Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување
Член од
9 ноември 2007
Мислења
395
Поени од реакции
6
Промотивни цени

Промотивните цени за Call & Surf Comfort + пакетот важат до 31.03.2009 година за сите постоечки и нови корисници на Македонски Телеком со договор на една година. По завршување на промотивниот период ќе се применуваат редовните цени на пакетите.
Call & Surf Comfort + PSTN ISDN Времетраење на договорот 1 година Неопределено време 1 година Неопределено време Месечен надомест (денари) 1.999 (2.359 со ДДВ) 2.499
(2.949 со ДДВ)
2.299
(2.713 со ДДВ)
2.799
(3.303 со ДДВ)

Call & Surf Comfort + (за корисници на PSTN телефонска линија) Дополнителен попуст за меѓународни разговори Неограничени разговори 1 кон 20 држави 2 (фиксна телефонија)
1 Меѓународните телефонски разговори се лимитирани на 10 часа месечно за време на промотивниот период. По надминување на овој праг разговорите се наплатуваат по редовни цени.
2 Австрија, Франција, Германија, Велика Британија, Грција, Италија, Канада, Швајцарија, Турција, САД, Албанија, Австралија, БиХ, Бугарија, Хрватска, Црна Гора, Србија, Словенија, Унгарија и Шведска.

Редовни цени

Call & Surf Comfort + PSTN ISDN Времетраење на договорот 1 година Неопределено време 1 година Неопределено време Месечен надомест (денари) 2.149 (2.536 со ДДВ) 2.499
(2.949 со ДДВ)
2.449
(2.890 со ДДВ)
2.799
(3.303 со ДДВ)
Еднократен надомест (денари) 1.299
(1.533 со ДДВ)
2.299
(2.713 со ДДВ)
1.299
(1.533 со ДДВ)
2.299
(2.713 со ДДВ)
Цена на рати за eднократен надомест (со вклучен ДДВ) 12 x 140 ден.
24 x 77 ден.
/ 12 x 140 ден.
24 x 77 ден.
/ Дополнителни услуги
Според ценовникот на Македонски Телеком

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.049
Поени од реакции
1.177
Не не, многу си грешка. Нема смисла да ги тормозиме луѓето од техничка во 12, утре ќе им се јавам и ќе прашам што е како е. Само ти кажувам дека ова нема смисла, да наплаќаат 1500 односно 2700 денари за една инсталација :nenene:
Има смисла. Тие си пресметуваат и рутерот во цената. Ако е на 1 година, му го враќаш за една година, а вака на неопределоно време можеби ќе биде подолго, пократко... На тој начин те тераат да се обврзиш на договор од 1 година :)

Прашав сега...
Едникратниот надомест мора да се плати, и не можи сами да го монтирате пакетот, мора да го направи тоа нивна екипа.. :toe:

Член од
8 август 2008
Мислења
447
Поени од реакции
17
Има смисла. Тие си пресметуваат и рутерот во цената. Ако е на 1 година, му го враќаш за една година, а вака на неопределоно време можеби ќе биде подолго, пократко... На тој начин те тераат да се обврзиш на договор од 1 година :)

Прашав сега...
Едникратниот надомест мора да се плати, и не можи сами да го монтирате пакетот, мора да го направи тоа нивна екипа.. :toe:
Рутерот не им го враќаш за тоа го плаќаш дали одма или на рати.

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.049
Поени од реакции
1.177
Рутерот не им го враќаш за тоа го плаќаш дали одма или на рати.
Мислам дека го враќаш по завршување на договорот...
Е сега не знам дали има разлика, јас имам макс адсл 100 и сакам да го променам пакетот.
Се јавив сабајле, само заборавив да го напоменам тоа :) Ќе се јавам покасно повторно, можеби за промена на пакет не се плаќа ни еднократен надомест :)

едит:
Се јавив повторно и ми вика дека најдобро е да си прашам во некој салон на т-хоум.
И тие не знаат дали се плаќа еднократен надомест про промена на пакет...

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
Без разлика дали мигрираш на C&S Comfort, или пак нов корисник си, еднократниот надоместок се плаќа. Се разбира, тие кои аплицираа за миграција, или пак тие што го нарачаа пакетов, пред 31ви Декември, како што веќе знаете, таа сума на пари не ја платија.

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.049
Поени од реакции
1.177
Без разлика дали мигрираш на C&S Comfort, или пак нов корисник си, еднократниот надоместок се плаќа. Се разбира, тие кои аплицираа за миграција, или пак тие што го нарачаа пакетов, пред 31ви Декември, како што веќе знаете, таа сума на пари не ја платија.
Не знам брат.. Кико праша вчера му рекоа дека не се плаќа, денес мене не знаеја да ми кажат...

Член од
8 август 2008
Мислења
447
Поени од реакции
17
Мислам дека го враќаш по завршување на договорот...
Е сега не знам дали има разлика, јас имам макс адсл 100 и сакам да го променам пакетот.
Се јавив сабајле, само заборавив да го напоменам тоа :) Ќе се јавам покасно повторно, можеби за промена на пакет не се плаќа ни еднократен надомест :)

едит:
Се јавив повторно и ми вика дека најдобро е да си прашам во некој салон на т-хоум.
И тие не знаат дали се плаќа еднократен надомест про промена на пакет...
кажи ми која е логиката на враќање на рутер кога го плакаш у телефонска сметка, дали на рати дали веднаш на првата?. Чим плаќаш значи тој е твој. Он нет не ги наплаќа и затоа им ги враќаш. Зборам за адсл 100ка јас го имам и рутерот шкартеријата 360R си го платив затоа што задолжително беше. Имав другар од он нет на соло и он им го врати назад затоа што не го плаќаше рутерот у сметка.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
403
Поени од реакции
7
што е работата сега/ ќе ви опнат и еднократен надомест да платите?
не го плативте во промотивниот период туку сега откако заврши.
е ако може и таа да ја направат т-хоум.

P

Princ

Гостин
Не го плаќаш рутерот, еднократниот надомест е за да дојдат оние да ти ја наместат опремата. Значи работна рака плаќаш. Рутерот е даден на користење за цело времетраење на договорот. Дец ит, сметајте дека ова е најофицијалниот одговор што ќе го добиете.

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
А може сам да си го наместам и да не платам? Или мора они да дојдат да ми бацат рака и да ми наплатат таму незнам колку?

P

Princ

Гостин
Мора да ти бацат рака и да ти сркнат од кафето. Нема шанса да ти го дадат рутерот сам да го наместиш. Слична политика како она "со секој адсл пакет мораш да купиш нивен модем, без разлика што 4 ти се шетаат по дома голи".

head

ЧОВЕКОТ СО МАЛО ТЕЛО
Член од
15 септември 2005
Мислења
1.412
Поени од реакции
598
Мора да ти бацат рака и да ти сркнат од кафето. Нема шанса да ти го дадат рутерот сам да го наместиш. Слична политика како она "со секој адсл пакет мораш да купиш нивен модем, без разлика што 4 ти се шетаат по дома голи".
КАкво кафе море :nesum:Сабајле ми монтираа МАКС ТВ , нит кафе нит сок сакаше човекот , а камо ли да ми баци рака .Вели се брзал :pos2:
Јас мигрирав од АДСЛ 10 на МАКС ТВ КОМФОРТ , и повторно го платив еднократниот надомест , а башка си го плаќам рутерот што ми го монтираа . Стариот модем (од адсл 10) си остана за мене .

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
КАкво кафе море :nesum:Сабајле ми монтираа МАКС ТВ , нит кафе нит сок сакаше човекот , а камо ли да ми баци рака .Вели се брзал :pos2:
Јас мигрирав од АДСЛ 10 на МАКС ТВ КОМФОРТ , и повторно го платив еднократниот надомест , а башка си го плаќам рутерот што ми го монтираа . Стариот модем (од адсл 10) си остана за мене .
Останал за тебе затоа што и тој веќе го имаш исплатено

Член од
3 јануари 2008
Мислења
16
Поени од реакции
0
Call&Surf идет за да наместет тие заради администраторскиот пасворд. Преку него местет и ти после ке имаш само Power User и не ке мојс да чепкаш во сетинзите на рутерот , ама имат финти за да креиираш Root User и со него ке мојш све да чепкаш. Порошкај по нетов и прочитај за Thomson Speedtouch 780wl и ке ти станит јасно.

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Call&Surf идет за да наместет тие заради администраторскиот пасворд. Преку него местет и ти после ке имаш само Power User и не ке мојс да чепкаш во сетинзите на рутерот , ама имат финти за да креиираш Root User и со него ке мојш све да чепкаш. Порошкај по нетов и прочитај за Thomson Speedtouch 780wl и ке ти станит јасно.
Бла бла... прочитај низ страниве/темиве какви се` проблеми ми/ни направи тој рут акаунт. Проблеми од типот често ресетирање на дслот...
Еве ти посебна тема за тој рутер, а еве го и упаството за креирање на рут акаунтот. Доколку ти се работи, еве пробувај/експериментирај. Еден совет, обавезно зачувај си го user.ini фајлот за да можеш да му направиш restore во секое време.

Kajgana Shop

На врв Bottom