Зошто секогаш се вљубуваме во оние кои не не сакаат,а оние кои не љубат ни се досадни

• Креатор на темата Креатор на темата Diabolical !llusion
  • Време на започнување Време на започнување
Ова увек ми се дешава.Епа така е сеа...:pipi:

секогаш е така,али сеа сум у една многу гадна ситуација,двајцата се свиѓаме,а не сме заедно.:toe:

Не е ништо чудно,човечка природа,дур те сакаат ќе ги игнорираш а кога ќе престанат ти недостигаат.Незнаеш што имаш дур не го изгубиш.Целата работа е многу смешна,се се врти во круг,ти трчаш по некого/ја,она трча по некого,тој по некоја,и на крај не се изненадувај дека некој трча по тебе.Само се надевам дека не е глобално ова,сепак мислам дека има луѓе кои ќе се најдат заљубени во заљубените.

Fakt e deka sekogas se slucuva. Ama toa e. Za ovaa rabota ima dve nesta:
1. Toa sto go imas nema da pocnes da go cenis dodeka ne go izgubis

2.Tugoto i zabranetoto e sekogas poslatko

Ни јас неможам да си одговорам на ова прашање.Зошто оној што ќе направи се за нас,што не сака повеќе од себе си,ни е досаден,несакаме ни да ни се јави,а не па да излеземе со него или да не бакне.А оној во кого сме вљубени и го знае тоа,се понаша толку ладно кон нас,си игра со нашите чуства,со еден збор ни го одзема здивот и после исчезнува.
Тоа би требало да е од опседнатоста кон личноста која ја сакаме,она што тешко може да го освоиме,неможеме да го имаме кога сакаме,доведува до тоа цело време да мислиме на него.Знаеме и сами дека не не заслужува,но кога некој не ти оди по твојот план,станува многу интересен за освојување,за разлика од оној на кого сме му го освоиле срцето.Она што му го правиме на човекот кој не сака,ни го прават нас.Значи, би требало,по некоја логика на нештата,она што ни го прави човекот кој не сака,да не му го правиме на човекот кој го сакаме за да си ги зголемиме шансите:toe:
Ovde ima edno nepisano pravilo:Zakonot na karmata... What goes around comes all the way back arond. Znaci, ne im go pravi na drugite ona sto nesakas da go napravat tebe. Taka, ako sakas barem malku da ti obrni vnimanie onoj koj go sakas, onoj po kogo umiras, treba da im obrnis vnimanie na onie koi umiraat po tebe. Mislam deka me sfakjas...

Зошто секогаш се вљубуваме во оние кои не не сакаат
- Затоа што е предизвик, неостварлива цел, по која копнееме и тежнееме, дава чуство на копнеж, но не и љубов ...

А оние што не љубат ни се досадни
- Веке освоена "Планина" , која е слатка додека ја освојуваш ... но кога ке ја изгубиш, е "Планина" која ти тежи на срце.

Реалноста е таа, што е... колку можеме да се соочиме со неа зависи од нас, сами ...

Ovde ima edno nepisano pravilo:Zakonot na karmata... What goes around comes all the way back arond. Znaci, ne im go pravi na drugite ona sto nesakas da go napravat tebe. Taka, ako sakas barem malku da ti obrni vnimanie onoj koj go sakas, onoj po kogo umiras, treba da im obrnis vnimanie na onie koi umiraat po tebe. Mislam deka me sfakjas...

Да,те сваќам,но муабетот ми беше друг,а не кругот се врти.Ако веќе оној што ме сака ми е досаден (несакам да ми посветува внимание,да ми се јавува,да му пишува смс и слично),јас сигурно сум му досадна на оној што несака да биде со мене.Е сега,треба да научам од овој што ме сака што Не треба да правам(сето она набројано) за да не му бидам досадна на оној што јас го сакам(значи да не му посветувам внимание,малку ладен туш) и така ќе си ги зголемам шансите.
Ако и ова не успее,ќе најдам друг за сакање:) неможам да го фатам за врат некој да биде со мене.

п.с.ама комплицирано испадна ова:pos2:

значи да не му посветувам внимание,малку ладен туш и така ќе си ги зголемам шансите.
Ако и ова не успее,ќе најдам друг за сакање:) неможам да го фатам за врат некој да биде со мене.

Е сега, ако размислуваш вака, сметај дека и тој што те сака би постапил исто, па и тој би си ги зголемил шансите... Нели???
И да... Не можеш некој да на сила да го натераш да те сака :)

Е сега, ако размислуваш вака, сметај дека и тој што те сака би постапил исто, па и тој би си ги зголемил шансите... Нели???
И да... Не можеш некој да на сила да го натераш да те сака :)

Мене прва ми текна,ќе го претрчам на кратки патеки:wink:
Шала на страна,ако успее оној што ме сака на било каков начин да ми го сврти вниманието кон него,ќе ми направи и мене услуга да не си ја мавам главата во ѕидот,но ако не успее...тогаш идеме да го рушиме ѕидот:wink:

Epa momentalno iam takov slucaj...i stvarno e taka:( znaes deka VEKE te saka, pa znaes deka ednostavno e tvoj (dodeka ne svati)...a od druga strana svigas nekoj sosema tret fraer, so i mozebi nikat ne bi poglednal u tebe ili ednostavno interesna mu e situacijata pa te zaebava... odvratno cuvstvo da ti se sviga eden, a drug te saka i nemoes da se posvetis na nego:(

Хммм...Не! Тоа е само работа на психа,барам машко кое ќе ме поддржи во следниов пост!Како прво сите знаеме во која фрка и ситуација се наоѓаме во моментот кога ја демнееме личноста која ни се допаѓа!Тоа е според мене,а се надевам и според многумина кои ќе се согласат со мене.Тоа е само работа на психата, сета таа долга етапа во која ги вклучуваме сите расположливи средства кои можеме да ги употребиме! Додека не ја остариме целта и личноста не ја добиеме сето тоа предџодно ни изгледа како недостижно и недопирливо! Кога веќе сме ја постигнале саканата цел и сме ја добиле посакуваната или љубената личност нас тоа ни изгледа како завршена мисија, а додека другото наведено, дека оние кои нас не посакуваат ни се досадни ги сваќаме како веќе освоени и мислиме дека може и имаме контрола над нив па ги користиме како џокери и рамо за плачење.Затоа луѓето незнаат да ценат и злоуботребуваат се што им е пружено а бараат невозможно!

pa se vljubuvame u nekoj so ne smeeme zaso seikogas onaa tugoto i zabranetoto e poslatko... :):):):bilokoj:

Pa toa e nesto vo covekot, vo sebe nesto vnatre, sekoj go saka ona sto go nema ona tugo i saka da bide negovo, toa e prirodno nekako kako i za se vo zivotot koga si stignal do odredeno nivo sakas uste i nikogas ne ti e dosta, taka i ovde.

Зошто секогаш се вљубуваме во оние кои не не сакаат
- Затоа што е предизвик, неостварлива цел, по која копнееме и тежнееме, дава чуство на копнеж, но не и љубов ...

А оние што не љубат ни се досадни
- Веке освоена "Планина" , која е слатка додека ја освојуваш ... но кога ке ја изгубиш, е "Планина" која ти тежи на срце.

Реалноста е таа, што е... колку можеме да се соочиме со неа зависи од нас, сами ...
Многу добро кажано. Но дали САКАМЕ да се соочиме со реалноста?? Можеби е премногу сурова за нас па да ја прифатиме онаква каква што навистина е. Токму затоа создаваме една друга реалност, каде за момент (ако не и подолго) си ги менуваме улогите, само за да можиме да уживаме во она што сакаме да уживаме, на начин на кој сакаме да уживаме.

Мене прва ми текна,ќе го претрчам на кратки патеки:wink:
Шала на страна,ако успее оној што ме сака на било каков начин да ми го сврти вниманието кон него,ќе ми направи и мене услуга да не си ја мавам главата во ѕидот,но ако не успее...тогаш идеме да го рушиме ѕидот:wink:
Ај вака размисли: Ако успеал да ти го сврти вниманието, можно е да вреди нешто повеќе од она што ти го вреднуваш. Па ако го сфатиш тоа, можи ќе почнеш да го прифаќаш и неговото внимание, па да го запоставиш оној што ти се допаѓа. Знаеш тоа е тркало кое постојано се врти... Тоа е она вистинското Perpetuumobile

Pa zatoa sto sekogas sakame nesto so ne mozeme da imame.:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom