Мујо и Хасо

Отворил Мујо аптека. Го замолил едпаш Хасо да го замепи. Кога се вратил го прашал дали доагал некој.
"Дојде Суљо, го болеше глава."
"И што му даде?"
"Аспприн."
"Добро, дојде ли пекој друг?"
"Дојде Химзо, го болеше стомак."
"И?"
"Му дадов таблети за стомак."
"Добро, тоа ли е се?"
"Не, дојде и Фата."
"А што и беше неа?"
"Се пожали дека не видела кур со месеци."
"И?! Што и даде?"
"Капки за очи."

Отишол Мујо на театар, па кога се вратил Фата го прашува како поминал:
- Море остај жено, досадно беше што да ти кажувам. Само на крајот беше интересно, кога делеа капути. Јас три си земав.

Си биле Мујо и Хасо и носеле тежок пакет и Хасо дткал и му вика на Мујо: ммм Мујо и Мујо вика абе чекај ќе ми кажеш кога ке стигнеме.... одат сега на петти кат и пак му вика Хасо на Мујо Ммммујо и мујо вика абе чекај кога ќе стигнеме ти реков ќе ми кажеш... одат на десетти кат и Хасо му вика на Мујо, Ммммммујо абе чееееекај ќе ми кажеш кога ќе стигнеме....и одат на 12 кат и му вика мммм Мујо и овој ШТО? ггг го зззаборраааввиииввммее кккклллуууччччооот!

Отишле Мујо и Хасо на годишен одмор во Африка. Го поставиле шаторот и си легнале да спијат. Во 2 часот по полноќ во шаторот влева лавот и се слуша: “Гррррооаааррр”.
Се разбудува Мујо, и го буди Хасо:
- Хасо, хасо, разбуди се. Почнуваат цртаните.

Ulaze Mujo I Haso u crkvu, Haso zapne za klupu i kaze:
- "A u ku*ac!"
Mujo će na to:
- "Je*o te Bog Haso! U crkvi smo!"

- "Mujo, daj mi jednu žvaku", reče Haso.
- "Nedam bolan!"
- "Daj, neću ti je pojesti."

Pita Mujo Hasu:
-Jeli Haso , znas li koje su najvece bolesti 20 veka?
-Nemam pojma!
-Pa SIDA i Pticja gripa!
-Ma boli me k*rac, nit jebem, nit letim!

Биле Мујо и Хасо во некој хотел и преку ноќ комарците ги направиле лом. Се пожалиле тие на рецепција, а овие ги прашале дали ги оставиле светлата запалени.
-Да, рекол Мујо
-Епа требаше да ги изгаснете!
Следната вечер легнале Мујо и Хасо и ете ти неколку светулки во собата. Мујо свикал:
-Да бегаме Хасо, еве ги идат со батерии!!!

Kaze Mujo Fatimi:
- "Fatima, daj mi one carape za golf."
Fatima:
- "Pa koje su to?"
Mujo:
- "Ma one bona sa 9 rupa!"

Мујо и Фата излегле со кучето на прошетка, кога по некое време Фата се сетила дека заборавила да облече гаќи. И му текнало на Мујо идеја:
- Фато, дај на кучето да те помириса меѓу нозе, ќе истрча оно до дома и ќе ти ги донесе гаќите !
Фата го послушала и му дало на кучето да ја помириса меѓу нозе. И кучето истрчало одма назад.
Поминало долго време, а кучето го нема, кога после пола саат доаѓа кучето, ама со пенисот од комшијата во заби

Priča Haso šta mu se nedavno dogodilo dok je vozio auto...
- "Ja na kočnicu, ne radi!
Ja za ručnu, ne radi!
Ja u kiosk, RADI!"

Отишол Мујо на работа во Германија и нашол работа како дрвосечач. Првиот ден сите исекле по десет кубика дрва, Мујо само три. Запнал утредепта и исекол одвај пет кубика. За да не го избрка газдата, отишол кај некој Црногорец да се распраша како тој сече дрва. Овој му вели:
"Јас ти станувам рано, во 10 часот, појадувам, ќе се напијам кафенце, па ќе испушам една цигара, па потоа ќе отидам во шумата и ќе ја вклучам пилата..."
"Па, зарем ти ја вклучуваш...?

Pita Haso Muju:
- "Kako se konj drži u neizvijesnosti?
Mujo odgovori:
- "Ne znam, reci mi ti."
Haso:
- "Reći ću ti sutra."

Разговараат Мујо и Хасо:
-Брате ти си мој најдобар другар !!
-И ти си мој !!
-Засекогаш ке сум ти благодарен за тоа што го направи за мене !!
-Што тоа ?
-Па се сеќаваш кога ме нападнаа тие педерите,да не беше ти,мене ќе ме ебаа !!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom