Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување
Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Problemot e u t-home ne u EVN

znaci na niv im treba stablizator za internetov...
Е за да го решат тоа, малку ќе почекаме...
Инаку, стабилизаторот што си го ставил во претходниот пост колку пари го купи ?

Член од
9 ноември 2007
Мислења
395
Поени од реакции
6
Na Nekoj od starite korisnici na adsl mu imaat zgolemeno brzina ? ? ?

Член од
2 октомври 2008
Мислења
46
Поени од реакции
1
ne sum go kupil od google samo image

Член од
20 јануари 2009
Мислења
658
Поени од реакции
544
internetot mi paga mnogu a vo posledno vreme navecer paga na sekoja minuta. se javiv vo t-home i mi rekoa deka problemot e vo naponot. dali imal nekoj vakov problem neka mi kazi kako go resil?
ne e do naponot, i mene taka me matkaja, vikanv elektricar, mi rece deka ne e do to, tuku niv od t-home mu e maka da prakat nalog za da dojdat i sl. Taka mene me zafrkavaja, ednas dojdoja, ne se pogodiv doma, mojte bea, mu rekoja gotovo problemot e sreden, ko dojdov, pak nemase internet, i posle izvesen period dojdoja i izleze nesto deka problemot bil do zicata so odi od bandera do telefon, taka nekako... neka ne te zafrkavat, tuku neka dojdat i neka vidat so e problemot.
btw ovie od telekom ama se uzasno nesposobni:nenene:

Снајпериста

несреќник
Член од
20 ноември 2008
Мислења
293
Поени од реакции
4
samo sto ovaj problem se pojavi pred okolu edna nedela pred toa bese dobro, pagase ama ne mnogu cesto. sega od kaj 6 saat navecer pa cela vecer samo sto ke se konektiram po 1 min. paga a pred 6 e dobar

Член од
2 октомври 2008
Мислења
46
Поени од реакции
1
samo sto ovaj problem se pojavi pred okolu edna nedela pred toa bese dobro, pagase ama ne mnogu cesto. sega od kaj 6 saat navecer pa cela vecer samo sto ke se konektiram po 1 min. paga a pred 6 e dobar

Nemat dovolno bandiwth izgleda samo sakat da pustat a rabotite tamu ne im cinat ili kojznae sto ali znam deka problemot ne e do kaj nas nego do aj niv zosto so starite brzini raboti super a koga ke pokacat ke pocne da paga internetov na sekoja 2-3 minuti

P

Princ

Гостин
Инаку објавен е и Call&Surf Start денеска.
Туку што забележав нешто интересно. Повеќе брзините за Call&Surf пакетите не фигурираат како цели бројки, туку има и придавка: До
И подолу има објаснување
Ако не може да се постигне максималната брзина дефинирана со пакетот, Македонски Телeком АД - Скопје ќе ја испорача највисоката можна брзина.
Хохштаплери се мамата :))))))))

Член од
28 декември 2008
Мислења
1.356
Поени од реакции
184
Користам Call&Surf па, па прашем шо е работава...ми се појави доле кај сатот некој варнинг!!! There are a problem on IP address with other network system????
Врска неам шо срање е тоа шо ми кења, али знам дека немав нет, статусот на конекцијата велеше Aquiring to network...
Да не е нешто со тие фајрвол срањата поврзано?
Го средив со систем ристор али ме занима шо е и да не се појави пак ми е!

Член од
22 јули 2006
Мислења
1.265
Поени од реакции
36
За колку време би дошла екипа за Call&Surf ако мигрирам денес да речеме? Всушност ме интересира дали нивното доаѓање може да се спречи, да ми го дадат рутерот (тука следи второто прашање, дали даваат Пирели или Томпсон?) и јас сам да си поврзам се што ми треба.

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
За колку време би дошла екипа за Call&Surf ако мигрирам денес да речеме? Всушност ме интересира дали нивното доаѓање може да се спречи, да ми го дадат рутерот (тука следи второто прашање, дали даваат Пирели или Томпсон?) и јас сам да си поврзам се што ми треба.
Па сега мислам дека се порастеретени, така да за недела дена би требало да дојдат. Сам нема да ти дадат да си поврзеш.

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
Најмалку 15 работни дена треба да чекаш. Се сомневам дека ќе дојдат порано, а најверојатно и ќе задоцнат 4-5 дена. Значи, речиси месец дена треба да чекаш. Што се однесува до рутерите, Пирели даваат сега за сега. Не е којзнае што, ама врши работа.

Член од
8 август 2008
Мислења
447
Поени од реакции
17
сеуште има проблеми на калето, ах таа амбасада копаат нешто излеа оптика местат, и нема телефон,а интернет еднаш на ден ако сум среќен :(. Демек екипа пратиле но од екипата и е ни а. Да се надаме дека брзо ќе го решат проблемот. 3 дена више вака, а после сакаат да им плаќам телефонска сметка, ако не се среди брзо им идам у централа и не излагам од таму додека не го решат проблемот, се вадат на смешни фори, кабелот е скинат но не знаеме каде, ко у 5 век да живееме ффс. А више од 15 души немаат телефон и интернет у мааало. све кога ќе се јавиш преку ден ти вика еќипата е пратена но нигде ги нема :(

Член од
14 декември 2008
Мислења
1.709
Поени од реакции
126
Најмалку 15 работни дена треба да чекаш. Се сомневам дека ќе дојдат порано, а најверојатно и ќе задоцнат 4-5 дена. Значи, речиси месец дена треба да чекаш. Што се однесува до рутерите, Пирели даваат сега за сега. Не е којзнае што, ама врши работа.
Пред 3-4 дена дојдоа кај мене и ми рекоа дека Пирелите се потрошени и дека сега пак даваат Томсон

Член од
20 јануари 2008
Мислења
387
Поени од реакции
27
Денес на другар мој му монтираа Пирели.
Значи изгледа не е точно. Не се дотрошени пирелите...

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Денес на другар мој му монтираа Пирели.
Значи изгледа не е точно. Не се дотрошени пирелите...
Зависи каде, може во Тетово не им се потрошени залихите.

Kajgana Shop

На врв Bottom