Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување
Член од
20 јануари 2009
Мислења
108
Поени од реакции
1
Ali cekaj sea ne mi e jasno vcera mi ja namalija brzinata na netot na 64 /64 i tv si imase ?ako e taka so 2 mbs sto gi zima reciverot kako ce bide so 64/64 ???Ummmmmm znaci nesto ima.I so namalen interner znaci 64/64 si ima televizija.NEsto ne mi stima tuka .Gasis reciverot pustas reciverot pak si e 64kbs

Sorry za pred toa ne vidov

P

Princ

Гостин
Знам дека е до 8, ама на старите брзини и на новите имам иста непроменета синхронизација, со тоа што јас требе од таа брзина до 8 да добијам зависно од линијата колку држи уште плус2-3 мбпс за телевизијата, шо значи дека цинхронизацијата требе да биди над 10 во секој случај.
Кој те излажал така? :pos2:
Не ми се верува дека цел месец не замараш дека не ти креваат брзина кога всушност не ни треба да ти креваат повеќе.
Го имаш 3Max пакетот, пастирај ми каде пишува нешто у стилу "на корисникот му се дава 8Mbps за интернет, и 2-3Mbps резерва за телевизија" па ќе го завршиме муабетов.

Член од
20 јануари 2009
Мислења
108
Поени од реакции
1
Princ seta e ubava so ja vikas a kako ce kazis za 64/64 kbs a imas televizija .Eve aj imam 10 pustam reciver 8 p[ustam 2 recivera 6 mbs.kako rabotat recoverite na 64/64kbs.Znaci dali e uklucen reciverot ili ne e uklucen istata brzina e 64/64.Ajde objasni go voa

Член од
9 ноември 2007
Мислења
395
Поени од реакции
6
Кој те излажал така? :pos2:
Не ми се верува дека цел месец не замараш дека не ти креваат брзина кога всушност не ни треба да ти креваат повеќе.
Го имаш 3Max пакетот, пастирај ми каде пишува нешто у стилу "на корисникот му се дава 8Mbps за интернет, и 2-3Mbps резерва за телевизија" па ќе го завршиме муабетов.

Тоа беше официјален одговор од техничка кога прашав зошто е синхронизиран на 8 а воа тоа време требаше за интернет да добијам само 5.

Извини ако те замарам, ама сепак сме на форум и немора да одговараш:smir:

P

Princ

Гостин
Тоа беше официјален одговор од техничка кога прашав зошто е синхронизиран на 8 а воа тоа време требаше за интернет да добијам само 5.

Извини ако те замарам, ама сепак сме на форум и немора да одговараш:smir:
Друже, на голем дел ни зголемија ПРЕД воопшто да го најават тоа. Мене, тебе, на ТонИнтер... Сигурно сме им биле некојси тест. Нема смисла да бараш сега преку леб погача. Ако имаш 3Max (обичен) тоа е тоа, 8Mbps download, со се телевизијата. Џабе се буниш, разбери го тоа.

Princ seta e ubava so ja vikas a kako ce kazis za 64/64 kbs a imas televizija .Eve aj imam 10 pustam reciver 8 p[ustam 2 recivera 6 mbs.kako rabotat recoverite na 64/64kbs.Znaci dali e uklucen reciverot ili ne e uklucen istata brzina e 64/64.Ajde objasni go voa
-------------- <- ова е твојот телефонски кабел кој држи максимум 8Mbps (пример)
Телевизијата, интернетот и телефонот на различни начини се поврзуваат во мрежата и се независни со брзината. Значи ти намалуваат 64 на интернет конекцијата, не ти го прават кабелот потенок за да држи само 64Kbps.
Максимумот за сите конекции е ограничен - 8Mbps (пример, ќе повторам).
Ама под-конекциите се независни. Значи максимум имаш 8Mbps, а сите три конекции различна брзина да користат - се дур се во рамки на максимумот.
Појасно малку?

Член од
20 јануари 2009
Мислења
108
Поени од реакции
1
Ok se razbrame .U glavnom toa e .Jas mislam deka ne treba reciverot da kine od brzinata zaradi toa sto rabote tv i na 64/64kbs .Utre ce se javam na 0800 i ce razberam po konkretno

Член од
9 ноември 2007
Мислења
395
Поени од реакции
6
Ok se razbrame .U glavnom toa e .Jas mislam deka ne treba reciverot da kine od brzinata zaradi toa sto rabote tv i na 64/64kbs .Utre ce se javam na 0800 i ce razberam po konkretno

ти кини од брзината поради тоа што вкупната синхронизација ти е на 10 конкретно тебе.

а на 10 000 кога ке извадиш 64 рачунај колку има простор

Многу просто, све е до колку држи линијата и на колку е синхронизиран.

Член од
24 август 2006
Мислења
136
Поени од реакции
45

Брзината сега мислам дека е на завидно ниво,уште овој основен пакет MaxADSL 10 да се претвори бар во MaxADSL 25 без промена на паричниот надоместок.
:salut:

head

ЧОВЕКОТ СО МАЛО ТЕЛО
Член од
15 септември 2005
Мислења
1.406
Поени од реакции
590
Еве ти што пишува на нивниот сајт ,па види дали секогаш ќе ја добиваш максималната брзина:
Брзината на пристап на ADSL услугата може да зависи од повеќе фактори како што се: брзината на веб сајтот на кој се пристапува, оптовареноста на глобалната интернет мрежа, конфигурацијата на компјутерот на корисникот, растојанието од ADSL приклучокот до мрежната инфраструктура, бројот на MaxTV канали кои се гледаат/снимаат додека се пристапува на интернет и други фактори. Ако не може да се постигне максималната брзина дефинирана со пакетот, Македонски Телeком АД – Скопје ќе ја испорача највисоката можна брзина.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
395
Поени од реакции
6
Еве ти што пишува на нивниот сајт ,па види дали секогаш ќе ја добиваш максималната брзина:
Брзината на пристап на ADSL услугата може да зависи од повеќе фактори како што се: брзината на веб сајтот на кој се пристапува, оптовареноста на глобалната интернет мрежа, конфигурацијата на компјутерот на корисникот, растојанието од ADSL приклучокот до мрежната инфраструктура, бројот на MaxTV канали кои се гледаат/снимаат додека се пристапува на интернет и други фактори. Ако не може да се постигне максималната брзина дефинирана со пакетот, Македонски Телeком АД – Скопје ќе ја испорача највисоката можна брзина.

Мислам дека правно и не се многу исправни ама по се изгледа дека е до потрошувачите.

Ако не може да се постигне максималната брзина дефинирана со пакетот, а ако линијата ти држи повеке од таа дефинирана брзина тогаш македонски телеком ке ја испорача највисоката можна брзина.

Пример
Дефинирана брзина 8мбпс
постигната брзина 6 мбпс
максимален проток на линијата 12 мбпс

P

Princ

Гостин
Правото како и секогаш се пробува да се изместува некако на нас како што ни одговара.
Максимална брзина дефинирана со пакетот - 8Mbps
не може да се постигне, туку може - 6Mbps
Македонски Телеком ќе ја испорача таа - 6Mbps

:)

Ама не пуштаат 12-13Mbps (фала богу не ни очекувам)

Член од
22 јули 2006
Мислења
1.265
Поени од реакции
36
Правото како и секогаш се пробува да се изместува некако на нас како што ни одговара.
Максимална брзина дефинирана со пакетот - 8Mbps
не може да се постигне, туку може - 6Mbps
Македонски Телеком ќе ја испорача таа - 6Mbps

:)

Ама не пуштаат 12-13Mbps (фала богу не ни очекувам)
Знаеш која верзија од програмата горе работи со Thompson TG782? А да, и дифолт јузер/пас :)

InTr0

138 bpm
Член од
28 јуни 2007
Мислења
90
Поени од реакции
8
а бројачот на т-хоум на 1ви се ресетира во 00:00 или знаат и да касна ко што ми кажаа....
ајде го чекам да се ресетира споро у пм:pipi:
Ние неможеме саат, два, ТРИ да се стрпиме, другарче на оннет е и чека ден, два, три, ЧЕТИРИ, па си ќути! :)

Член од
27 декември 2008
Мислења
1.623
Поени од реакции
782
Ние неможеме саат, два, ТРИ да се стрпиме, другарче на оннет е и чека ден, два, три, ЧЕТИРИ, па си ќути! :)
Другарче или ти нешто не си сватил или другарти те лаже јас сум на он нет и не е точно дека доцни по неколку дена

InTr0

138 bpm
Член од
28 јуни 2007
Мислења
90
Поени од реакции
8
Другарче или ти нешто не си сватил или другарти те лаже јас сум на он нет и не е точно дека доцни по неколку дена
на безжичен (сателитски) wадсл 15 си ? :helou:

Kajgana Shop

На врв Bottom