da izdrzam.
Sakam da ve prasam, ako moze da mi dadete nekoj sovet za poenergetska hrana, da vidam dali mi e do ishranata.

*izvinete sto ne pisuvam na kirilica, kompjuterot ima problem nesto :)

Da ve prasam nesto. Vezbam vekje skoro 2 meseca, i zadovolen sum, ne deka imam kojznae kakvi rezultati, no sepak ima razlika :). E sega mi se slucuva mnogu cesto, mnogu brzo da se premoram. Koga sum vtora smena na skolo, odam peski do doma za 30tina min, jadam, i trgnuvam pak na teretana, pak 20tina min. Znam deka ne e dobro da se jade pred vezbanje, no jas nemam jadeno od 3 saatot, pa nemozam da izdrzam.
Sakam da ve prasam, ako moze da mi dadete nekoj sovet za poenergetska hrana, da vidam dali mi e do ishranata.

мораш после јадење бар саат одмор па после теретана. преморувањето е тука пошто рано стануваш + школото исцрпува исто и учењето, па енергијата ти е намалена. можеш, на пример, да намалиш на килажа, односно да креваш помалку од вообичаено или да земеш креатин, дава многу на сила, се осеќа. исто хидрати пред тренинг треба. можеш и 1-2 банани пред тренинг(енергија даваат).
а ако некогаш ти се свртело/слошило, или си се почуствувал малаксан после тренинг изеди 50 грама суво грозје =) ќе те опраи сместа. тоа е така пошто шеќерот ти паѓа дур вежбаш.

никој???епа тогаш,кажете им го оној форумот за боди билдинг шо е,
мислам беше стероиди.ком.мк

Кенгур, а да те прашам. За подобро диференцирање на бицепсот, да се вежба повеќе за широк или за тесен?

Муце, земи си две бананчиња во ранецот.
На сред тренинг лапни ги двете, ќе видиш после дека цртанот Киро Бананамен е снимен според истинитој причи. :)))

BMREAL%21.jpg

Значи ме интересира ако може некој да ми каже... Имам слушнато дека во Палас со персонален тренер е 6000 месечно.
Е сега, дали тоа е за еден тренинг со тренер неделно, или секој тренинг е со персонален тренер?

Фала.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom