Мујо и Хасо

Отишол Мујо во Америка и зел стан под кирија незнаејќи дека во него има глувци. Почнал да размислува да му се јави на газдата и да се жали, ама проблемот е во тоа што не знае англиски. На крајот му се јавил и му вика:
- Hello!
- Hello, одговара газдата.
- Том и Џери! Do you know?
- Yes I know... (збунето одговара газдата)
- Епа Џери!

Се шетале Мујо и Хасо и Мујо му вика на Хасо:
- Што ти се допаѓа во животот?
- Ми се допаѓа да ги гледам женските право на... знаеш каде, а тебе?
- Истото што и тебе, само не женските туку тебе...

Отишол Мујо на работа во Германија и нашол работа како дрвосечач. Првиот ден сите исекле по десет кубика дрва, Мујо само три. Запнал утре депта и исекол одвај пет кубика. За да не го избрка газдата, отишол кај некој Црногорец да се распраша како тој сече дрва. Овој му вели:
"Јас ти станувам рано, во 10 часот, појадувам, ќе се напијам кафенце, па ќе испушам една цигара, па потоа ќе отидам во шумата и ќе ја вклучам пилата..."
"Па, зарем ти ја вклучуваш...?

Незнам дали го има....

Си биле Мујо и Хасо и чекале автобус. До нив седел еден човек. Мујо го прашал човекот:
- Колку е саат?
А тој му рекол:
- Пет и пет.
Тогаш Мујо му вика на Хасо:
- Абе, Хасо знаеш дека има и поглупи од нас?
- Зошто? - прашал Хасо
Па овој ми рече дека часот е 5 и 5, а не кажа веднаш 10.

Хасо: Мујо ај да ми помогнеш да ги исечам дрвјата!
Мујо: Не можам имам полова болест!
Хасо: Е што ти е бе?
Мујо: Ме боли кур за твоите дрвја.

Одела овца по патот и кога сакала да помине низ една ограда се заглавила, Поминува тука некој Американец, ја гледа овцата и си вели:
"Ех, да беше ова Мерилин Монро." И си заминува тажен.
Наидува Французинот:
"Ех, да беше ова Брижит Бардо."
По него оди Англичанецот:
"Ух, да беше Леди Ди."
Помипува Мујо, ја гледа овцата и воздивнува:
"Ух, да беше темница."

Си оделе Мујо и Хасо по патот и одеднаш паднале во дупка. Се мачеле и никако да излезат и на крај виделе дека не можат да излезат, и решиле тука да преспијат. И овој Мујо му вели на Хасо, абе Хасо овде ке преспиеме, Хасо му рекол па да. Мујо му рекол па зошто не кажеш да отидам да си ги земам пиџамите!

Кој е последниот виц за Мујо и Хасо?
Оделе Мујо и Хасо низ шума и го сретнале Ратко Младиќ!

Мујо и Хасо живееле на стокатница.Мујо читал весник на тераса и весникот му паднал. Тој земал двоглед и го читал весникот што му паднал. Хасо го немало повеќе часа. Кога стигнал Мујо го прашал:
- Кај беше до сега?
Хасо му одговорил:
- Отидов да свртам страница!!!

Се оженил Мујо, и прва брачна ноќ. Кога што да види, Фата веќе била еб... порано.
Размислува што ќе прави, затоа што треба сабајлето да го покаже чаршафот со што ќе докаже дека ја завршил работата. Ако не, ќе пукне брука во селото.
И сабајлето станал да побара малку црвена боја, ама нашол само жолта боја. Го измачкал чаршафот и го покажал така.
Кога почнале да го прашуваат што е тоа, тој со гордост им одговорил:
- 'Кога Мујо пробива тогаш и жолчката пука.'

Мујо и Хасо оделе накај дома. Одеднаш паднале во шахта.Не знаеле како да излезат. Хасо: Ај, јас одам дома да ги земам пижамите затоа што не можеме да излеземе.

Си биле Мујо и Хасо и биле во затвор. Еден ден на Хасо му дале бостан диња круша и јаболко а на Мујо ништо не му дале. Мујо почнал да си црта по ѕид.
-Мујо со праиш бе будало?
-Еве чим мене не ми даваат да јадам, јас ќе јадам од ѕид!

Mujo postao bogatas. Jednom prilikom postave mu novinari pitanje da im objasni kako je i na koji nacin dosao do svega sto ima danas:
- "Prvo sam kupio kilogram jabuka za marku i onda
ih prodao za dvije marke. Onda sam kupio dva kilograma jabuka za dvije marke i to kasnije prodao za cetiri marke. I sve tako dok mi nije umrla strina i ostavila mi u naslijedstvo sve ovo sto imam danas."

Отишол Хасо во ќебапчилница и прашал:
- Колку ви се ќебапите?
- Мујо му кажал 10 денари.
- А колку ви е кромидот?
- Епа тоа е џабе....оди бесплатно со ќебапите.
- Епа дај ми тогаш еден ќебап и една вреќа кромид!!!

Си биле Мујо и Хасо и Хасо живеел на 3ти а Мујо на 1ви и се довикувале прку балкони и на комшииоте им дошло преку глава и решиле да им стаат телефон и им објасниле како се користи дека едниот може да му се јави на другиот и да му каже што сака и Мујо му ѕвони на Хасо и му вика ај дој на балкон да ти кажан нешто.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom